Permalänk
Medlem

Jag flyttade in till Lund tror jag bara hade 20min pendlingsväg från föräldrarna. Har tagit fullt studielån i 4år nu och säger jag säger bara, totallt worth 200k! Det har varit den roligaste och mest givande jag nånsin gjort.

Visa signatur

Citera för svar..

Permalänk
Medlem
Skrivet av RedFLip:

Off-topic:
INGET med Uddevalla är bättre än Trollhättan

Jodu! Det mest markanta var restiden hem från uddevalla... en halvtimme med tåget jämfört med två timmar från trollhättan bara för att lokaltrafiken gick så jävla dumt. Sen var det mer ös i uddevalla på den tiden än vad det är idag. Däremot var kåren mycket bättre i thn. Den var rätt kass i u-a.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av RetarDeD:

Jag flyttade in till Lund tror jag bara hade 20min pendlingsväg från föräldrarna. Har tagit fullt studielån i 4år nu och säger jag säger bara, totallt worth 200k! Det har varit den roligaste och mest givande jag nånsin gjort.

Samma här. Nu flyttade jag visserligen lite drygt 70 mil, men jag hade samma val (bo hemma i Uppsala och plugga där eller i Sthlm). Jävligt nöjd med mitt val! Inte bara har jag haft fantastiskt kul, jag tror även att jag i längden tjänar på det tack vare den fantastiska personliga utvecklingen (och för oss som pluggar civ ing är ju inte studielån ett problem). Varje gång jag bor hemma känns det "fel" numera.

Slutsats: Välj att spendera de bästa åren i ditt liv i en riktig studentstad, bort från föräldrarna.

Visa signatur

- If you don't change direction, you may end up where you're heading

Permalänk
Medlem

Att flytta hemifrån var det bästa valet jag någonsin gjort. Jag trivdes otroligt bra hemma hos mina föräldrar men kände liksom att det var dags att ta nästa steg i livet och faktiskt klara mig själv. Jag spenderar hellre CSN-pengar på att ha dom bästa åren i mitt liv än att sitta hemma hos morsan och sedan stoltsera med mitt bankkonto.

I början är det ju svårt att trivas i den nya staden, men man kommer snabbt in i det. Fördelen är ju att de flesta andra som går i din årskurs på skolan sitter i samma sits som dig, de har känner ingen och har precis lämnat föräldrarnas bo. Detta gör det OTROLIGT lätt att hitta kompisar i början på en utbildning, speciellt om man är med på nollningen (förutsatt att man inte pluggar på nåt ställe där nollning är något dåligt, men det är det inte i Skövde).

Edit: Håller förresten med om att kåren i Skövde är awesome. Pluggar själv inte där men har varit där ett par gånger.

Visa signatur

Ryzen 5600X, Gigabyte RTX 3070 GAMING OC, 32GB Ballistix (3600 CL16)
Fractal Design Meshify C Mini, MSI MAG B550M MORTAR, Kraken X53, WD Black SN850

Permalänk
Avstängd

Rent ekonomiskt: pendla och bo hemma.
Rent upplevelsemässigt: bo i Skövde och upptäck vad studentlivet har att erbjuda.

Men jag hade nog bott hos föräldrarna då jag inte tycker det är värt att:
a) lite tillspetsat, "ta CSN-lån för att hänga på kåren"
b) bo i en dyr lägenhet och ta CSN-lån för detta.

My 1 Krona!:)^^

Visa signatur

Here at Sweclockers we are all colleagues with each other! Those of us who just love Apple, we go beyond the: "We are all colleagues with each other"-talk! We ARE The iFamily!(F) Because we iTalk Apple! Simple as that! I am a proud member of The iFamily!<3
R.I.P. Steve Jobs!<3 See you in the iCloud!(F) I feel iSad...:'(
iFamily Sweden!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Skippy:

Hej, är en kille på 18bast och studerar på högskolan i Skövde. Problemet är att jag inte riktigt har fått ro i staden och planerar på börja pendla. Vi har få föreläsningar dvs 4 dagar i veckan MAX kanske sen bara någon förelänsing någon dag.
Åker nu hem varje gång jag har ledigt dvs om jag inte är i skolan fredag åker jag hem torsdag. Nu är det så att morsan o de har rivit mitt gamla rum o jag kommer få ett mycket mindre men min tanke är även slippa ta studielån. Tar mig 1h pendla ca med direkttåg.

Pendlar mellan Uppsala och Stockholm ca. 4 dagar i veckan sedan snart 1,5 år tillbaks för studier. Det tar lite längre för mig.. direkttåg tar visserligen 40 minuter, men dörr till dörr handlar det om ca. en timme och en kvart för mig. Sen kan man få lägga på allt mellan 10 - 40 minuter p.g.a förseningar och missade byten p.g.a kollektivtrafiken helt har brutit ihop i den här regionen. Ytterligare en sak man måste räkna med är att tågen inte alltid passar med den tid lektionen börjar och slutar, så där kan det tillkomma mycket dödtid också.

Inget jag kan rekommendera och jag har tack och lov snart bara en termin kvar. En timmes pendlande är minst lika uttröttande som tre timmars föreläsning. Det gör heller inga underverk för humöret eller det psykiska välbefinnandet. Dessutom är pendlarkort inte precis gratis även om du troligen tjänar in det om du bor hemma och slipper dyr hyra.

En mycket bättre lösning tycker jag borde vara att åka "hem" när du har några dagar lektionsfritt. Då behöver du inte åka varje dag, och sparar därför mycket tid.

Sen är det som andra har sagt naturligt att man inte riktigt trivs första tiden efter att man har flyttat hemifrån. Det tog ett par år innan jag vande mig då jag flyttade ca. 55 mil från familjen och barndomshemmet.

Visa signatur

Ryzen 7 3800X, Asus Prime X370 Pro, 32 GB LPX 3600, Gainward RTX 3060 Ti Ghost, 7 TB SSD + 4 TB HDD