Permalänk
Medlem

Har inte AHCI i bios?

Jag har Phoenix AwardBios revision 5001 (senaste) och moderkort Asus M2N-E.
Var inne och letade i bios innan jag satte i min SSD disk för att se om jag hitta vart jag skulle slå om till AHCI men hittade inget. Tänkte att det kanske bara syns om man har en disk påkopplad som stöder detta, och satte in SSDn och installerade win7 utan problem. Men kan fortfarande inte hitta en uns av AHCI i bios

Har inte läst någonstans att man bör dubbelkolla så man har stöd för AHCI, kan det vara så illa att jag inte KAN använda det?
Nu gör väl SSDn någon nytta ändå, fast det ultimata är väl om man kan köra AHCI?

Permalänk
Medlem

Den är fortfarande mycket snabbare än en vanlig hårddisk, även om den körs i IDE läge.

Permalänk
Avstängd

Ibland måste man ladda ner den funktionen från tillverkarens hemsida och sedan adda ACHI funktionen i biosen via floppyn eller usb minne.

Visa signatur

>AMD Phenom™ 1055T@3,8Ghz + NH-D14|Gigabyte GTX460 1GB@ 850/2200mhz|Gigabyte 870A|A-Data 4GB Ram|CM HaF 912+|Creative X-Fi Titanium+Z-5500|Kingston SSD| Och lite till.<

Permalänk
Medlem
Skrivet av piddeman:

Ibland måste man ladda ner den funktionen från tillverkarens hemsida och sedan adda ACHI funktionen i biosen via floppyn eller usb minne.

Tack, jag ska leta lite till och se om jag hittar nån separat drivrutin. Var ju snurrigt när jag ladda ner den nya biosen, trodde ju spontant att man skulle hitta något på asus hemsida eftersom de gör moderkortet, men istället skulle man leta på nvidias hemsida och för sitt "chip" (MCP55). Tog ju ett tag innan jag fattade vad jag skulle ha.

Edit:
Hade förresten hittat en del AHCI drivisar när jag spana på det här innan jag installera. Drog ner en 3 varianter tror jag. Men alla verkar vara för windows. Och det hjälps väl inte, vill ju hitta nån bin eller rom fil väl som bioset kan läsa.