Debian backports och pinning

Permalänk
Medlem

Debian backports och pinning

Jag har sneglat lite grann på backports för att hålla diverse program uppdaterade, så efter att ha lagt till backports i sources.list uppdaterade jag Iceweasel, WeeChat m.fl. och skapade sen filen preferences i /etc/apt/ med innehållet

Package: * Pin: release a=lenny-backports Pin-Priority: 200

Paket från backports är ju egentligen pinned till 1, och i och med att värdet nu har satts till 200 så kommer paket från stable att prioriteras innan APT går vidare med att söka igenom backports. Men "Package: *" innefattar ju alla paket i backports? Måste jag inte definiera vilka paket som jag har installerat från backports så att en apt-get upgrade inte uppdaterar en massa som backports hävdar att det finns en ny version av men inte stable?

Permalänk
Medlem

Ah, så länge versionen i stable är äldre än eller samma version som den installerade så bryr sig inte APT om att det finns en nyare version i backports, men i och med att jag till exempel installerade Iceweasel från backports så kommer det inte att nedgraderas till versionen i stable (prioritet < 1 000) utan utgå från den näst högsta prioriteten, alltså 200, och uppdateras när en ny version dyker upp i backports.

Lång mening.