Prime 95error då minnen körs 1600mhz.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Norr
Registrerad
Apr 2005

Prime 95error då minnen körs 1600mhz.

Hej, minnen körs ju i 1333mhz innan man ställer in dem manuelt i windows. Ställde in dem på 1600mhz enligt SPD. och passade även på att klocka processorn. Startade prime95 med dem nya frekvenserna på processor och minne. Fick ett fel på 2st trådar så jag startade om och hjörde vcore lite till. Efter några minuter var det samma sak igen. Tänkte jag ställer ner processorn till stock för att se om det är minnena som spökar. Mycke riktigt så fick jag fortfarande fel i prime95. Då ställde jag om allt på auto och vips så var datorn stabil i prime95.

Hårdvara
AMD 1090T
Asus Corssahair IV Formula
minne 4x2gb cmx8gx3m4a1600c9

1. AMD 1090T 4.2GHZ, Asus IV formula, 4GB Corsair 1600MHz DOMINATOR GT, HD6970
2. AMD 1055T 4.2GHZ, Asus IV formula, HD4870x2, 4GB A-Data
3. AMD B55 4.1Ghz, MSI 770 c45, 4GB A-Data, HD4870

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Nov 2008
Skrivet av reader:

Ställde in dem på 1600mhz enligt SPD.

Om du ställde tillbaka allt till stock manuellt så skulle jag tippa på att du glömt timings.
Kolla först så att dina RAM minnen får tillräckligt med V. Sedan kolla att timings stämmer.
Vanligtvis är det CAS# Latency som ställer till det.

Ett annat problem kan ju vara att du ändrat på FSB/UCLK för att uppnå rätta hastigheter,
kolla så att NB får tillräckligt med V då också.

ASUS RIIIE | i7 970 @4.6GHz | DOMINATOR 1.92GHz CL8 6x2GB | GTX 970 STRIX | C300 SSD 64GBX2 | EVO 850 500GB | CORSAIR AX1200i | CORSAIR H100i | CORSAIR AIR 540 |

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Norr
Registrerad
Apr 2005

Sa ju att minnena är inställda efter SPD som gäller för den hastigheten.

1. AMD 1090T 4.2GHZ, Asus IV formula, 4GB Corsair 1600MHz DOMINATOR GT, HD6970
2. AMD 1055T 4.2GHZ, Asus IV formula, HD4870x2, 4GB A-Data
3. AMD B55 4.1Ghz, MSI 770 c45, 4GB A-Data, HD4870

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Nov 2008
Skrivet av reader:

Sa ju att minnena är inställda efter SPD som gäller för den hastigheten.

Ja men kan ju direkt säga att när mitt moderkort läser av mina minnen får jag inte alls rätta värden trots att den ställer in allt efter hastighet m.m. Kolla noga så att dom står på rätt när du ställer in dom manuellt jämfört med vad dom står på i standard.

ASUS RIIIE | i7 970 @4.6GHz | DOMINATOR 1.92GHz CL8 6x2GB | GTX 970 STRIX | C300 SSD 64GBX2 | EVO 850 500GB | CORSAIR AX1200i | CORSAIR H100i | CORSAIR AIR 540 |

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Norr
Registrerad
Apr 2005

Så cpu-z ljuger? det jag ställer in manuelt är hastighet volt och command rate. Sen så då man kollar cpu-z så stämmer lantecy

1. AMD 1090T 4.2GHZ, Asus IV formula, 4GB Corsair 1600MHz DOMINATOR GT, HD6970
2. AMD 1055T 4.2GHZ, Asus IV formula, HD4870x2, 4GB A-Data
3. AMD B55 4.1Ghz, MSI 770 c45, 4GB A-Data, HD4870

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Nov 2008
Skrivet av reader:

Så cpu-z ljuger? det jag ställer in manuelt är hastighet volt och command rate. Sen så då man kollar cpu-z så stämmer lantecy

Kan du säga vad du ställer in för värden?

ASUS RIIIE | i7 970 @4.6GHz | DOMINATOR 1.92GHz CL8 6x2GB | GTX 970 STRIX | C300 SSD 64GBX2 | EVO 850 500GB | CORSAIR AX1200i | CORSAIR H100i | CORSAIR AIR 540 |

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Norr
Registrerad
Apr 2005

volt 1.65
command rate 2T
mhz 1600mhz

1. AMD 1090T 4.2GHZ, Asus IV formula, 4GB Corsair 1600MHz DOMINATOR GT, HD6970
2. AMD 1055T 4.2GHZ, Asus IV formula, HD4870x2, 4GB A-Data
3. AMD B55 4.1Ghz, MSI 770 c45, 4GB A-Data, HD4870

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Nov 2008
Skrivet av reader:

volt 1.65
command rate 2T
mhz 1600mhz

Då får du alltså 9-9-9-24 i timings?

ASUS RIIIE | i7 970 @4.6GHz | DOMINATOR 1.92GHz CL8 6x2GB | GTX 970 STRIX | C300 SSD 64GBX2 | EVO 850 500GB | CORSAIR AX1200i | CORSAIR H100i | CORSAIR AIR 540 |

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Norr
Registrerad
Apr 2005

mhz ~800
cl 9
trcd 9
trp9
tras 24
trc 41
cr 2t

dem siffrorna säger cpu-z

http://i51.tinypic.com/1znv0b7.jpg
http://i53.tinypic.com/2lbgv3t.jpg
http://i55.tinypic.com/2edmg5f.jpg

1. AMD 1090T 4.2GHZ, Asus IV formula, 4GB Corsair 1600MHz DOMINATOR GT, HD6970
2. AMD 1055T 4.2GHZ, Asus IV formula, HD4870x2, 4GB A-Data
3. AMD B55 4.1Ghz, MSI 770 c45, 4GB A-Data, HD4870

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Nov 2008
Skrivet av reader:

mhz ~800
cl 9
trcd 9
trp9
tras 24
trc 41
cr 2t

dem siffrorna säger cpu-z

Då är ram minnet borta ur bilden. Då drivs dom rätt.
När du ställde tillbaka processorn till stock skrev du aldrig
om du ställde tillbaka Vcore också till standard.

Mitt tips är, ställ allt på auto, gå in på BIOS och kolla alla värden,
sedan ställer du in det manuellt och kolla om du fortfarande får error.
Om du redan har gjort det måste du ha missat något.
Jag har aldrig haft problem med att ställa allting till standard manuellt.
Men då har jag också skrivit ner alla värden från Auto (förutom minnet).

ASUS RIIIE | i7 970 @4.6GHz | DOMINATOR 1.92GHz CL8 6x2GB | GTX 970 STRIX | C300 SSD 64GBX2 | EVO 850 500GB | CORSAIR AX1200i | CORSAIR H100i | CORSAIR AIR 540 |

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Norr
Registrerad
Apr 2005

Ska testa köra allt på defult i bios och se om det funkar då.

Jag har kört 25min utan error, gämfört med kanske 4-5min förut med error. Tycker inte jag ska behöva ställa in allt manuelt i bios då det står i cpu-z rätt siffror. Men jag får pröva det.

1. AMD 1090T 4.2GHZ, Asus IV formula, 4GB Corsair 1600MHz DOMINATOR GT, HD6970
2. AMD 1055T 4.2GHZ, Asus IV formula, HD4870x2, 4GB A-Data
3. AMD B55 4.1Ghz, MSI 770 c45, 4GB A-Data, HD4870