Köpa ny bärbar för Musikproduktion och film

Permalänk

Köpa ny bärbar för Musikproduktion och film

måste ta och köpa mig en ny dator då jag gått och sålt min gamla. den ska främst användas till egen musik och låt skapande. den jag hade senaste klarade inte av att köra många plugar och vst utan att den la av och hängde sig. den ska helst också klara av 1080p hd film. jag vet inte om det kräver något speciellt av datorn?
jag har kollat in några olika datorer men kan inte komma fram till vilken processor jag ska välja. om jag ska gå på en av de bästa i5 eller den värsta i7? i7:orna tyckte jag hade så lite Ghz i jämförelse med i5 även fast dom bara har två kärnor, men vet inte hur jag ska resonera.

är det nåt mer jag bör tänka på när det gäller valet av datorn? vikt, hdd och skärmstorlek har mindre betydelse dock helst över 13". pris max kring 9000-10000. jag kommer nog inte att spela speciellt mycket på den så jag behöver inget värsting grafikkort.

några jag har kollat på är:
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=610599
den har som jag förstått den bästa dubbelkärniga prossesorn på 2.8 GHz som kan boostas på till typ 3,5.

http://www.siba.se/Products/Product.aspx?id=4846720
eller ska jag köpa den bästa fyrkärniga till bärbara? vad är fördelarna och nackdelarna mellan de här två?

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=597988#extra
skulle också kanske kunna va nåt

har även funderat mellan en i5 460m och en i5 540m, är dom nåt att ha?

jag tänker så här att jag vill inte behöva byta upp mig igen om ett år, utan jag vill att den ska hålla ett tag så om jag måste lägga ut lite mer på den kan det vara värt det tror jag.
tack för hjälpen!

Permalänk
Medlem

Jag kan inte tro att jag säger det här, men överväg en macbook pro.

Permalänk

jag har tänkt tanken men dom är så pass mycket dyrare. sen tycker jag det känns konstigt att lägga ut så mycket mer på en mac när man kan få så mycket mer pc för samma peng.