Permalänk
Medlem
Skrivet av GAPa:

Vänta nu, menar du att P-skylten utan några som helst tilläggstavlor betyder 24 timmar alla dagar? Det kanske stämmer, men var framgår det i så fall? Jag trodde att P-skylten utan tilläggstavlor betydde att 3:49 a skulle tillämpas där.

Som sagt, 3:49 a gäller där inget annat är skyltat, på samma sätt som "53 § Ett fordon får inte stannas eller parkeras
1. på eller inom ett avstånd av tio meter före ett övergångsställe eller en cykelöverfart..." inte behöver vara utmärkta med skyltar. Dessa regler förutsätts man som trafikant känna till, då de är generella och gäller där inget annat är skyltat.

E19 [P] tolkas som 24 timmar veckans alla dagar (om ingen tilläggstavla finns). Sen att det märket har en annan tolkning vid civilrättslig parkering är något helt annat, och regleras heller inte med trafikförordningen på det sätt som allmän parkering på gatumark görs. Det är även därför man har tillägget du hittat i VMFen angående den skylten.

Tidigare har man heller inte behövt märka ut Parkeringar där längsta uppställningstid överstigit 24 timmar, men det undantaget försvann med "nya" VMFen från 2007, och man är numera tvingad att märka ut t.ex. 7-dygns parkering med tilläggstavla.

(Försöker vara pedagogisk, men det är inte lätt när man jobbar med det, förutsätter att folk känner till alla begrepp osv, arbetsskada trots en relativt kort arbetad tid på just denna arbetsplats )

Visa signatur

-EP45-DS3 -C2D 8500 -8GB OCZ DDR2 PC6400 -PowerColor 7990 -Corsair 850W -LG W2600HP BF

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Henrik21:

E19 [P] tolkas som 24 timmar veckans alla dagar (om ingen tilläggstavla finns).

I vilken bestämmelse framgår det?