Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Okt 2010

4 Pip på Asus moderkort.

En snabbis !

Hittar ingenstans vad Asus använder sig av för BIOS. Har ett Asus M4A77. Men komponenter piper datorn 2 gånger vid uppstart. Har kollat så att grafikkort, RAM, nätagg, samt HDD funkar.

Utan Grafikkort (kör det integrerade) och RAM, så piper datorn 4 gånger. Antar att Asus använder sig av AMI?

Kan det vara moderkortsfel?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Okt 2009

Borde stå i manualen vad pipen betyder. Har du inte den kan du ladda ner den här:
ASUSTeK Computer Inc. - Motherboards - ASUS M4A77

Klicka på "download", välj ditt OS, längst ner finns manualen för nedladdning

Intel i7 860 @ 3,5 GHz| Gigabyte P55A-UD4 | EVGA 580 @ 820/4100 MHz | XMS3 8GB @ 1600MHz | Atcs 840

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av Sjodden:

Borde stå i manualen vad pipen betyder

Gör inte det

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Maj 2010

kolla så att kylaren till cpu:n sitter fast ordentligt, hade samma pip förr dock med ett gigabyte-kort

- I5 8600K - Msi gaming carbon pro z370- NZXT S340 Elite chassi- Evga 750w g2 80 gold - Msi 1080 armor oc - Kingston 120gb ssd - Samsung evo 860 500gb ssd - Noctua nh-d15 - Ram-minnen 16gb ddr4 3000mhz

2500K - H60 - EVGA gtx 970 - Samsung 830 256 GB SSD + 850 EVO 250 GB - FD r2 800W - BenQ 2411Z 144hz - Bitfenix Prodigy white - Qpad qh 90 - G400 - Razer BlackWidow Ultimate - Kinnarps 8000

http://g.bf3stats.com/pc/97I76xWl/MauseRRRR.png

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Landvetter
Registrerad
Jan 2004

Är det fyra snabba pip eller långa? Eller kanske någon slags kombination?

ASUS TUF Z390-PRO GAMING, Intel Core i7-9700K, Noctua NH-D15, 2x8GB Corsair PC4-24000, Gigabyte RTX 2080 Windforce 8GB, 1.1TB SSD + 4TB HDD, X-Fi Titanium HD, Be-Quiet Straight Power 680W, Fractal Design R4

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Mar 2003

BIOS Beep Codes

Både 4 pip och 2 pip betyder minnesfel. Har du testat med bara en sticka med ram???

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Okt 2010

Har testat med en sticka ram också blev samma problem.

Tror det är fyra snabba pip, kan inte direkt urskilja, men låter nästan lite som det första pipet är några hundradelssekunder längre.

Hura kollar jag på bästa sätt om kylaren till CPU sitter bra? Försökte vicka lite på den, satt som berget, har också kollat temperaturen på processorn innan datorn lägger av, ligger på ~30 grader.