Ljud utgången på Asus M4A785TD-M EVO får ej digitalt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2007

Ljud utgången på Asus M4A785TD-M EVO får ej digitalt.

Hej.

Har moderkortet Asus M4A785TD-M EVO

Kör med spdif till min förstärkare via tosslink optisk kabel.

Dock så får jag inte ut digital ljud.

Jag får 2 kanals analogt.

Har testat flera filmer som jag har på hddisken som funkar med 5.1 digital ljud på min andra dator.

Jag har sökt på google men får inget relevant svar.

Nån som skulle kunna hjälpa mig lösa detta?

amd x4 965 + Antec Kühler H2O 620 + 7970 @ 1125 + adata 1666mhz + xfx 650w

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falkenberg
Registrerad
Dec 2007

Hur menar du att du kan få analogt ljud via optisk kabel?

Som du ser har jag i princip samma kort. I Kontrollpanelen - Ljud, har jag "Digital Audio (S/PDIF) | 2- High Definition Audio Device".
När jag under Egenskaper - "Format som stöds" testar ljudet "Dolby Digital" eller "DTS Audio" så dyker samma text upp i displayen på Z-5500.
Ljudet vandrar dessutom runt bland 5.1 -högtalarna.

Om jag spelar upp Avatar.mkv via Mediaspelaren VLC så kan jag under meny Ljud - Ljudenhet, välja "A/52 över S/PDIF" och Z-5500 ställer om sig till "dts Digital".

EDIT: Tack vare din fråga så har jag nu för första gången avnjutit riktig 5.1 upplevelse med filmen FarCry.
Jag trodde innan att filmerna inte innehöll mer än Stereo kanalerna. VLS's standard Video Ljud var Stereo.

Windows 10 Pro x64 | Zalman HD160XT Plus | Fractal Design 800W | AMD Ryzen 7 1800x | Asus Crosshair VI Hero | Corsair Vengeance LPX 3200MHz 16GB | ASUS Radeon R9 290 4.5GHz | Samsung SSD M.2. 960 Pro. 1TB | Philips Brilliance 40" BDM4065