Köra router på bilbatteri / många R6 batterier

Permalänk
Medlem

Köra router på bilbatteri / många R6 batterier

Hej!
Kan man köra en router som är gjord för att gå på 12 tolv med ett bilbatteri eller många seriekopplade R6 batterier? Det borde funka, förutsatt att batterierna verkligen håller 12 volt tycker jag. Men batterierna kanske inte kommer hålla riktigt 12 volt, och routern kanske pajar av det.

Vad säger ni? Har nån testat? Vill ju liksom inte riktigt förstöra en router bara sådär.

Om nån undrar varför så är svaret att jag ska ha den i skåpet på skolan

Btw, kanske ligger i fel kategori? Flytta isf

Permalänk
Rekordmedlem

Jo det lär fungera, men tänk på att normala blybatterier inte bör laddas ur helt.

Permalänk
Medlem

Vad händer med routern om den får för lite volt då (förutom att den inte startar)? Går den sönder?
Hur mycket för mycket volt tål den? kommer 13.5 v funka?

Permalänk

Helt säkert finns de personer här på sweclockers som kan svara på detdär mer än väl.Tycker dock du ska fatta din egen uppfattning o i bästa fall fråga din fysik/teknik lärare ifall de skulle gå. Dom lär ju även veta hur de funkar någålunda me en router o ifall dom inte vet (vilket dom borde) så vet dom helt säkert bättre info där du får rakare o exaktare svar.

De jag vill säga är att fast nån här säger att jå "12v går helt bra" så är det ju en hel andra variabler som påverkar en router o strömförsöjningen den får.

Permalänk
Medlem

Vad ska du med router till i ditt skåp? Vad ska den göra? Tänke om du har tillgång till nätverkskabel finns ju dem som kan få ström via nätverkskabeln. Minns inte vad det heter men men

Permalänk
Rekordmedlem

Lägre spänning borde inte förstöra något, men kan naturligtvis göra att det inte fungerar, högre spänning kan däremot vara skadligt, det beror på konstruktionen och det får man kolla upp för den specifika modellen, tex hur stabkretsarna är konstruerade eller om det behövs mera kylning