Datorn stänger av sig pga strömsparsprofil

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Nov 2010

Datorn stänger av sig pga strömsparsprofil

Jag har ett underligt problem med programmet PhenomMsrTweaker. Jag använder det för att lugna burken lite när han bara idlar, CnQ fungerar ju inte direkt så bra i 4GHz. Det fungerade utan några som helst problem innan jag fick för mig att öka spänningen ett snäpp på CPU-NB (NB VID) i BIOS för att palla 2,4GHz på nordbryggan. Jag ändrade blixtsnabbt i PhenomMsrTweaker och la till nya spänningen för alla profiler (INTE enl bild nedan). Jag har även stresstestat alla profiler varav såklart P0 absolut längst (ca 6h OCCT).

Problemet är att datorn bara stänger av sig någon gång omsänder när jag streamar HD-film till mediaspelaren (ca 1 gång per film med vanlig fileshare, inget hemskt MCE etc). Det är inga problem att spela krävande spel eller sova och ha datorn helt i idle. Det verkar som att det är denna extremt låga men konstanta load som ställer till problem. För att klargöra är det en nyinstallation av Windows 7 64-bit och det finns ingen mjukvara av kännedom som strular förutom ovannämnda.

Jag har nyss testat att sänka spänningen på NB VID för P1-P3 till standard enligt bilden nedan.

Det har fungerat bra hittills, dvs så går det smärtfritt att byta mellan profilerna och datorn har inte dött på ett antal timmar. Däremot är det smått problematiskt att felsöka, så man vet aldrig. Nu till frågan... har jag hittat felet eller är jag ute och cyklar?

Jag är tacksam för all hjälp från er även om det bara är galna teorier (det är väl ändå de som är de roligaste).

Datorer: Vattenkyld Shinobi XL | Passiv HTPC med aktiv kylning
Dysphorian Breed (musikprojekt): http://dysphorian.com/
Raspberry PI webbserver/blogg: http://hraffe.se/