Permalänk

Strömförsörjning av usb

Jag håller precis på att löda en usbkabel och undrar helt enkelt om man kan använda +5v direkt från nätagget till en usbkabel istället för den 5V koppling som sitter på själva moderkortet.

Tack för info!

/Peter

Permalänk
Medlem

Ja, men tänk på att maxlasten är 500 mW så att du inte bränner en port

Permalänk
Medlem

Om du matar USB enheter med 5V från nätagget så kan du ta ut så mycket som nätagget kan leverera på 5V linan, brukar vara en hel del A, dvs lååååångt mer än 500 mA.

Permalänk

Ah, tack för hjälp. Då plockar jag strömmen från usb porten istället så slipper jag riskera att sabba moderkortet.
Håller på att löda om min pico-itx kort och det är så pilligt att använda sig av strömmen från usbn så jag tänkte vara lite slö och plocka från det integrerade nätagget. Men med den här infon känns det nog tryggare att låta bli.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ZaInT:

Ja, men tänk på att maxlasten är 500 mW så att du inte bränner en port

hur menar du nu?

spelar ju ingen roll, då en enhet drar strömmen den behöver, men i detta fallet verkar det som han behöver extrakräm för typ en usb 2.5" disk, och vill använda 5v från en starkare källa än direkt från en port.

inte direkt så man matar på 5v från enhetssidan och rätt in i porten på datorn, det vore dumt

Permalänk
Medlem

Asså det är inga problem med att mata USB prylar med ström från nätagget, men man bör avsäkra utgången med tanke på hur mycket ström som man kan få ut vid en kortslutning.

Permalänk
Medlem

Kan vara värt med en säkring på den kabeln till usb porten sätt en på 1.25A eller 2A då går ju iaf säkringen innan du eldar kablar mm.

Permalänk

Okej, då provar jag att plocka ström direkt från molexkabeln. Jag tror dock inte att nätagget levererar speciellt stark ström eftersom det är integrerat i moderkortet och drivs med 12 volt. Så jag chansar nog och kör utan säkring. Är så jävla sugen på att bli klar med bygget!

Tack alla för schysst information!

Permalänk
Medlem

Det jag menade var just att du skulle undvika att använda USB-kontakterna för ström och istället använda molexkontakterna.
Missuppfattade dig där alltså, det är USB-kontakterna som har begränsningen vid 500mA och inte någon av nätaggets kontakter.
Sitter inne med en rätt så rejäl förkylning som jag skyller på

Permalänk

Ingen fara!
Jag använde en molexkontakt och det funkade klockrent.
Återigen tack för hjälp!