Elemental - War of Magic (turnbaserad strategi)

Permalänk
Medlem

Elemental - War of Magic (turnbaserad strategi)

Tänkte bara tipsa er som gillar old school turnbaserade strategispel om Elemental - War of Magic som nu har gått guld och kommer släppas digitalt om 10 dagar. Digitalt enbart på Impulse eftersom det är Stardock som gjort spelet. Priset för vanliga digitala utgåvan är just nu 372 SEK. Det kommer förstås i affärer också om några veckor.

Spelet är gjort av de som tidigare gjorde Galactic Civilizations II + expansioner. Elemental är ett turnbaserat strategispel där man bygger armeer, forskar och allmänt ägnar sig åt de klassiska 4x sakerna. Detta har lite influenser från Master of Magic, men har lånat en del från deras egna GalCiv2 m.m.

Spelet har en kampanj, men huvuddelen är sandbox där man startar ett spel på en karta i olika storlekar (precis som GalCiv2) och kör sen mot AI-motståndarna. Det finns även online multiplayer för upp till 16 spelare, men turnbaserade spel tar väldigt lång tid att spela, därför kan man spara och fortsätta senare.

Spelet är gjort av en liten firma och fokus är inte på grafiken, så de som kräver highend grafik kan nog titta bort från bilderna nedan. De har valt en speciell grafisk stil också. Tycker att det är helt ok för ett sådant här spel.

Deras sajt med info om spelet:
Elemental - War of Magic

Digitala utgåvan på Impulse:
Impulse Driven : Elemental: War of Magic

Nyhet på VE3D om att det gått guld:
Elemental: War of Magic Goes Gold! - Voodoo Extreme

Blurb

Citat:

Customization, Magic, Warfare, Empire Building and more

Design your sovereign in terms of talents, profession, race and appearance. Learn spells of increasing power to unleash on those who oppose you. Found new cities and build them up by researching new technologies, recruiting specialists or trading knowledge. Send your champions on holy quests to recover ancient artifacts, gain allies, or recover the great wealth lost during the Cataclysm.

A strategy game in an RPG world

With a vast storage of lore developed in collaboration with publishing giant Random House, Elemental ensures that every game is a completely new experience.

Mer bilder
http://imgur.com/4qDtn.jpg
http://imgur.com/4UIg7.jpg
http://imgur.com/055jl.jpg
http://imgur.com/SnTVx.jpg
http://imgur.com/UtvPa.jpg
http://imgur.com/5TN8k.jpg
http://imgur.com/dLX7Y.jpg
http://imgur.com/QwHlg.jpg
http://imgur.com/0J76g.jpg

Permalänk

Tack för påminnelsen! Har sett fram emot detta spelet väldigt länge Verkar riktigt roligt!

Visa signatur

Awaken Mustakrakish the Lake Troll
5950x, 3090 FE

Permalänk
Medlem

Ett påpekande bara, de tänker inte lansera fysiska kopior i Europa. Så om man inte vill använda impulse så är det ebay/butik som importerar som gäller.

Permalänk
Medlem
Skrivet av peo.b:

Ett påpekande bara, de tänker inte lansera fysiska kopior i Europa. Så om man inte vill använda impulse så är det ebay/butik som importerar som gäller.

Ah, det har jag missat. Det kan väl ändras längre fram om något företag importerar. GalCiv2 och Sins of a Solar Empire gavs båda ut i Europa av Kalypso.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Buio:

Ah, det har jag missat. Det kan väl ändras längre fram om något företag importerar. GalCiv2 och Sins of a Solar Empire gavs båda ut i Europa av Kalypso.

Var något om att det inte riktigt betalade sig eftersom att spelmarknaden i Europa var "sjuk". Ska se om jag inte kan hitta en länk.

edit: Här har vi den: http://forums.elementalgame.com/389846/page/3

Permalänk
Medlem

Blir digital från Impulse då alltså. Deras klient är faktiskt helt ok, och man behöver inte ha den igång när man spelar singelplayer-spel köpta på Impulse.

Spelet skulle passa under Paradox portfölj i Europa också, men det är nog problematiskt eftersom de äger GamersGate och är konkurrenter med Impulse som Stardock äger.

Permalänk
Medlem

Låter spännande, Master of Magic var ett favoritspel när det begav sig. Tack för tipset!

Visa signatur

Det finns inga dåliga kläder, endast dåligt väder.

Permalänk
Medlem

Får väl inte ha allt för stora förhoppningar att det ska bli som MoM, men det kan nog vara ett riktigt bra spel ändå.

Såg att de lagt upp lite bilder från kampanjen;
A few scenes from the campaign Forum Post by Frogboy

Samt en två högupplösta bilder från ett sandbox spel;
http://forums.elementalgame.com/390764
En från kartan och en från taktisk strid

Permalänk
Medlem

Verkar som det kan bli lite halvkul åtminstone. Liten firma och, eh, dedikerad CEO
Gillade att läsa hans åsikter om Impulse och Steam också i den nyliga Firingsquadintervjun. Det är aldrig bra med monopol helt enkelt.

Loren verkar lite fattig, trots att Random House varit iblandade? Kanske mest för att allt måste jämföras med Shadowbanes. (Som jag visserligen aldrig spelade )

Av konceptgrafiken att döma verkar Resoln eller Kraxis coola, men jo, inte mycket att gå på. Hoppas de olika factionsarna blir 'tillräckligt' distinkta hursomhelst.

Vi får väl se hur kul det verkar nån månad efter release jämfört med Shadowmagic.
Att de fått inspiration från MoM är i alla fall lovande : )

Av någon anledning förstod jag mig aldrig på Sins överhuvudtaget. Har varken före eller efter tyckt något spel varit för krångligt, förutom Dwarf Fortress.

Visa signatur

| 212965 00 ] == :^D * ==)

Permalänk
Medlem

Jag har kört Galactic Civilizations II Ultimate en hel del, och gillar det spelet. Det enda jag tycker är lite segt är att det tar en sån tid att komma någon vart. Då har jag redan skruvat upp techhastigheten till max och pillat på ett par andra inställningar.

Elemental verkar betydligt snabbare i uppstart. Kollade priset nyss och vanliga digitala kostar ungefär 370:- så det är inte så farligt dyrt. En annan sak som kan hända är att Elemental kan ha en del obalanser/buggar i början. Liten firma och relativt komplext strategist spel. De har i alla fall supporat sina spel väldigt länge med patchar tidigare, och spelet har ju körts i beta ett halvår.

Permalänk
Medlem

Idag är det premiär! Någon som laddat hem och provat?

Själv är jag på resande fot hela veckan och väntar med spänning på era "recensioner".
// Lonestar

Visa signatur

Det finns inga dåliga kläder, endast dåligt väder.

Permalänk
Medlem

Spelet har sådan urusel grafik, men när det säljs på steam med 75 % rabatt så börjar det nog vara köpvärt, kanske ...

Permalänk
Medlem

Det kommer inte säljas på Steam. Impulse är Stardocks liknande tjänst och därmed en konkurrent. Varför tillber alla Steam? Hopplösa monoteister. Dessutom finns det inte så många turbaserade strategispel.

Jag skaffade det idag. Runt 15 fps med halvinzoomat över startkaraktären. 2x AA, 1280*1024, enkla skuggor - Xp 32bit, Phenom ii X3 @ 2.8GHz, 4GB RAM, HD4870 512MB. Folk på de officiella forumen har klagat över fpsen och att det verkar använda en kärna bara. För mig verkar det då använda alla tre kärnorna, och GPUload ligger på 0 nästan hela tiden, förutom enstaka spikar på runt 33%.

Det är exakt lika intuitivt som Sins dock, vilket är inte alls.

Visa signatur

| 212965 00 ] == :^D * ==)

Permalänk
Medlem

Jag köpte också spelet via Impulse. Det ska tydligen komma en patch under dagen (USA-tid) som förbättrar en hel del saker, så har väntat med att spela det innan den är släppt.

Fördelen med Impulse är att man inte behöver ha det igång för att spela singelplayer games. Dock är de mer inriktade på amerikanska marknaden där, många spel säljs enbart för USA.

Permalänk
Medlem

Det verkar vara så AWESOME det här spelet! Synd att det på vissa sätt verkar vara värdelöst också. :S

Ska försöka sätta mig in i detta då jag avgudar Master of Magic, Civilization, Magic the Gathering och de flesta 4X-spel som finns. Men det verkar så krångligt... Såg att patch 1.05 finns och satan vad buggfixar, men även en del skumma förändringar. Hur kan de bara pumpa ut patcher sådär? Verkar konstigt och ogenomtänkt från början på många plan. Men jag VILL ju så gärna att det här ska vara ett toppenlir.

Inte hela världen om det floppar, Civilization 5 är ju bara en månad bort!

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Det verkar som de pressade ut spelet lite för snabbt, det har kommit en del kritik om detta och lite heta kommentarer och artiklar dessutom. De ville väl ha ut det innan Civ V kanske. Men de har lovat support med patchar under lång tid framöver. GalCiv2 fick ju en patch förra året, tre år efter första spelet släpptes.

Permalänk
Medlem

Finns det någon riktig review än så länge? Har endast hittat user reviews och de är minst sagt blandade, mestadels positiva ändå.

Om spelet är buggigt gör mig inte direkt så mycket, mer om det är konstigt UI och spelmekanik som inte känns genomtänkt som får mig att vara skeptisk... Sen att det verkar ha en sjuk inlärningskurva samt att mycket inte ens verkar finnas information om in-game får mig att avskräckas lite. :)f

Visa signatur
Permalänk
Medlem

..Skaffa en 5 år gammal Thinkpad så kanske fpsproblemen inte finns..*mutter*
Low graphical performance over various 3D objects from the map Forum Post by Gnoupi

Men: Det verkar lite lovande ändå. Tror helt visst att de ganska upptagna med detta problem, och spelet har potential.

Visa signatur

| 212965 00 ] == :^D * ==)

Permalänk
Medlem

Lirat detta i en timme nu och det är faktiskt ganska kul! Oväntat kul tillochmed. Har inte upptäckt några allvarliga buggar. Lite klurigt UI men när man lärt sig hitta går det nog fint. Viss grafik är ganska ful medans annan grafik (främst städerna) ser riktigt skön ut. Kan nog bli något det här...

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Humm. Automove fungerar ibland (vet inte om bugg eller om det är något specifikt som avgör), Janusk eller vad han heter försvann när jag laddat min save och är nu vid full hälsa och med i storyn men bland molnen så att säga, kan inte kasta Imbue Champion på min Champion, kan inte equippa min champion, kan bara landsätta trupper ibland och absolut inte på kampanjens sista strand. Dessutom är det mellan 10-20 fps på 3dkartan för det mesta.

Visa signatur

| 212965 00 ] == :^D * ==)

Permalänk
Medlem

Det där med fps'en är väl en känd ATI bugg (om du ens kör ATI?), fungerar fint GTX460 iaf. Jag läste om någon som bara körde i max utzoomat (cloth view) för att slippa fps-problemet.

Imbue Champion har jag inte heller lyckats kasta, fattar inte hur man ska gå tillväga... Janusk försvinner alltid iväg för mig...

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Har också kört ett tag, och jag gillar vissa delar av spelet väldigt mycket. Det känns dock som det är lite för tidigt släppt och hade haft nytta av mer utvecklingstid.

Jag testade Imbue Champion, men man fick inte välja (jag hade en grupp med 3 andra i samma stack. Men det verkar som det fungerade på en då han kunde kasta spells efteråt. Dock så hade han bara 3 i mana, haha. Nästa gång jag kastar ska jag separera så det bara är en med bra stats och jag.

Jag har också ATI och sunkig fps, spelar ingen roll vad man ställer in så kör rätt höga inställningar i alla fall. Får stå ut tills de fixat buggen.

Permalänk
Medlem

Janusk kunde jag imbua, men ej en champ. Oavsett om hon stod i rutan bredvid, helt ensam.
Eftersom jag ej kan landsätta trupper och inte blev så värst imponerad av historian i tutorialen/kampanjen ska jag köra lite custom game och se.

FPS-buggen är inte bunden till någon känd mjukvara/hårdvara, se alla tretton sidor av tråden jag länkade till ovan .
Hur många fps får du då om du har 2 eller fler halvstora/stora städer på skärmen och ser dom i 3dkartevy? Det blir lite bättre om man sätter det att bara köra på en CPUkärna, men fortfarande används GPUn icke alls när vissa saker visas på 3dkartan.

Finns lite andra kul trådar i deras forum också : http://forums.elementalgame.com/393992 ,
http://forums.elementalgame.com/393908

Visa signatur

| 212965 00 ] == :^D * ==)

Permalänk

Har gett spelet en ordentlig chans idag och spelat Kampanj och Sandbox läget hela kvällen. Måste säga att tanken och spelidén är mycket bra, men utförandet sämre.

Det jag stör mig mest på är:

* Låg fps på kartan.
* Långsamma enheter i battle läget.
* Inget "flyt" i spelet. Det är segt att klicka på kartan, segt att öppna menyer, segt att scrolla kartan osv.
* Ljudet försvinner i striderna efter ett tag.
* Kartläget är oerhört frustrerande. Det hoppar mellan enheter, ibland utan anledning, och det är svårt att hålla kolla på sina städer och enheter.
* Frustrerande enhetsväljning, ofta som jag klickar fel och enheter får en waypoint 10 tiles bort och börja resa dit.
* Grafiken brukar jag inte tycka är speciellt viktigt i ett sånt här spel, men det ser verkligen för taskigt ut. Speciellt i förhållande till hur mycket resurser det verkar ta.
* För mycket småpill med enheter. Det finns inte så mycket att göra på kartan annat än att hyra hjältar och slåss. Till slut står man med 10 hjältar och kanske 5-6 andra enheter.

Kommer nu låta det ligga och se om de kan ordna upp det med framtida patcher/expansioner. Som det är nu rekommenderar jag inte någon att köpa det, även om det har potential.

Permalänk
Medlem
Skrivet av warhead_se:

* Grafiken brukar jag inte tycka är speciellt viktigt i ett sånt här spel, men det ser verkligen för taskigt ut. Speciellt i förhållande till hur mycket resurser det verkar ta.

Ja, det är någon superbugg. Jag kollade GPU-Z/Process Explorer och spelet drar inte alls mycket på GPU/CPU samtidigt som det hackar på i 1-5 fps typ.

Permalänk
Medlem

Hm, har provat köra lite scenario nu och..världen blir visst full av hemska monster rätt snabbt va? Vidare så är det inte så ofta de tycks röra sig värst planerat, dvs attackera en själv eller ens städer. Allt känns liksom lite oförutsägbart.

CPU affinity : 1 kärna samt köra i windowed i lägre upplösning än skärmens totala har gett mig OK fps, även om de är relativt hemska.

Ang: ljudet - musiken tycks försvinna från hela spelet efter ett tag, även huvudmenyn. Då verkar bara starta om det hjälpa.

Edit. Och språkbruket? Visst, MMORPG är numera MMOG och 'criticals' är 'crits', men 'Breakthru'? Att min souverign svarar 'Bring it.' på en fienders hot?

Visa signatur

| 212965 00 ] == :^D * ==)

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

De verkar ha fixat en hel del. Är det mer spelbart nu? Blir ju sugen på att spela bara av att läsa bugfixarna.

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av anarkizt:

De verkar ha fixat en hel del. Är det mer spelbart nu? Blir ju sugen på att spela bara av att läsa bugfixarna.

Har inte hunnit testa v1.07 än. Men jag är tveksam, det behöver nog minst en, kanske ett par månaders hårt arbete att fixa. Synd att det inte finns någon demo.

Permalänk
Medlem

Lirade lite nu och bara det faktum att man kan alt-tabba utan att det kraschar är ju supertrevligt.

I varje spel jag kört så lyckas jag aldrig höja min "notable level". Jag fattar inte vad det är! Efter ett tag är alla treasure chest och saker på kartan >2 i notable level och man får bara det där förhatliga meddelandet om att "notable level can be raised"... Jaha? Hur då?!

Har försökt forska i "Adventure" trädet men inte lyckats höja min notable level... Bugg eller är det jag som inte fattar?

edit: verkade lösa sig, helt plötsligt hade jag notable level 3, fattar inte varför...

Visa signatur