Permalänk

Samsung F4 2tb?

Bra kvalité på disken? Kan man räkna med att den lever länge? Har en F1 och en F3 och de har fungerat fint, men vet inget om deras F4 serie.

Permalänk
Hedersmedlem

Du kan aldrig veta om just den disk du köper är den som kommer att hålla, dock är det oftast så att antingen håller de bara den första tiden eller så håller det flera år, så någon egentlig garanti har du inte för måndagsex typ

Visa signatur

Stalin var så gammal att de fick Len´in. ;)

Permalänk
Medlem

Min första F4 dog inom 200timmar. Min andra inom 2veckor.

Min tredje lever än.

Permalänk
Medlem

Precis som Jalle64 sa så kan man aldrig veta!

Visa signatur

Citera så jag hittar tillbaka!

Permalänk
Medlem

Folket här brukar oftast rekommendera wd vad jag sett själv gillar jag båda märkena. Har just nu en wd green som är otroligt seg och kan lagga när man spelar upp filmer men vad du en gör så ha alltid backup man vet aldrig när den rasar!

Visa signatur

Fractal r4 5volt. Amd 965 3.4 ghz Noctua DH 14 Asus M4N68T LE
Ssd diskar Samsung 850pro/intel 730 /320 Crucial m4 /8 tb mx500
Nätagg Corsair vx 450 = Seasonic m12d

Permalänk
Medlem

Är helnöjd med min F4, har haft den i 3 månader nu och den funkar finfint.
Hur den presterar för mig i HDtune:

Permalänk
Hedersmedlem

Precis som många tidigare har sagt kan man i princip inte säga om en hårddisk kommer gå sönder eller inte. Oavsett om du köper en Hitachi-disk med 5-6 plattor eller en WD GP RE2, eller rent av en SAS-hårddisk så kan den gå sönder efter en vecka. Men generellt tycker jag det finns saker som talar för Samsung F4-serien, bland annat att den bara har tre plattor (á 667 GB) vilket ger hög sekventiell prestanda samtidigt som det finns färre mekaniska delar som kan gå sönder. Har två stycken i HTPC:n och de har fungerat utmärkt, än så länge.

Visa signatur

SWECLOCKERS.COM :: If Quake was done today ::
WS: Gigabyte Z690 UD DDR5 :: Core i5 12600K :: 32 GB RAM :: Geforce RTX 3060 Ti :: 10 GbE NIC :: AOC C32G1 32" :: Seagate FireCuda 530 1TB :: Deepcool Matrexx 55
NAS: SM X10-SLM-F :: Mellanox Connect2X SFP+ :: Intel XL710-QDA1 QSFP+

Permalänk
Medlem

Mina två HD204UI fungerar utmärkt! Haft i ca 2 månader. Tysta och (än så länge) pålitliga...

Visa signatur

🖥 AMD 5600X (+ Noctua NH-L9a-AM4 chromax.black) | ROG Strix B550-I | 32GB Corsair Vengeance 3600Mhz | Asus TUF RTX 4070 Ti | Samsung 980 Pro NVMe | Corsair SF600 | Lian Li A4-H2O | 2 x Noctua NF-A12x25 | Acer Predator XB271HU | ⌨️ Varmilo VA109M | 🖱 Razer Deathadder V2

Permalänk
Medlem

Jag äger två Samsung F4 2TB HD204UI som jag kör i RAID1 i en Synology 211j NAS. Jag upplever att diskarna smattrar ovanligt ljudligt vid skrivning/läsning och att de låter ganska mkt när de snurrar upp efter att ha varit i viloläge. Är detta nåt som ni andra som äger disken också tänkt på?

Visa signatur

// Mattias

Permalänk
Medlem

Jag har samma setup, 2xHD204UI i en 211j NAS. Mina låter också högt vid skriv&läs. När jag hade dessa diskar i datorn så lät de inte alls så här mycket. Min slutsats är att monteringen i NASen är bristfällig och man är bortskämd med lösningen i de flesta moderna chassin med vaggor och gummiupphängning.

Visa signatur

”Det krävs talang för att lira hårdrock medan det räcker med en taskig barndom för att spela hiphop”

Permalänk
Avstängd

Bästa diskarna i min mening.
Stabila, och om något mot förmodan skulle hända så stendör dom inte utan man kan backuppa data även om det går långsamt.

Jag kör 2 st F4, polare har 13 st F4 och har inte haft en enda som dött eller gjort missljud.

Permalänk
Medlem

2000+ och definition: Tack för era erfarenheter. Efter vad du säger, 2000+, så är det kanske tveksamt om jag ska skicka tillbaka diskarna för utbyte. Risken finns ju att returen inte godtas. Har

Jag är emellertid nyfiken på om era HD204UI ger ifrån sig spin-up-ljudet när de går igång efter standby? Spin-up-ljudet är väldigt påtagligt i mina diskar och går inte att missa om man befinner sig i samma rum som disken (och rummet är hyfsat tyst såklart).

Jag är också intresserad av om någon i den här tråden har provat att använda Samsungs AAM-verktyg för att dämpa/tysta läs- och skrivljudet på HD204UI och om det i så fall hjälpte.

Tillägg av ytterligare fråga
Visa signatur

// Mattias