Nätaggregat Gnisslar, Piper och USB-kontakter tappar ström

Permalänk
Medlem

Nätaggregat Gnisslar, Piper och USB-kontakter tappar ström

Som rubriken säger så har mitt nätaggregat börjat gnissla och pipa och dessutom så har USB-uttagen på baksidan av chassit "glappa". T.ex. så slutar musen funka från och till ibland när jag spelar spel (oftast de som är lite mer krävande). Högtalarna har också börjat knastra ibland.

Vad tyder detta på? Kan det vara någon annan del som är paj? Vad borde jag göra, skicka in det på garanti?

Är väldigt tacksam för alla svar! Börjar bli riktigt orolig.

Permalänk
Medlem

Har varken gnissel lr pip, men har fått knaster när jag spelar RUSE och tappar musen, oftast dock när jag ej använder den, typ när jag lyssnar på musik.

Permalänk
Medlem

Btw, ska kanske nämnas att musen funkar prima då jag ansluter den där fram på datorn istället.

Permalänk
Medlem

Låter som att dålig ström kan vara problemet, usb-kretsar brukar få problem först. Bor du på landet?
Kan behövas en UPS i sådant fall.

Permalänk
Medlem

Jag bor i en mindre stad, ca. 15000 invånare... Huset är ganska gammalt dock, runt 1930-talet tror jag det byggdes. Vad är en UPS?

Permalänk
Medlem

UPS = uninterruptible power supply. Den "rengör" strömmen, tar bort strömmspikar bla...Kan också användas ifall strömmen skulle gå, då har en del modeller ca 20-40min uptime så man kan hinna stänga av datorn korrekt ifall strömmen skulle gå.

Permalänk
Medlem

Nu är det första pipet borta men nu har den ett nytt pip som låter typ: "piiip..piip.piiiiip.piip.piiip.piiiiiiip.piiiiiiiiip.piiip.piip" lite oregelbundet

Permalänk
Medlem

Ska kanske tillägga att alla volter ligger på acceptabla nivåer enligt BIOS.

Permalänk
Medlem

Tror detta kan ha att göra med värme... Hade datorn stående på en matta och då började den tjuta efter några timmar, sen tog jag av den från mattan och då slutade den. Är detta möjligt eller var det bara ett sammanträffande?