Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2008

Vilken MTB för 4000 Kr?

Hejsan
Köpte en begagnad cykel på blocket för ett tag sedan som höll ca 2 månader så nu börjar det bli dags att köpa en ny
Har kollat lite på dessa;
http://cykelcenter.jetshop.se/crescent-bjarke-2011-p-293-c-18...
http://cykelcenter.jetshop.se/scott-aspect-60-2011-p-284-c-18...
http://cykelcenter.jetshop.se/crescent-bjarke-2011-p-293-c-18...

Cykeln ska användas för att cykla till och från stan samt cykling i skog och då tycker jag att skivbromsar är att föredra framför v-bromsar om det skulle bli blött och lerigt
Andra förslag på cyklar är varmt välkomna, har kollat på blocket men det finns inte så många cyklar där jag bor och folket tar överpriser för sina saker så blocket är näst intill uteslutet

Min absoluta maxbudget är 4500 Kr ink frakt.
Vet att det blir svårt att hitta en bra cykel för det priset men är bara ute efter en duglig cykel som förhoppningsvis håller ca 2 år.

En fråga till, om man skulle råka spräcka ramen eller om svingen blir skev går det på garantin då?

Någon som vet om det går att få tag på Mongoose 26" mbt cyklar från någon svensk butik? Vet att min budget inte räcker för en sådan men är bara nyfiken

Edit: Ska nämna att jag är ca 183 cm och vill ha en ram som är 51 cm (20").

Hej

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Dec 2004

Har du ingen fysisk butik i närheten? Många cykelbutiker har ju rea på cyklar från 2010.

Vad gäller garantin, så täcker den väl bara fabrikationsfel. Jag försökte få min landsvägscykel försäkrad hos IF, men dom vägrade. Folksam erbjöd mig en försäkring om jag tecknade hemfösäkring hos dom. Har dock inte bytt än.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Visby
Registrerad
Okt 2003

Har du kollat på? http://happymtb.org/annonser/ finns riktigt fina fynd där ibland

För övrigt tycker jag du borde provcykla flera olika cyklar om du har möjlighet, det är stor skillnad i känsla på växlar och bromsar på olika cyklar.

Jag la ner 8000 på en stadshybrid och det är fan ett av de bättre köpen jag någonsin gjort, fruktansvärt rolig att cykla på om man jämför med mina gamla cyklar som jag ägt.

glöm inte service för då håller cykeln lääääääääänge också.

Får jag lov eller skall vi dansa först? http://www.rpgsource.net/gallery/chinko_eng.swf kekekek

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Here there, everywhere?
Registrerad
Nov 2003

Du borde väl snarast sikta in dig på 18" om du ska ut i skog och mark. Funderade rätt länge över samma sak för ungefär 2 år sedan, kom fram till att beställa från Tyskland var billigast och gav mest för pengarna. Landade på runt det dubbla mot för vad du har, men fick komponentmässigt motsvarande cirka 12-14kkr i Sverige. Min var motsvarande modell för ~2 år sedan http://www.bike-discount.de/shop/k95/a23185/zr-team-6-0.html?... dock med annan gaffel.

Ingen av de där alternativen är ju direkt något optimalt val, men bör fungera för större stigar i skogen. Främst är det dämparen som kan anses vara "tråkig". Kolla in happymtb.org också, ett intressant forum, där det kan finnas begagnade alternativ. Den här är långt mer prisvärd än de du hittat http://www.bike-discount.de/shop/k95/a23181/zr-team-5-0.html?... dock strax över budget.

-EP45-DS3 -C2D 8500 -8GB OCZ DDR2 PC6400 -PowerColor 7990 -Corsair 850W -LG W2600HP BF