Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
kalmar
Registrerad
Jun 2010

Blixt på moderkortet ? Hjälp

Tjena !

Jag satt och spelade lite S.T.A.L.K.E.R och då helt plötsligt så stängdes datorn av och Nätaggregatet var mycket varmt och luktade lite skumt (inte bränt) .

Då bestämde jag mig för att öppna upp datorn och ta en titt där inne, och det såg ganska normalt ut.
Förutom att när jag trycker på start knappen på datorn så startar den inte, utan det uppstår en blå liten blixt precis bredvid grafikkortet på moderkortet.

Jag har även en röd lampa på moderkortet, som lyser.. vilket innebär att Nätaggregatet fungerar ?

Vad kan felet bero på tror ni ?

Mvh Widegame.

| CPU: AMD Athlon X2 7750 Black Edition | RAM: Apacer 2x2048MB|
| HDD: Seagate 500GB 7200 rpm | Moderkort: Foxconn A79a-s|
| PSU:Zalman ZM500-HP | Grafikkort: Nvidia GeForce 8800GT Ultra|
| OS: Windows 7 Nvidia RT | Chassi: NZXT HUSH |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrbotten
Registrerad
Aug 2007

Slår det gnistor om moderkortet låter det ju onekligen som att moderkortet är trasigt. Kanske är det så att nätdelen tog moderkortet med sig? Har du någon annan nätdel liggandes som du inte är så rädd om kan du ju testa med den.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
kalmar
Registrerad
Jun 2010
Skrivet av Mögel:

Slår det gnistor om moderkortet låter det ju onekligen som att moderkortet är trasigt. Kanske är det så att nätdelen tog moderkortet med sig? Har du någon annan nätdel liggandes som du inte är så rädd om kan du ju testa med den.

Har ingen annan nätdel att testa med.

Hur kommer det sig att det fortfarande kommer ström till datorn om nätdelen är sönder ?

| CPU: AMD Athlon X2 7750 Black Edition | RAM: Apacer 2x2048MB|
| HDD: Seagate 500GB 7200 rpm | Moderkort: Foxconn A79a-s|
| PSU:Zalman ZM500-HP | Grafikkort: Nvidia GeForce 8800GT Ultra|
| OS: Windows 7 Nvidia RT | Chassi: NZXT HUSH |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
kumla
Registrerad
Jul 2008

Märke modell och ålder på agget?

Fractal r4 5volt. Amd 965 3.4 ghz Noctua DH 14 Asus M4N68T LE
Ssd diskar Samsung 850pro/intel 730 /320 Crucial m4 / 2tb mx500
Nätagg Corsair vx 450 = Seasonic m12d

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
kalmar
Registrerad
Jun 2010
Skrivet av pompa_kumla:

Märke modell och ålder på agget?

Zalman 500HP, inte så gammal .. 1 år kanske lite mer

| CPU: AMD Athlon X2 7750 Black Edition | RAM: Apacer 2x2048MB|
| HDD: Seagate 500GB 7200 rpm | Moderkort: Foxconn A79a-s|
| PSU:Zalman ZM500-HP | Grafikkort: Nvidia GeForce 8800GT Ultra|
| OS: Windows 7 Nvidia RT | Chassi: NZXT HUSH |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrbotten
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av Widegame:

Har ingen annan nätdel att testa med.

Hur kommer det sig att det fortfarande kommer ström till datorn om nätdelen är sönder ?

Jag målade bara upp ett scenario, det är inte helt ovanligt att nätdelar tar komponenter med sig då dom går sönder. Visst kan det ju vara så att det bara är moderkortet som kastat in handsken också.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
kalmar
Registrerad
Jun 2010
Skrivet av Mögel:

Jag målade bara upp ett scenario, det är inte helt ovanligt att nätdelar tar komponenter med sig då dom går sönder. Visst kan det ju vara så att det bara är moderkortet som kastat in handsken också.

Har varit och kollat lite nu

Tagit ur grafikkortet.

Lampan på moderkortet lyser fortfarande, den röda.

Blixten uppstår inte längre när jag trycker på start knappen, utan jag hör ett litet "surr" från nätagget.

| CPU: AMD Athlon X2 7750 Black Edition | RAM: Apacer 2x2048MB|
| HDD: Seagate 500GB 7200 rpm | Moderkort: Foxconn A79a-s|
| PSU:Zalman ZM500-HP | Grafikkort: Nvidia GeForce 8800GT Ultra|
| OS: Windows 7 Nvidia RT | Chassi: NZXT HUSH |

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Vissa delar kan fortfarande fungera i nätagget alltså vissa linor typ 5volts men inte 12V osv, så har du möjlighet så testa med ett annat och håll tummarna för att inte mer har gått hädan

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud