Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2009

Ram minnen timings etc

Hej!

Har ett par frågor angående mina minnen. Mina minnen är specifierade för 1600mhz 9-9-9-24 1.65v fast jag kan inte ställa in dem på 1600mhz pga min överklockning på cpun. Mina alternativ är 1700mhz 1400mhz eller ännu lägre. Då undrar jag varför det inte går att köra dem i 1400mhz med standard timings 9-9-9-24 måste man sänka timings om man vill köra dem i lägre frekvens? Har dock lyckats hitta en memtest stabil klock vid 1700mhz 9-9-9-24 1.7v men då uppstår det andra problem såsom en massa bsod och enligt bluescreen view är det ntfs.sys och dylikt som orsakar detta.. hur hänger det ihop med minnena? Dem här problemen uppstår inte med minnena på auto men auto är inget jag vill ha dem på.
Och så har jag en annan fråga, när man klockar processorn så ska man se till att minnena inte är ett hinder. Vilket är det bästa sättet att göra det på? Minnena på auto?

Mvh Simon

Asus Maximus Extreme moderkort s775 | Core 2 Duo E6850 4.2ghz | Corsair 4GB (2x2048MB) 1600MHz XMS3| Evga Geforce 9800Gtx | Corsair VX 550watt | Zalman Cnps9900 max cpukyl | Scythe kazemaster pro 5.25 fläktkontroller | Lian Li Pc-p50 chassi | Samsung f3 1tb x2 raid0

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
öland
Registrerad
Dec 2001

du kan inte höja multipilen på cpu'n något ? för högt klockade minnen kan ge dom konstigaste problemen för det som laddas ska gå igenom dom kretsarna och blir det fel där så blir informationen korrupt. skumt dock att den klarar memtest men inga tester är perfekta.
vad händer om du lossar på timingarna lite på 1700 mhz då ? försök sträva efter att få ner volten till 1.65 igen oxå.

Dan B ...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
falun
Registrerad
Apr 2002

du kan testa att sänka QPI speed det funkade för mig
jag hade med att det gick lite kärvt i 1700 med konstigheter på 9 timings
mem test gick fint men åkte på lite random muppnigar i windows

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005

märkligt att 1400 MHz med 9 timings inte fungerar , ju högre timings och lägre frekvens desto lugnare är det för datorn nämligen.

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2009

Tack för era svar. Ska testa och lossa timings lite med förstår inte hur det ska hjälpa eftersom den är memtest stabil.
Tycker också att det är konstigt att jag inte kan köra den med 9timings 1400mhz.. Det känns nästan som det är något lurt, defekt kanske?, med mitt moderkort eller något annat. Eller vad tror ni?
Kan även tillägga att det varit samma problem med att inte kunna köra långsamm frekvens och hög timing med mina tidigare minnen.
Kan inte höja multipeln mer. För att få den stabil på 1700mhz behöver jag även höja nordbryggan och tar jag lite för mycket volt tex 1.35-1.37 så bootar den inte. Samma med minnena 1.7-1.72 och den bootar inte..

Asus Maximus Extreme moderkort s775 | Core 2 Duo E6850 4.2ghz | Corsair 4GB (2x2048MB) 1600MHz XMS3| Evga Geforce 9800Gtx | Corsair VX 550watt | Zalman Cnps9900 max cpukyl | Scythe kazemaster pro 5.25 fläktkontroller | Lian Li Pc-p50 chassi | Samsung f3 1tb x2 raid0