BIOS knasar på Gigabyte GA-P67A-UD4 rev 1.0

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Visby
Registrerad
Sep 2005

BIOS knasar på Gigabyte GA-P67A-UD4 rev 1.0

Hej!
Det är som så att jag kommer inte in i bios längre efter att jag uppdaterade bioset.
Jag uppdaterade via Q-Flash och det gick igenom utan problem.

Den står bara o väntar på att komma in i bios efter hdd checken men inget händer, jag har testat att vänta men ingen lycka.

Någon som vet hur man löser detta alternativt haft samma problem?

ASUS PRIME Z370-A - Intel Core i7 8700K - Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL15 Vengeance - Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti 11GB Gaming OC - Fractal Design Celsius S24 240mm - Corsair RM750x 750W - BenQ 24'' XL2411T 144Hz - Fractal Design Define R6

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falkenberg
Registrerad
Dec 2007

Rensa sparade BIOS inställningar genom att flytta CLR_CMOS bygeln eller lossa batteriet på moderkortet.

Windows 10 Pro x64 | Zalman HD160XT Plus | Fractal Design 800W | AMD Ryzen 7 1800x | Asus Crosshair VI Hero | Corsair Vengeance LPX 3200MHz 16GB | ASUS Radeon R9 290 4.5GHz | Samsung SSD M.2. 960 Pro. 1TB | Philips Brilliance 40" BDM4065

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Visby
Registrerad
Sep 2005

Testade att rensa m.h.a batteriet men det fungerade inte, något annat tips?

ASUS PRIME Z370-A - Intel Core i7 8700K - Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL15 Vengeance - Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti 11GB Gaming OC - Fractal Design Celsius S24 240mm - Corsair RM750x 750W - BenQ 24'' XL2411T 144Hz - Fractal Design Define R6

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falkenberg
Registrerad
Dec 2007

Prova att gå in igen... Du har ju BIOS backup så om BIOS blir korrupt så laddas backuppen in.
<END>: Q-FLASH
Press the <End> key to access the Q-Flash utility directly without having to enter BIOS Setup first.

Windows 10 Pro x64 | Zalman HD160XT Plus | Fractal Design 800W | AMD Ryzen 7 1800x | Asus Crosshair VI Hero | Corsair Vengeance LPX 3200MHz 16GB | ASUS Radeon R9 290 4.5GHz | Samsung SSD M.2. 960 Pro. 1TB | Philips Brilliance 40" BDM4065

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Visby
Registrerad
Sep 2005

Ja det är där jag har varit och uppdaterat sen tidigare, efter ett par omstarter så kom jag till backup bios saken, det hjälpte dock inte men nu har jag bios F2 igen så något har hänt iaf men inget hjälper.

ASUS PRIME Z370-A - Intel Core i7 8700K - Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL15 Vengeance - Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti 11GB Gaming OC - Fractal Design Celsius S24 240mm - Corsair RM750x 750W - BenQ 24'' XL2411T 144Hz - Fractal Design Define R6

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2005

Fan, jag har beställt dator med samma moderkort. Vilken bios version uppdaterade du med? Så att man vet vilken man ska skippa. Tack

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Visby
Registrerad
Sep 2005

Jag uppdaterade F2 -> F6 -> F7

ASUS PRIME Z370-A - Intel Core i7 8700K - Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL15 Vengeance - Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti 11GB Gaming OC - Fractal Design Celsius S24 240mm - Corsair RM750x 750W - BenQ 24'' XL2411T 144Hz - Fractal Design Define R6

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2004

Problemet är troligen att du använde Q-Flash då du måste uppdatera nyaste bios via @BIOS finns massor med trådar om det om du googlar lite. Måste även ha senaste versionen av @bios står även följande när du laddar ner bios filen (Please use the latest @BIOS )

Mobo::Gigabyte P67-UD4 CPU: i5 2500K 3,3GHz GPU: XFX HD5830 1GB
RAM: Corsair 8GB 1600Mhz VENGEANCE PSU: COOLER MASTER SILENT PRO 600w
SSD: Intel 80GB X25 HD: 2TB Western Green
Bärbar 1: MBP 13" mid 2010 Bärbar 2: Vaio 15" vpc-se2v9e

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Visby
Registrerad
Sep 2005

Tack, skall testa detta när jag kommer hem!

ASUS PRIME Z370-A - Intel Core i7 8700K - Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL15 Vengeance - Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti 11GB Gaming OC - Fractal Design Celsius S24 240mm - Corsair RM750x 750W - BenQ 24'' XL2411T 144Hz - Fractal Design Define R6

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Visby
Registrerad
Sep 2005

Hjälpte inte heller, vet inte vad som är fel, börjar tro att något annat strular och det är de som gör att jag inte kommer in i BIOS. Blir att felsöka när tid finnes. Uppdaterar om hur det går.

ASUS PRIME Z370-A - Intel Core i7 8700K - Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL15 Vengeance - Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti 11GB Gaming OC - Fractal Design Celsius S24 240mm - Corsair RM750x 750W - BenQ 24'' XL2411T 144Hz - Fractal Design Define R6

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2010

Hej, ursäkta om jag går lite off-topic, men kändes inte värt att starta en hel tråd om det.

Jag ska köpa ett sådant moderkort fast UD3, måste man uppdatera BIOS direkt när man startat datorn?
(vet inte riktigt varför man gör det)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2004

Skumt har du provat att flasha tillbaks till första bios versionen som funka och sedan flasha till nyaste igen. Här har du massa beta bios versioner du kan prova http://forums.tweaktown.com/gigabyte/28441-gigabyte-latest-bios-3.html#post270423

Mobo::Gigabyte P67-UD4 CPU: i5 2500K 3,3GHz GPU: XFX HD5830 1GB
RAM: Corsair 8GB 1600Mhz VENGEANCE PSU: COOLER MASTER SILENT PRO 600w
SSD: Intel 80GB X25 HD: 2TB Western Green
Bärbar 1: MBP 13" mid 2010 Bärbar 2: Vaio 15" vpc-se2v9e

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nacka, Stockholm
Registrerad
Maj 2002
Skrivet av Gnawk:

Hej, ursäkta om jag går lite off-topic, men kändes inte värt att starta en hel tråd om det.

Jag ska köpa ett sådant moderkort fast UD3, måste man uppdatera BIOS direkt när man startat datorn?
(vet inte riktigt varför man gör det)

Finns ingen direkt anledning att uppdatera bios, mitt kort levererades med F3 vilket fungerar bra. Senare versioner lägger till stöd för 3TB diskar, men det är inget jag har användning för just nu.

Uppdaterade till F5, men det blev problem när jag överklockade. Körde min i2500k i 4,0 GHz (multiplier 40, stock volt), helt plötsligt så hängde sig datorn så jag vart tvungen att resetta den. Efter det rapporterade datorn att "checksum is incorrect", bios hade alltså blivit korrupt på något märkligt sätt. Då skriver dual-bios funktionen över den korrupta versionen med F3 igen, så nu har jag fortsatt med den istället. Kör nu i 3,9 GHz utan att höja spänningen till CPU:n, vet inte om det är ett speciellt bra resultat överklockningsmässigt men det funkar stabilt i alla fall.

Intel Core i5 8400 | MSI Z370 Gaming Plus | MSI RTX 2080 Gaming X Trio | 4x4GB Ballistix DDR4 | Samsung 970 EVO 500GB | NZXT Hale90 650W | Asus Xonar DGC | Corsair Obsidian 500D | Windows 10 64-bit |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Visby
Registrerad
Sep 2005
Skrivet av Astrosus:

Skumt har du provat att flasha tillbaks till första bios versionen som funka och sedan flasha till nyaste igen. Här har du massa beta bios versioner du kan prova http://forums.tweaktown.com/gigabyte/28441-gigabyte-latest-bios-3.html#post270423

Yepp, har provat en del olika, har kört från backup, clearat c-mos osv.
Även flashat via q-flash och @BIOS, allt går igenom som det skall och det står att de nya biosen är installerade men det händer inget när den försöker ladda bios.

Är bara ett sådant här tecken längst upp till vänster på skärmen: "_" i vitt som står och blinkar sen är skärmen svart. Börjar tro att det är något som spökar så skall koppla ur lite saker o se om det hjälper... >_>

ASUS PRIME Z370-A - Intel Core i7 8700K - Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL15 Vengeance - Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti 11GB Gaming OC - Fractal Design Celsius S24 240mm - Corsair RM750x 750W - BenQ 24'' XL2411T 144Hz - Fractal Design Define R6

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Visby
Registrerad
Sep 2005

Kan säga att det var mitt kontrollerkort till mina IDE hårddiskar som var problemet.

ASUS PRIME Z370-A - Intel Core i7 8700K - Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL15 Vengeance - Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti 11GB Gaming OC - Fractal Design Celsius S24 240mm - Corsair RM750x 750W - BenQ 24'' XL2411T 144Hz - Fractal Design Define R6

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Singapore
Registrerad
Dec 2008

Hur fick du reda på det? Jag har samma problem med mitt UD4 och vet inte riktigt hur jag skall felsöka problemet...