Hur vet jag att nätagget är trasigt?

Permalänk
Medlem

Hur vet jag att nätagget är trasigt?

Tjena!

Har haft lite problem med min dator i sign, jag misstänker att det är nätagget som det är fel på.
Antingen så stänger datorn bara av sig typ när jag är ute på internet eller så får jag bsod om jag spelar (fast man kan inte riktitg se vad felkoden är då det är massa vita pixlar)

Då undrar jag om det finns något sätt att testa och se om nätagget är trasigt

mvh

EDIT: Kan tillläga att datorn är lite knasig i starten också ibland. Om man stänger av datorn på strömbrytaren på nätagget så startar den fast utan bild, alla fläktar och så snurrar. Så då måste man typ dra ut alla sladdar och sätta tbx, byta plats på ramminnena, testa med ett osv. kan ta från 1-15min

Permalänk
Medlem

Det du säger tyder snarare på moderkortet än nätagget, Man får inte BSOD av nätagg.

Permalänk
Medlem

BSOD kan visst orsakas av nätaggregat.
Tycker det låter mera som överhettningsproblem.

Permalänk
Medlem

Mest vanligt med BSOD är från grafikkorts drivrutiner enligt min mening.
Med hjälp av din beskrivning med startproblem (utan bild) samt problem under spel bör du kika närmare på ditt grafikkort så som kalsongludd i fläkten och i dess kylkanaler (brukar vara smidigast att ta bort med komprimerad luft, dammsugare bör undvikas p.g.a. statisk elektricitet som kan paja elektronik).

Permalänk
Medlem

Jag har ett liknande problem fast min data startar med bild men stänger av sig själv efter bara några sekunder.... första gången fick jag BSOD 0x000003b men inte nu längre den stängs bara av. Nån som vet varför?

Permalänk
Medlem

Det var sådär med startproblem direkt när jag köpte datorn. Tempraturerna är det inget fel på heller, cpun ligger på 50c i spel och 60 i maxload uppmätt med prime95
grafikkortet ligger på 92.

Jag har kört memtest 250% utan någon error. vad kan jag mera testa?

Permalänk
Medlem

Vart kollar jag vad bsod koden betyder?

0x00000001 (0xFFFFF88804629FF8, 0x0000000000000001, (efter detta är jag inte helt 100 på att det är rätt pga dom vita pixlarna ---->) 0xFFFFF880048(<-- 8eller0)0046)