Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2002

För hög Vcor

Monterade i min "nya" processor igår, en AMD Athlon X2 4600 socken 939.
men glömde att nollställa bios till default, jag hade inställningarna till min överklcokade Athlon 64 3200+ kvar och vcoren låg på 1,485. Orginal ligger den på ca 1,33 på X2an.
Dator var inte på i mer än någon minut innan ett missljud fick mig att haja till och jag stängde av.
Allt verkar fungera nu. Men finns det någon möjlighet att man kan ha skadat processorn med den allt för höga Vcoren?

mvh
Palo

i7-2600k; 16gb DDR3 1600mhz; Asus Maxumus IV; XFX GF 9800GT @ 741/1836/1008; SSD Crucial M4 128GB; 2 x WD Green 2TB; FD R2 650W AMD 64x2 4600+ ; 2 gb DDR2 ; MSI GF 8800GTS 640 mb; HDD 1 x Samsung 250GB, 1 x Seagate Barracuda 250Gb
PIII 933 @ 1051mhz ; 512Mb sdram 133@150mhz; POV Geforce4 Ti4200 128Mb @ 306mhz*649mhz : Hdd 1 40gb,60gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2001

Finns alltid en risk men det är ju bara å testa köra några rundor OCCT, LinX, Prime95 eller något annat stress-/burnprogram för att se om datorn är stabil. Det var inte överdrivet hög spänning så det har nog gått bra.

MCP and CCNA

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2002

Körde OCCT i 40 min utan några problem.
hade ca 55-56 grader i temp i load med en Zalman CNPS 9500 och artic silver 5 pasta (visserligen 5 år men iaf), känns lite högt men en sån?
eller ska jag acceptera den tempen? man vill ju kunna överklocka också.

i7-2600k; 16gb DDR3 1600mhz; Asus Maxumus IV; XFX GF 9800GT @ 741/1836/1008; SSD Crucial M4 128GB; 2 x WD Green 2TB; FD R2 650W AMD 64x2 4600+ ; 2 gb DDR2 ; MSI GF 8800GTS 640 mb; HDD 1 x Samsung 250GB, 1 x Seagate Barracuda 250Gb
PIII 933 @ 1051mhz ; 512Mb sdram 133@150mhz; POV Geforce4 Ti4200 128Mb @ 306mhz*649mhz : Hdd 1 40gb,60gb