Hur mycket effekt behöver en Phenom II X6 1090T BE?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2005

Hur mycket effekt behöver en Phenom II X6 1090T BE?

Jag har ett Gigabyte GA-880GM-UD2H med 16 Gb RAM och en Phenom II X4 955 BE som fungerade kanon med ett Antec EarthWatts 500W PSU
När jag stoppar in en Phenom II X6 1090T BE så bootar den upp halvägs och bara hänger sig, stänger inte av sig. Loading USB .......
Jag har mina misstankar att PSU:n inte klarar av den nya CPU:n trots att båda är 125W, är det någon som vet om det kan stämma?
Jag har endast en WD 500 Gb RE3 disk ansluten, ingen annan utrustning.
Jag kör Vmware ESXi 4.1.0 på burken därav massor med minne.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Aug 2010

Om nätagget är helt ska det inte vara några problem. Det systemet drar inte över 200W. Vet inte om man måste mixa med windowsinstallationen om man byter prolle. Kommer du in i bios och vad står det där?

DATOR: Ingen... Men jag har en Puch Mc50 Cross som ska renoveras! Kommer dokumenteras på Youtube i framtiden! :D
LJUD: Philips Fidelio X2 | Creative SoundBlaster E5

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2005

Så den behöver inte mer effekt än så
Problemet uppstår på exakt samma ställe om jag försöker göra en nyinstallation av vmware, stannar på exakt samma ställe.
Jag tänkte jag skulle göra ett nytt försök när jag kommer hem med att installera windows på burken för att utesluta att det kan vara något med vmware, hittar ingen information i Vmware KB
Jag kommer in i BIOS utan problem, så långt fungerar den utan problem, har även uppdaterat BIOS till senaste versionen innan jag bytte CPU.

Trädvy Permalänk
Medlem
Patrik Jonsson
Plats
Dalarna
Registrerad
Okt 2009

Haha måste bara fråga,
16GB ram är väll LITE överdrift?

PC: Intel 2600K 4400 MHz - Maximus V Gene - Corsair 2x4GB - GTX 680 - Intel 730 240GB - Intel 530 480GB - AX760 Platinum
Kringutrustning: Dell U2515H - Mionix Castor - Sennheiser HD558 - Ducky One MX Brown
Telefon: iPhone 6 16GB Hope 12.1

- Feedback - Kontakt - Regler -

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2005

Beror på hur många gäst OS du vill köra i vmware men som det ser ut nu så fyller jag det.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Aug 2010

Då låter det som ett vmware-problem... Jag har absolut ingen erfarenhet av det så jag lämnar över pinnen...

DATOR: Ingen... Men jag har en Puch Mc50 Cross som ska renoveras! Kommer dokumenteras på Youtube i framtiden! :D
LJUD: Philips Fidelio X2 | Creative SoundBlaster E5

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2005

Verkar vara så.
Gjorde en ny googling och fann en tråd som verkar beskriva problemet
VMware Communities: 99% there (whitebox AMD Pheonum II x6 ...
Skall pröva när jag kommer hem

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Aug 2010

Där har du nog kruxet.

DATOR: Ingen... Men jag har en Puch Mc50 Cross som ska renoveras! Kommer dokumenteras på Youtube i framtiden! :D
LJUD: Philips Fidelio X2 | Creative SoundBlaster E5

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2005

Mmm, att man inte lär sig, hittar man inget på Google så måste man Googla mer.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2005

Det funkade, nu snurrar den som den ska, tack för hjälpen med PSU:n, var på väg att köpa en ny på mer effekt, sparade en ca 700-800 spänn där.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Aug 2010

Gött att det funkade... kunglig prolle iaf...

DATOR: Ingen... Men jag har en Puch Mc50 Cross som ska renoveras! Kommer dokumenteras på Youtube i framtiden! :D
LJUD: Philips Fidelio X2 | Creative SoundBlaster E5