Datorn startar ej med nya ram-minnen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kristianstad
Registrerad
Feb 2011

Datorn startar ej med nya ram-minnen.

Datorn är en Fujitsu Siemens Amilo Li 1705 och minnena som satt i är två: http://www.barondator.com/visaprodukt.php?id=11671&visa=start och dom två nya jag köpt är: http://www.memoryten.com/pc/006489/DDR2-200p-PC2-5300-2GB/ . Problemet är att när båda dom nya minnena sitter i datorn så startar den ej, startsidan där det står Fujitsu Siemens kommer upp men sen står den bara där och laddar, man kan inte komma in i BIOS eller BOOT menyn eller nåt. Provar jag igen med ett av de gamla och ett av de nya (har provat bägge) så startar datorn som vanligt. Har läst runt lite och förstått att i ett Vista 32-bitars så kan man kanske inte utnyttja 4GB ram utan endast 3,3-3,5 eller nåt sånt, men skall inte datorn starta ändå, även om där är mer minne än den kan utnyttja? Har gjort en BIOS uppdatering och det hjälpte inte. Och eftersom jag vet att bägge nya ram-minnena funkar och jag är väldigt försiktig när jag grejar (tar ut batteriet och ser till att vara jordad) så vet jag att det inte är något "fysiskt" fel.

Är väldigt tacksam för en lösning/tips/rekommendationer.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Västervik
Registrerad
Feb 2011

Rätt Volt på minnena? Funkar minnena om du enbart har dom nya installerade? Det är inte så att du satt minnena i fel slott för dom ska väl arbeta i par dual channel. Om det sätter nya och gamla i varannan slott. Finns det ingen märkning på minnesplatserna som det gör på stationära datorer? som t ex grön, lila eller vad det nu är båda gröna ska vara t ex 2MB minnen och så vidare

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
uppsala
Registrerad
Jul 2010

Är du säker på att minnena funkar då?
När du kör datorn med ett gammalt och ett nytt så klarar sig datorn av att använda bara ett minne så det är ju ingen garanti att minnerna funkar bara för att du fick igång datorn.

kolla på systemegenskaper om du har minne som är likvärdig som bägge tillsammans.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kristianstad
Registrerad
Feb 2011

Det finns bara 2 slotter så inte så mycket att välja på. Båda dom nya minnena funkar ja var för sig tillsammans med ett av de gamla, har testat, bägge funkar i bägge slotterna, och går jag in och kollar i system så står det ju: Minne (RAM) 2302MB (Ett 2gb + ett 512MB) så då funkar dom ju till datorn.

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007

Ta ett, ladda BIOS-default och testa att slänga in det andra.

AMD Ryzen 7 1700 | Vega RX 64 | https://valid.x86.fr/fgqnte | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W | Corsair 600T Graphite vit.
AMD FX8350 | Polaris RX 460 4 GB | https://valid.x86.fr/0q5pkm | Cooler Master V 700W | 32 GB ECC-Minnen.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Västervik
Registrerad
Feb 2011

Vad jag kan förstå så klarar den max 2GB sammanlagt http://www.memoryc.com/fujitsu-siemens/18979_amiloli1705memor...

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007

Fast han verkar ha lyckats med att få in 2.5GB i alla fall.

AMD Ryzen 7 1700 | Vega RX 64 | https://valid.x86.fr/fgqnte | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W | Corsair 600T Graphite vit.
AMD FX8350 | Polaris RX 460 4 GB | https://valid.x86.fr/0q5pkm | Cooler Master V 700W | 32 GB ECC-Minnen.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Västervik
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Ratatosk:

Fast han verkar ha lyckats med att få in 2.5GB i alla fall.

Ganska konstigt att det funkar då varje modul kan vara max 1GB stor, men än är väl inte undrens tid över

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av AMD Rox:

Ganska konstigt att det funkar då varje modul kan vara max 1GB stor, men än är väl inte undrens tid över

Nope, vore jädrigt kul om han till sist lyckades med 2x2GB.

AMD Ryzen 7 1700 | Vega RX 64 | https://valid.x86.fr/fgqnte | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W | Corsair 600T Graphite vit.
AMD FX8350 | Polaris RX 460 4 GB | https://valid.x86.fr/0q5pkm | Cooler Master V 700W | 32 GB ECC-Minnen.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kristianstad
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Ratatosk:

Ta ett, ladda BIOS-default och testa att slänga in det andra.

Testade detta, hjälpte inte, något annat förslag?

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007

Skulle vara att klocka ned manuellt i BIOS, hur man gör sånt är jag tyvärr ganska kass på.
Minnena är specade för CL5 om dom får CL6 borde marginalerna öka.
Eller minska klockan.

AMD Ryzen 7 1700 | Vega RX 64 | https://valid.x86.fr/fgqnte | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W | Corsair 600T Graphite vit.
AMD FX8350 | Polaris RX 460 4 GB | https://valid.x86.fr/0q5pkm | Cooler Master V 700W | 32 GB ECC-Minnen.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kristianstad
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Ratatosk:

Skulle vara att klocka ned manuellt i BIOS, hur man gör sånt är jag tyvärr ganska kass på.
Minnena är specade för CL5 om dom får CL6 borde marginalerna öka.
Eller minska klockan.

Okej, är själv väldigt kass på sånt, men ska
googla lite på klockning då, tack för dom snabba svaren/tipsen!