Ca pris för att eloxera/anodisera litet chassi?

Permalänk
Medlem

Ca pris för att eloxera/anodisera litet chassi?

Har tittat runt en del men inte sett något svar.
Går i tankarna att köpa ett sånt här: http://www.inet.se/artikel/6903515/lian-li-pc-q06s-mini-itx-s... och bygga om för mini-itx samt att få det svarteloxering/anodiserat (är väl samma sak fast det kallas olika?).

Visst man skulle kunna köpa ett svart direkt, men då blir det ju fult när man kapar i det.

Så är det någon som har ett ca pris på vad det skulle kunna kosta, för någon mer måste ju ha gjort så?

Permalänk
Medlem

Vi brukar eloxera vissa detaljer på jobbet och om jag inte minns fel brukar det kosta runt 20kr/kg. Men det är med silver/guld färg och sen har jag ingen aning på om det har med kvantitet att göra, att det kanske blir dyrare om du ska eloxera bara en grejj. Dock är det vanligt stål vi eloxerar, kanske är skillnad när det gäller aluminium. Men du kan ju söka upp ett företag nära dig och höra med dom:) Hoppas jag var till någon hjälp iaf... Lycka till:)

Edit: nej förlåt... jag tänkte på grejjorna vi skickar till varmgalvanisering. Grejjorna som skickas till eloxering kostar antagligen mer. Ingen aning vad det kostar.
Annars har du ju detta: http://www.chilledpc.co.uk/shop/product_info.php?cPath=36_70&... - Fast blir nog dyrt med frakt och allat:/

Permalänk
Medlem

Jaha men om dom tar strax över 700kr för ett stort vanligt chassi borde det inte vara så farligt dyrt för en liten kub, så får nog bli ett litet projekt då

Permalänk
Medlem

Jag har själv lurat på att anodisera ett chassi. Det här lilla företaget verkar kunna göra det mesta, samt att det finns en detaljerad beskrivning hur man kan göra själv, samt en lista över färger.
http://hem.passagen.se/ballista/index_sv.html'
(Själv skulle jag vilja ha ett brons, eller giftgrönt chassi...)

Permalänk
Medlem

precis vad jag tänkte fråga... någon som har koll på något sthlm baserat företag?