Permalänk

Laptop batteri

Tja hade en liten fundering om mitt batteri då det är snuskigt fult (Vaio netbook) och är sugen på modda det så den passar mer datorns formgivning istället för sticka ut under datorn som den gör och ser ut som nån cancersvulst. Då undrar jag är vad det är för risker förutom kortare batteri tid om man utför det rätt eller om man kan köpa nån form av tredjeparts batteri som passar.

Några länkar till folk som gjort det hade varit trevligt också google har då inte hjälp mig förmycket.
sen tips på vad försorts batteri kan va trevligt

Permalänk
Entusiast

Gå INTE in och rota i batteriet om du inte vet vad du gör. Batteritiden lär du inte kunna påverka direkt utan antingen lär du döda batteriet helt eller så kommer det fungera. Li-celler är inte alltför modvänliga. Hur hade du tänkt att du skulle bygga ett nytt hölje till batteriet? Du vet att laptopbatterier innehåller en ansenlig mängd natrium som om du behandlar det fel kan börja brinna.

Leta tredjepart, köp ny laptop eller lär dig leva med den som den ser ut.

Permalänk

Tanken är att bygga om befintligt batteri. Att löda bort det som finns där. Kapa plasthöljet och göra det mindre sen köpa mindre batterier om nuvarande ej passar. då den ser ut som en double barrel shotgun (2 rännor med batterier) så tänkte jag ta bort ena delen. Vet inte om du vet hur ett batteri ser ut men det är ju flera celler i den och tänkte bygga en egen 3 cells

Permalänk
Entusiast
Permalänk

Finns ej utan är samma fula jävel. läst fler som moddat men inga vettiga guider eller svenskar som gjort det.

Permalänk

Då får du bli den första då?