Upplåsning av processor återställs?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Okt 2010

Upplåsning av processor återställs?

Tjena! Jag byggde ihop en dator i går. Processorn är en athlon II x3 445 men jag låste upp den till en B45. alltså en phenom II x4. Grejen är bara den att vid omstart återställs den till att vara en athlon II x3 445. Någon som vet hur jag åtgärdar problemet? eller är det helt enkelt så det fungerar?

Tacksam för era svar och åsikter!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Haninge
Registrerad
Jul 2004
Skrivet av Marrr:

Tjena! Jag byggde ihop en dator i går. Processorn är en athlon II x3 445 men jag låste upp den till en B45. alltså en phenom II x4. Grejen är bara den att vid omstart återställs den till att vara en athlon II x3 445. Någon som vet hur jag åtgärdar problemet? eller är det helt enkelt så det fungerar?

Tacksam för era svar och åsikter!

Låter lite skumt.

Vad är det för moderkort processorn sitter på?

ASRock Z97M OC Formula / Intel Pentium Anniversary Edition G3258 3,2GHz 1.09v @ 4.5Ghz 1.26v / Corsair Hydro H110i GT / Sapphire HD7750 1GB Ultimate / Kingston HyperX Savage (2x4GB) 2400Mhz / Fractal Design Tesla R2 500W 80+ Gold / Fractlal Define S

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av Bredband:

Låter lite skumt.

Vad är det för moderkort processorn sitter på?

Ett Gigabyte GA-880GM-UD2H
Gigabyte GA-880GM-UD2H - Inet.se

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skövde
Registrerad
Maj 2010

Batteriet på moderkort slut?

i7-6700K | MSI Z170A | MSI 1080 8GB | 16GB Kingston HyperX | Intel 600P 256GB | Samsung EVO Basic 840 250GB x2 raid 0 | Corsair RM 750W | 3 x Dell U2414H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bollnäs
Registrerad
Okt 2009

Ja det låter ju lite som om det skulle kunna vara ett bios problem eventuellt, har du senaste verisionen ?

Jag gillar datorspel!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av nfskillen:

Batteriet på moderkort slut?

men jag byggde ju den igår ? xP

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skövde
Registrerad
Maj 2010
Skrivet av Marrr:

men jag byggde ju den igår ? xP

kan ju legat på lagret en tid

i7-6700K | MSI Z170A | MSI 1080 8GB | 16GB Kingston HyperX | Intel 600P 256GB | Samsung EVO Basic 840 250GB x2 raid 0 | Corsair RM 750W | 3 x Dell U2414H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av nfskillen:

kan ju legat på lagret en tid

jo ganska länge isf men jag tror faktiskt problemet är löst nu. verkar inte återställa sig längre. tack för hjälpen iaf!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Okt 2010

jag har däremot en annan fråga. Det står att det nu är en phenom II x4 b45 processor i CPUID och den visar fyra kärnor i aktivitetshanteraren. Men det står ingenting om l3 cache på CPUID. är tomt i det fältet. har jag inte lyckats få fram någon l3 cache?

tacksam för svar!

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Har du inte fått något där är jag rädd att detta ev inte funkar Kolla i senaste CPU-Z.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av Jalle64:

Har du inte fått något där är jag rädd att detta ev inte funkar Kolla i senaste CPU-Z.

aa det är CPU-z / CPUID.. samma sak. jaja.. jag fick en extra kärna iaf

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nödinge (Norr om GBG)
Registrerad
Jan 2008
Skrivet av Marrr:

aa det är CPU-z / CPUID.. samma sak. jaja.. jag fick en extra kärna iaf

Men om du inte har nån L3 cach så kommer ju processorn bli slöare än vad den är i original skick. Eller har jag missat nått?

Är hur som helst inte bra om L3 cachen är borta.

[Corsair Carbide Air 240 Vit] [Corsair AX 750] [Intel Core i7 4790K] [Antec Kühler H2O 1220] [Corsair Vengeance DDR3 16GB 1600MHz/CL9] [MSI Z97M GAMING] [MSI GeForce GTX 980 Gaming] [WD Black SSD 256GB M.2 & Seagate Momentus XT 7200.1 500 & WD Black 500]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Långshyttan
Registrerad
Nov 2010

möjligtvis så att du glömt att spara efter du låst upp den (man brukar oftast trycka på f10 och skriva y och trycka på enter vad jag vet iallafall)
kolla efter save and exit om du inte har använt det

Intel I5 2500 max turbo inställt så 3.9 ghz på 4 cores o 4.1 på 1. blandat 16 gb @ 1333 mhz moderkort P8z77-V-LX, gtx 780 msi gaming och nätagg plexgear 600w SSD: 60 gb intel 330

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Haninge
Registrerad
Jul 2004
Skrivet av Ant3:

Men om du inte har nån L3 cach så kommer ju processorn bli slöare än vad den är i original skick. Eller har jag missat nått?

Är hur som helst inte bra om L3 cachen är borta.

Hur menar du att den processorn blir slöare? Och hur menar du att L3 Cachen är borta, den har ju aldrig funnits där.

ASRock Z97M OC Formula / Intel Pentium Anniversary Edition G3258 3,2GHz 1.09v @ 4.5Ghz 1.26v / Corsair Hydro H110i GT / Sapphire HD7750 1GB Ultimate / Kingston HyperX Savage (2x4GB) 2400Mhz / Fractal Design Tesla R2 500W 80+ Gold / Fractlal Define S

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av Bredband:

Hur menar du att den processorn blir slöare? Och hur menar du att L3 Cachen är borta, den har ju aldrig funnits där.

vad jag menar med att L3 cachen är borta är att när man låser upp en typ athlon II x3 som i det här fallet då var en DENEB kärna, brukar den även ha L3 cache som kommer fram i upplåsningen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Haninge
Registrerad
Jul 2004
Skrivet av Marrr:

vad jag menar med att L3 cachen är borta är att när man låser upp en typ athlon II x3 som i det här fallet då var en DENEB kärna, brukar den även ha L3 cache som kommer fram i upplåsningen.

Okej du menar så. Då hänger jag med

Min funkar kanonbra utan L3
Kul att leka med en X3, klockar helt okej oxå
CPU-Z Validator 3.1

ASRock Z97M OC Formula / Intel Pentium Anniversary Edition G3258 3,2GHz 1.09v @ 4.5Ghz 1.26v / Corsair Hydro H110i GT / Sapphire HD7750 1GB Ultimate / Kingston HyperX Savage (2x4GB) 2400Mhz / Fractal Design Tesla R2 500W 80+ Gold / Fractlal Define S

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2009

Hade samma problem på mitt moderkort med 785G-krets. Jag uppdaterade BIOS till senaste, och vips! Min 550BE har gått klockrent som B50 X4 sedan dess.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av Rymdvanilj:

Hade samma problem på mitt moderkort med 785G-krets. Jag uppdaterade BIOS till senaste, och vips! Min 550BE har gått klockrent som B50 X4 sedan dess.

Jaha men vilket problem menar du? att den återställer sig eller att L3 cachen saknades. antar nu att det är det första problemet eftersom 550 redan har L3 cachen upplåst eller hur man nu ska uttrycka sig : P

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kungälv
Registrerad
Okt 2009

Det kan vara så att Core Unlocker funktionen bara ändrar cores och låser inte upp L3 cache om du har sådan fungerande, då AMD tog bort ACC stödet i 800series chispet.
Moderkorts tillverkarna la till deras egna funktioner för att låsa upp kärnor istället, vet inte om detta har blivit testat med att låsa upp L3 cache men prova att uppdatera bios som Rymdvanilj sa.

i7 3930k | Rampage IV Gene | 32GB RAM | HD7950 | Silverstone SG10
Retina 15" | Sennheiser RS180 | Audioengine A5+ | Sound Blaster X-Fi HD

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2009
Skrivet av Marrr:

Jaha men vilket problem menar du? att den återställer sig eller att L3 cachen saknades. antar nu att det är det första problemet eftersom 550 redan har L3 cachen upplåst eller hur man nu ska uttrycka sig : P

Att den återställer sig. Och det löste sig med en BIOS-uppdatering

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av Rymdvanilj:

Att den återställer sig. Och det löste sig med en BIOS-uppdatering

aa okej! men det probelemet har jag löst nu. Nu är det bara det där med L3 cachen. processorn låser upp sig till en B45 men den visar inte att det finns någon L3 cache.