Nytt moderkort - konstigt lagg i spel.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hangö, Finland
Registrerad
Jun 2008

Nytt moderkort - konstigt lagg i spel.

köpte nytt moderkort här om dagen, det gamla var sönder. http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=K10N78D. Installerade om windows, nya drivrutiner osv. Men nu är det konstigt lagg i alla spel. T.ex cs:s hade jag förut 300-400fps, nu är det nere i 70-100 och konstiga små lag spikes hela tiden.

Amd64 x2 dual core 6400+
Geforce 8800 GTS
6GB ddr2
500w psu

ideér?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av RazZ89:

köpte nytt moderkort här om dagen, det gamla var sönder. http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=K10N78D. Installerade om windows, nya drivrutiner osv. Men nu är det konstigt lagg i alla spel. T.ex cs:s hade jag förut 300-400fps, nu är det nere i 70-100 och konstiga små lag spikes hela tiden.

Amd64 x2 dual core 6400+
Geforce 8800 GTS
6GB ddr2
500w psu

ideér?

1 ord. Asrock

Skaffa något vettigt istället

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Apr 2002

"6GB ddr2" ?
Testa med färre minnesstickor, ett par lika. Hur får du dit 6Gb på 4 platser?
editerar
Om du kör XP så skadar inte AMD CPU drver;
http://support.amd.com/us/Pages/dynamicDetails.aspx?ListID=c5...
Kolla med exempelvis CPU-Z att båda kärnorna går och om minnena körs i dual channel.

Spel 1080p
LianLiPC-V2120Corsair-HX750W-MSIX470-GamingProW10-WD-Black3DRyzen7™2700SapphireRX580Samsung-P2770H
Media 2160p
LianLiPC-V355bequiet!E9-480W-MSIB350M-MortarW10-KingstonG2Ryzen5™1600XFX-RX460PassiveSONY-65"TV-ZD9

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Under Tak
Registrerad
Maj 2006
Skrivet av RazZ89:

köpte nytt moderkort här om dagen, det gamla var sönder. http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=K10N78D. Installerade om windows, nya drivrutiner osv. Men nu är det konstigt lagg i alla spel. T.ex cs:s hade jag förut 300-400fps, nu är det nere i 70-100 och konstiga små lag spikes hela tiden.

Amd64 x2 dual core 6400+
Geforce 8800 GTS
6GB ddr2
500w psu

ideér?

Hade det problemet förut fast med asus och amd phenom x4, kortet passade helt enkelt inte till det processornamnet dvs "cpu codename: brisbane". fick läsa igenom en förtihundra sidor lång lista för att fatta vafan som va fel. Visade sig helt enkelt att moderbrädan inte supportade cpu codename: brisbane
men i övrigt funka datorn fint (gick o starta och man märkte inget fel förens man spela)
Vet inte om detta va nån hjälp men....

OutofGames
Jag verkar aldrig ha nåt roligt spel hemma när jag vill spela det?!
En överklockad dator......