Win 7 hemliga skärm inspelnings (screen recording) verktyg (GUIDE)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Rosornas stad
Registrerad
Dec 2004

Win 7 hemliga skärm inspelnings (screen recording) verktyg (GUIDE)

Utvecklarna på microsoft Har varit lite luriga då dom skapade windows 7, det har man ju märkt sen man började använda det bästa operativsystemet som dom hitills har utvecklat.

Ett litet smart program som dom gömt i 7:an kallar dom för "Problem Steps Recorder (PSR)" som jag nu tänker visa upp för er i den här lilla guiden.

Detta program har skapats för att IT-support lättare ska kunna se vad användaren gör då det går fel i operativsystemet eller i det program dom just använder då saker går fel, Och på så sätt kunna underlätta att finna en lösning på problemet. Något som kan vara bra att ha även i forumet här på sweclockers när man vill ha svar på ett problem man stött på. För ibland är det lättare att visa ett problem än att beskriva det med ord.

Detta gömda verktyg i windows 7 är i grunden ett enkelt skärmklipps verktyg som kan vara bra att veta om. Ett skärmklipps verktyg används ju för att fånga en bild dvs en (skärmdump) av olika händelser man ser på skärmen som du som användare gör. Det som skiljer PSR från andra "print screen" program är att det spelar in med ett flertal bilder i en sekvens som ett bildspel på vad du som användare gör på din skärm. Så ju längre du kör programmet desto fler bilder sparas. Och har du flera skärmar så spelar den in alla.

Steg 1.
Du startar programmet genom att kort & gott skriva psr i kör som finns i startmenyn. Om inte så lägger du till det genom att högerklicka på start-knappen och väljer egenskaper och sedan anpassa, Där letar du upp "Kommandot kör" och bockar i det så kommer det att synas i startmenyn.

Då dyker detta upp!

Steg 2 (ovan)
Klicka bara på "Börja registreringen"-knappen och programmet kommer att börja spela in alla åtgärder som du utför på din skärm tills att du stoppar det. Här kan du också under inspelningens gång lägga till kommentarer till vad du gör genom att klicka på "Lägg till anteckning". För att stoppa inspelningen, klicka på "Stoppa registreringen"-knappen.

Steg 3. (ovan)
Efter att du har stoppat programmet så uppmanas att välja den plats där du vill spara filen. Det skapar då en RAR/ZIP-fil som innehåller en MHTML fil som lagrar skärmdumpen av vad du utfört på din skärm tillsammans med en kort beskrivning av varje (om du skrivit någon såklart).

Du kan även ange en standard plats att spara filen på så att du inte behöver välja plats att spara på varje gång du spelar in något. För att göra detta, klicka på den lilla pilen nära det blå frågetecknet i program "baren" (Bild 1) och välj "Inställningar".

Steg 4.
Efter detta så kan du välja att packa upp den skapade RAR/ZIP-filen för att själv se hur inspelningen blev. Eller skicka den vidare till en vän eller support för att dom ska kunna se det du gjort.
Ett annat alternativ är att ladda upp den på nätet på valfri "File hosting" sida. Så att den du vill kan hämta den där ifrån istället. Sök bara på Google och välj vilken sida som passar just dig.

Upp-packad ser filen ut så här i mappen. (Nedan)

Dubbelklickar man sen på den upp-packade filen så öppnar den sig i Explorer och ser då ut så här. (Nedan)

Här syns det att jag kör 2 skärmar varav en som TV just nu.

Det var det hela!

Hoppas detta kan komma till användning för en del medlemmar här på swec.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2009

Det visste jag inte, tack för guiden!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Jan 2010

fan va bra sak att ha mycket lättare att hjälpa polare med deras dumma problem nu xD

Maximus X Hero - 8700k @5.1GHz - H115i - 32GB LPX@3466MHz - MSI 980Ti Gaming - EVGA SuperNova 750 G2 - Asus vg248qe - FD R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Södertälje
Registrerad
Feb 2005

Hotdamn!

Man tackar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2008

Det var som fan tack!

Citera! Gaming: Chassi: FD R4| CPU: 7700K | Kylare: Noctua NH-D14 | MB: MSI Z270 GAMING PRO CARBON | Grafikkort: GTX1080 | RAM: Corsair LPX 16GB 3333MHz CL16 | OS:Disk: Intel 600p 512GB | PSU: EVGA Supernova 850 G2 |
ESXI host Intel NUC,i7-8559U 32GB Ram,1TB
Router Edgerouter 4, WAN 1000/1000

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2009

nice!

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Akalla
Registrerad
Mar 2009

Najs guide, borde klistras tillsammans med andra användarvänliga guider!

CPU: Intel i5-4670K MB: Asus Maximus VI Gene RAM: Patriot Viper3 16GB 2133MHz CL11 GPU: Zotac GeForce GTX 780 PSU: Corsair AX860 Chassi: Silverstone Temjin TJ08-E Kylning: Corsair H80i Lagring: 1x Samsung 840 Pro 256GB, 2x Seagate Barracuda 3TB (döda efter 3,5 år), 1x Seagate Firecuda 2TB, 1x Seagate Barracuda 2TB