Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gbg
Registrerad
Dec 2002

12 GB minne - Windows ser bara 4

Fotoburken i signaturen har 3x4 GB minne men Win 7 ser nu plötsligt bara 4.

CPU-Z ser alla 12.

Vad gör man?

Z87-PRO|4770K/NH-D14|24GB DDR3|EVGA780ti|120GB Samsung840|W7x64
P6X58D-P|I7-950/NH-U12P|24GB DDR3|HD5870|128GB Samsung830|W10x64
Clevo W110ER|i7-3632QM|16GB DDR3|GT650M|250GB Samsung840Pro|W7HPx64
M4A79XTD EVO|Phenom X4 965/Thermalright HR-01 Plus|12GB DDR3|HD5450|60GB Vertex2|W7Pro x64

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Maj 2010

Installerar 64-bitars OS.

AMD Phenom x4 965 @ Stock || ASUS M4N68T LE V2 || 8Gb Corsair XMS3 RAM || Corsair HX 750W || XFX GTX260

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gbg
Registrerad
Dec 2002

Redan gjort, se sign...

Har funkat tills idag.

Z87-PRO|4770K/NH-D14|24GB DDR3|EVGA780ti|120GB Samsung840|W7x64
P6X58D-P|I7-950/NH-U12P|24GB DDR3|HD5870|128GB Samsung830|W10x64
Clevo W110ER|i7-3632QM|16GB DDR3|GT650M|250GB Samsung840Pro|W7HPx64
M4A79XTD EVO|Phenom X4 965/Thermalright HR-01 Plus|12GB DDR3|HD5450|60GB Vertex2|W7Pro x64

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Cyberspace
Registrerad
Okt 2006

Kör->Skriv "msconfig"->Fliken Systemstart->Avancerade Alternativ->Högsta mängd minne
Kolla ifall det står någon begrännsning där!

Gamestation |AMD Athlon 64 X2 4400+ 2.2Ghz| |Corsair TWINX 2048Mb PC3200 400Mhz| |2 x GeForce 7800GTX 256Mb SLI| |Western Digital 320Gb 7200rpm 8Mb S-ATA2| |MSI K8N SLI Platinum nForce4| |Antec TX1050B Black Miditower 500W|
Dell Vostro 1500 |T7250 2.0Ghz| |160Gb 7200rpm| |3Gb RAM| |8600M GT| |9Cell batteri|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gbg
Registrerad
Dec 2002
Skrivet av Kimmeh:

Kör->Skriv "msconfig"->Fliken Systemstart->Avancerade Alternativ->Högsta mängd minne
Kolla ifall det står någon begrännsning där!

Inga begränsningar satta där.

Har flyttat runt alla minnen så att inget sitter i samma kanal, samma resultat, CPU-Z ser 12 GB men Win 7 bara 4.

Z87-PRO|4770K/NH-D14|24GB DDR3|EVGA780ti|120GB Samsung840|W7x64
P6X58D-P|I7-950/NH-U12P|24GB DDR3|HD5870|128GB Samsung830|W10x64
Clevo W110ER|i7-3632QM|16GB DDR3|GT650M|250GB Samsung840Pro|W7HPx64
M4A79XTD EVO|Phenom X4 965/Thermalright HR-01 Plus|12GB DDR3|HD5450|60GB Vertex2|W7Pro x64

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005

brukar ju stå minnesmängd i bios och post , vad rapporterar dem?

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gbg
Registrerad
Dec 2002
Skrivet av Devildoll:

brukar ju stå minnesmängd i bios och post , vad rapporterar dem?

Rapporterade båda 4 - men du fick in mig på rätt spår, tackar!

Körde 7-8-7-timing på 9-9-9-pinnar, sänkte till 7-8-8 och då funkar alla igen.

Z87-PRO|4770K/NH-D14|24GB DDR3|EVGA780ti|120GB Samsung840|W7x64
P6X58D-P|I7-950/NH-U12P|24GB DDR3|HD5870|128GB Samsung830|W10x64
Clevo W110ER|i7-3632QM|16GB DDR3|GT650M|250GB Samsung840Pro|W7HPx64
M4A79XTD EVO|Phenom X4 965/Thermalright HR-01 Plus|12GB DDR3|HD5450|60GB Vertex2|W7Pro x64