Permalänk
Medlem

USB till DB25 Hjälp!

Hej! jag har byggt ett relä kort som jag kopplar in till D-sub 25 pin (DB25 gammal skrivare kontakt) jag använder pin 1-8 för att mata reläna med 5v från dessa pinnar.. nu är det så att jag ska koppla in den till min laptop som inte har Db25 anslutning.. så jag köpte en USB -> DB25 adapter.. mitt problem nu är bara att jag vet inte hur jag ska kunna göra för att få usb att mata 5v till tex pin 1 för att starta relä 1..

på något sätt måste ju usbn uppföra sig för den ska kunna skicka en signal (5v) till pin 1 - 25.. någon som vet hur jag kan gå till väga?

http://img263.imageshack.us/img263/8582/pict0005tm.jpg
Bild på kort+sladd

Permalänk
Medlem

...det är sådan information man redan vet innan man designar ett interface, typ systemering.

En början @ Interfacing to the IBM-PC Parallel Printer Port Du lär dock använda porten via ditt operativs skrivar-API.

Permalänk
Medlem

Jo men asså programmet till Com porten har jag ju redan, det är bara det att jag vill få usb adaptern att uppföra sig precis som en riktig com port, med någon slags "profil". För vanliga fall när man ska styra com porten lågger programmet som styr den via DB25 in filer (i mitt fall på win 7 C:/Windows/system32/drives) för att där ifrån då antagligen styra com porten. Om man får dessa filer att styra usb enheten på samma sätt borde det ju funka med det vanliga com ports programmet? eller har jag helt fel?

Permalänk
Testpilot

Skrivarporten är inte samma som com-porten utan den är parallellporten

Problemet skulle jag säga beror på att i princip alla USB-skrivarportsadapters man köper inte går att styra direkt som en vanlig parallellport utan de emulerar en USB-skrivare, de funkar alltså bara med skrivare. Du får skaffa eller bygga en "riktig" konverterare istället: Converter From USB To Parallel