C1E och CnQ fungerar inte vid överklockning

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2001

C1E och CnQ fungerar inte vid överklockning

Jag håller på och överklockar min Phenom II X4 955BE C3.

För tillfället har jag överklockat till 3700MHz genom att öka multipeln till x18.5 och volten till 1.35V.
Det fungerar bra och datorn klockar ner sig fint när den idlar.

Om jag därimot ökar multipeln mer, tex till x19 för en frekvens på 3800MHz så slutar C1E och/eller Cool N Quiet att fungera och datorn klockar inte ner sig vid idle utan kör på 3800MHz och 1.35V hela tiden.

Någon som vet vad detta kan bero på?

Jag vet att de flesta rekomenderar att man stänger av C1E och Cool N Quiet när man överklockar men jag skulle ändå vilja ha svar på detta om möjligt.

[Fractal Design R2] [Gigabyte 890GPA-UD3H] [Phenom II X4 955BE] [Noctua NH-U12P SE2][Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) ] [Gigabyte Geforce 460 GTX 1GB][Fractal Design Tesla 550W 80+]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2001

Verkar som att jag inte är ensam om det här "problemet". Hittade den här tråden.

[Fractal Design R2] [Gigabyte 890GPA-UD3H] [Phenom II X4 955BE] [Noctua NH-U12P SE2][Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) ] [Gigabyte Geforce 460 GTX 1GB][Fractal Design Tesla 550W 80+]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2001

Cool & Quiet verkar fungera som det ska om jag använder FSB för att komma över 3.8GHz

[Fractal Design R2] [Gigabyte 890GPA-UD3H] [Phenom II X4 955BE] [Noctua NH-U12P SE2][Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) ] [Gigabyte Geforce 460 GTX 1GB][Fractal Design Tesla 550W 80+]