Hur hämtar man html-kod i php-dokument?

Permalänk
Medlem

Hur hämtar man html-kod i php-dokument?

Hej!

Nu har jag kommit fram till att en storsida blir för krångligt att hålla statisk, t.ex. om man vill uppdatera menyn, så är det jobbigt att klistra in den i 100 sub sidor. Jag har någonstans läst att man kan hämta html-kod via ett php-dokument så länge man döper hela filen till .php. Hur gör man det här? Är det bra att ta t.ex. hel <head> </head> och menyn via den här metoden? Det är väll bättre än köra 100% statisk?

Permalänk
Medlem

Frågan är om du sparar något på att ladda 100 fysiska filer som konkateneras vid varje anrop än att ladda dynamiskt.
Eller har jag tolkat dig fel?

Menyn bör du ha i databasen som genererar en statisk html-sida.
När du förändrar menyn så gör du samtidigt en statisk cache av menyn. På så vis så slipper du stora databasförfrågningar (om du har en komplicerad meny).

Jag tror det är enklare om du skriver vad som är problemet.
Då får du nog ett gäng potentiella lösningar från andra här på forumet.

Visa signatur

ηλί, ηλί, λαμά σαβαχθανί!?

Permalänk
Medlem

Problemet är följande:

Jag har en meny på min sida. Den finns på alla min subsidor på hemsidan. Om jag bestämmer mig för att lägga till något, t.ex. om oss, måste jag lägga in det på varje sida, vilket tar mycket tid. Då tänkte jag mig att man kan ha en php-fil där man har koden, och sedan hämtar alla subsidor den. Då behöver man bara ändra en fil, istället för alla subsidor. Förstår ni nu?

Permalänk
Medlem

det finns två alternativ för detta, PHPs include eller Server Side Includes.

ex php:

<?php include 'menu.html'; ?>

ex SSI:

<!--#include file="menu.html" -->

observera att det, beroende på server-konfiguration, kan krävas att filen som skall inkludera saker med SSI heter .shtml (eller .php eller .asp eller annat som parsas) för att det skall fungera.

Visa signatur

as far as we can tell, the massacre went well...

Permalänk
Kontot avslutas

Mitt förslag skulle vara, beroende på sidans storlek, antal besökare, framtida uppdateringar och så vidare, att gå över till någon form av CMS som sköter den biten åt dig. Många fördelar att använda CMS, men det finns ju nackdelar också, t.ex. om du har en liten sida som är väldigt statisk. Kan då vara onödigt att slänga på ett stort CMS.

jovnas har annars gett dig en lösning på ditt problem.

/Andreas

Visa signatur

//Andreas Olsson