MSI GT663, bra alternativ till Asus G53JW?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skene
Registrerad
Feb 2008

MSI GT663, bra alternativ till Asus G53JW?

Tjenare SweC, känner för att införskaffa mig en laptop inom snar framtid, kollade på Acer 5943 men den hade visst värmeproblem under spelande (mest vid tangentbordet) och undrar nu främst ifall MSI's GT663 lider av någon liknande "sjukdom"?

Vilken av dessa bör man satsa på egentligen? Design mässigt gillar jag Asus dator mer, men vill vara säker på att man får en trevlig dator

Edit - Vill verkligen ha Egenskaper för Asus G53JW-SZ188V !! Exakt samma specs som MSI's dator förutom att den har en Hybrid SSD+HDD samt har lediga minnesplatser för framtida uppgradering och kommer också med Win7 Ultimate!

Dator R7 1700@3.8Ghz, 16GB@3Ghz, EVGA GTX 1070
Bild & Ljud: Samsung KS8005, MA Silver 5.0, XTZ Sub 12, Yamaha RX-V781
Konsoler: PS3, Xbox 360, PS4 Pro, Nintendo Switch, Xbox One

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Mar 2010

MSI:n är billigare. Den får man för 12k. Asusen får du ge 15k för och den verkar vara rätt svår att få tag i. Här är en av de få affärerna på prisjakt som får in den: TreG / BÄRBARA DATORER

Det verkar som om Asusen endast levereras med win7 home premium, inte ultimate.

Jag gillar verkligen Asus, men jag tror att man får mer pang för pengarna om man väljer MSI:n. Om du inte tvunget måste ha nvidia väljer du MSI:n med det kraftigare 5870 för ca 11,4kkr, då tänker jag på denna modell: MSI GX660 - Inet.se. Att du kan köpa den från inet är ju inte så dumt med gratis frakt för sweclockersmedlemmar, support som de flesta tycker är bra osv..

Vill du ha samma hårddisk som i asusen köper du en sådan här: 500GB Seagate Momentus XT 7200.1 - Inet.se. Men... eftersom det skiljer 3kkr till MSI:s fördel kan du köpa en riktig SSD och slänga in istället bredvid 500GB disken som följer med. Vad jag har förstått så har du nämligen möjlighet att slänga in en till HDD i MSI:n precis som i Asus:en, kolla med grabbarna som har en MSI gx660 på forumet först för säkerhets skull (eller ring inet och fråga?).

Byggkvalitén vågar jag inte uttala mig om, jag misstänker att Asus:en har lite bättre byggkvalitet än MSI:n faktiskt. Någon som har kunnat jämföra? Jag var inne och klämde på ett visningsex av MSI:n i en affär och gillade inte pekplattan alls. Kan ha varit ett måndagsex, eller mishandlat av kunderna.

Ah, glömde nästan. Du frågade om värmeproblem. Vad jag har sett på olika forum så funkar kylningen på MSI:n ruskigt bra. Dels har du en knapp som gör att fläkten körs på max om du vill, men kylningen skall funka fint även utan den. Folk verkar vara nöjda, jag har gått igenom en hel del forum eftersom jag är sugen på att köpa MSI:n själv.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Dec 2010

Hej!
Jag plockade ut en MSI GX660 igår.

Första intrycken är först och främst att jag tycker den ser väldigt bra ut (men då är jag också ett fan av datorer som ser ut som rymdskepp med blinkande ljus, kontra stilrena datorer). Satte igång datorn och allt gick väldigt smidigt med installationer osv.
En rolig grej med datorn är det fruktansvärt bra ljudet för att vara en laptop. Tummen upp på det.

Datorn har olika funktioner för olika ändamål. Med en touchknapp ovanför tangentbordet kan man ändra olika batterilägen vilket uppskattas.
Gaming, movie, presentation, eco osv.
Sen finns det en knapp som heter "turbo", som sätter datorn på max, för de stunder man behöver liiite mer fps.
Satt säkert med datorn i knät i 4h och pillade med den, och blev knappt varm om låren. Då och då tryckte jag på knappen som kyler ned datorn fullständigt. Värmeproblem är således absolut inte några som helst problem.

Pekplattan är dålig, men och andra sidan så använder jag väldigt sällan den så jag kommer inte störa mig på det. Den tjänar sin funktion.
Datorn är lite "plastig", men känns ändå genuin. Det känns absolut inte som att något kommer gå sönder lätt på den.

Har testat ett spel på den, och det är WOW.
Efter att ha uppdaterat till senaste catalysm så flöt wow på bra på ultrainställningar (dock inte i orgrimmar där jag hade 20fps, men vem har bra fps där nuförtiden?). Enligt tester så kommer datorn att ta de flesta nya spelen på väldigt bra inställningar, vilket är awesome för en laptop.

Jag valde mellan den här och Asusen, och valet föll på MSI'n pga priset och grafikkortet. Den har bästa kortet på marknaden för laptops, och för mig satte det spiken i kistan. Den här datorn kommer ge mig många fina speltillfällen, och jag kommer absolut inte ångra mitt val att lägga 11k på den såhär innan jul :).

Hoppas att mitt svar gav dig något.

God Jul!

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
frosmofjället
Registrerad
Feb 2010

Håller med dej MSI datorn är brutalt bra har en med