Nya krav på tv-licens för internetsändningar

Permalänk
Medlem
Skrivet av nikwid:

SVT står för verkligen för ett svenskt, socialistiskt kärnvärde. "Inget vinstintresse", jo visst, som om de vore en ideell förening då? Varför tror ni de vill öka avgifterna? Jo, alla företag vill, nej måste gå i vinst, det är ett faktum. Vinstintresse är dessutom bra, för det skapar ett incitament att göra bra produkter som folk vill köpa. SVT har dock frångått principen att byta värde för lika värde - de försöker istället försörja sig genom att inkräva betalning för någonting de själva påstår att "kunderna" vill ha.

Det vore mycket bättre att som andra föreslagit att de antingen finansierar sig genom reklam (vilket de ju redan gör till viss del) och/eller blir en ren betalkanal. Att de skulle vara finare eller bättre i.o.m. sin "public service" paroll är bara smart marknadsföring. Det kanske var så en gång i tiden (när det bara fanns SVT1 & 2), men inte är SVT bättre eller mer opartiska än t.ex. TV4. Och om det nu blir en krissituation, vad är det som säger att SVT kommer sända medan de andra kanalerna inte gör det? Man kommer knappast offra journalisters liv för att rapportera från extrema situationer p.g.a. "public service". Det enda som skulle kunna förmå någon att göra storartade, riskfyllda reportage är just chansen att bli bästa kanal, bästa reporter, få mest i lön, bli populärast etc. SVT har redan sin inkomst och har därför inget egentligt incitament att bli bättre.

SVT står för ett DEMOKRATISK kärnvärde. Något jag hoppas att även borgarpacket bejakar?
Hur vet DU vad kunderna vill ha? Personligen, och många jag känner, uppskattar och föredrar många av SVTs produktioner. Dessutom UTAN irriterande reklam.
På vilket sätt är public service smart marknadsföring, och för i så fall vad? Public Service handlar inte om att "vara bättre", utan att vara ett alternativ.
Ingen kanal vill "offra" sin reportrar, men det hände nästan SVTs reporter i Egypten nyligen. Var var övriga kanalers reportrar?
I en saklig diskussion så måste man se bortom sig själv och inte lägga in egna värderingar, vilket du gör i allt för stor utsträckning.

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Permalänk
Medlem

SVT måste ju tänka om, de har gjort sitt material tillgängligt via internet är det ju faktiskt upp till dem isf.
att vi sen ska betala extra bara för att vi äger en dator är ju helt absurt.

företag måste ju faktiskt ta tag i detta också, tänk på ett stort företag som exempelvis IKEA... då ska de ju egentligen betala licensavgift för varje dator de har på sina kontor, de är ju faktiskt uppkopplade och de KAN titta på SVT.
men de kommer ju såklart inte att drabba företagen..
så, eftersom jag själv jobbar på ett litet företag och har bra kontakt med min chef så kommer vi nog hitta en lösning ihop tex

datorn är inte min, den är företagets.
internetuppkopplingen jag har hemma i min bostad "måste" jag ha för att sköta mitt jobb hemifrån de dagar jag inte kan komma in eller helgdagar då jag ändå måste jobba hemifrån.
tv-licens kan jag väl svälja om man nu vill titta på tv. men fan inga extra avgifter bara för att nästan gemene man har en dator hemma idag och internetuppkoppling.
Telefon-abbonemanget som jag har kommer ju också att flyttas över på företaget istället och så slipper jag kostnad för licens eftersom min telefon KAN spela upp SVT-play exempelvis.

ovanstående här gäller ju dock bara om företag endast åker på EN licens för oberoende antal telefoner, datorer och TV-apparater..

ovanstående blev kanske aningen rörigt men i all ilskan är det lätt att det blir så.

Permalänk
Medlem

Alltså... De får väll börja använda hjärnan ?! Om de nu vill ha betalt av folk som använder deras tjänster online får de väll för fan skappa en inloggningstjänst så att de kan hålla reda på folket som använder tjänsten eller?

Hej och hå , jag undrar hur länge SVT play lever kvar om de kräver inloggning samt betalning...Juste ingen vill längre använda tjänsten.

Visa signatur

13900KS | 32GB 6400 DDR5 | 4090 FE | Samsung G8 Oled
ASUS ROG Strix Z790-F Gaming | Fractal Torrent White | Corsair HX1200

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zakalwe:

Jag kan inget annat än att hålla med. Jag blir förvånad över allt detta SVT-hat. SVT är den enda bra TV-kanalen nuförtiden. De gör bra reportage om händelser och länder ute i världen (Korrespondenterna, Dokument Utifrån, diverse inköpta dokumentärer etc), gör undersökande reportage om allt jävelskap som händer i det här landet (Dokument Inifrån, Plus), sänder många vetenskapliga program som inte är 10 år gammal á la Discovery (Vetenskapensvärld, Vetenskapsradion, diverse inköpta dokumentärer), superb vuxen underhållning (massor av humorprogram, På Spåret, Skavlan)... och framför allt (:P) bra sportsändningar. Jag skulle inte byta ut Vinterstudion mot något som TV4 eller ViaSat erbjuder.

Jag fattar inte varför folk klagar på SVT.

Bra idéer, men tyvärr naiva. Om en sittande regering inte gillar innehållet i SVT/SR, och de skulle vara finansierade av skattemedel, skulle de enkelt kunna skära ner pengarna till SVT/SR i nästa budget.

Visst, vi lever inte i ett u-land eller en diktatur, och det kanske är ett s.k. "slippery slope"-argument, men det är viktigt att ha i åtanke.

Och vad stoppar SVT från att berätta för folket att de får mindre pengar och bedriva en ANTI-regerings kampanj? De håller ju redan nu på med att Sverige blir som italien om de inte får mer pengar.

Visa signatur

Corsair Crystal 280X Chassi// AMD Ryzen 5800X3D// PowerColor RX 6900 XT// Corsair 3200Mhz 64GB// Asus X570-I // Corsair AX 760W // Samsung 960 EVO 250GB Nvme SSD // Samsung 980 PRO 2TB Nvme SSD // Samsung 850 EVO 1TB SSD //Samsung Odyssey Neo G9 // Windows 11 Pro X64

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Oneone:

Alltså... De får väll börja använda hjärnan ?! Om de nu vill ha betalt av folk som använder deras tjänster online får de väll för fan skappa en inloggningstjänst så att de kan hålla reda på folket som använder tjänsten eller?

Hej och hå , jag undrar hur länge SVT play lever kvar om de kräver inloggning samt betalning...Juste ingen vill längre använda tjänsten.

Exakt. Det finns bra lösningar så som du beskrev det. Men det handlar inte om det. Dom vill ju bara ha mer pengar och inget annat. Dom försöker bara blåsa oss det är allt. Jag menar, ett vanligt "bonn förnuft" säger ju att inloggnings alternativet är bäst. Så det är liksom självklart att det bara handlar om att lura av oss mer pengar. Har SVT dåligt med pengar eller? hahahahah nej skulle inte tro det. Mer vill ha mer så är det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zakalwe:

Bra idéer, men tyvärr naiva. Om en sittande regering inte gillar innehållet i SVT/SR, och de skulle vara finansierade av skattemedel, skulle de enkelt kunna skära ner pengarna till SVT/SR i nästa budget.

Visst, vi lever inte i ett u-land eller en diktatur, och det kanske är ett s.k. "slippery slope"-argument, men det är viktigt att ha i åtanke.

Rätta mig om jag har fel, men man kan väl sätta lagar som kräver att t.ex. minst 2/3 av riksdagen måste vara för en ändring, att bara 50+% inte räcker? I sådana fall krävs alltid oppositionsstöd för att kunna ändra den lagen.

Yttersta lösning är väl annars att i grundlagen införa att de ska få en summa motsvarande X antal basbelopp. Den dagen en statskupp sker och ignorerar grundlagen kvittar det ändå, för den dagen har landet allvarligare problem.

Tillägg:
Dessutom OM sittande regering gör som du säger, så har ju vi vårt ansvar som väljare att inte ge ett sådant styre makten igen då vid nästa val. Eller hur?

Visa signatur

// Valiant
Dator: Gigabyte G1.Sniper Z97, Intel i7 4.0 Ghz, 8 GB RAM, Radeon R9 200, SB X-Fi, Logitech Z-5500, Win8.1 64-bit
Mobil: LG G Flex (primär), Nokia Lumia 1020 (sekundär)

Permalänk
Medlem

Massa jäkla avgifter hit och dit.... trött på pengar och avgifts fixeringen i sverige. Låt SVT ha skräpreklam istället som de nästan alla andra kanaler har.

Permalänk
Medlem

Låt oss välja om vi vill ha kanalerna eller inte, lägg dom i ett kanalpaket för den ringa summan av dryga 160 kr i månaden ! (osäker på vad tv-avgiften kostar, var 500 någonting/kvartal tidigare)

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av Sifear:

Utan klagomål händer det inget. Man ska säga ifrån om något inte är bra. Men det kanske skulle vara mer konstruktiv kritik.

Det håller jag med om. Jag ser inte SVT/SR som något heligt. Men när vissa börjar säga att Discovery och TV6 är bra kanaler, medans SVT är bara skit... då är det bara rena lögner, inget annat.

Skrivet av lhffan:

Jag har för mig att moderaterna har lagt eller fört en diskussion om att lägga tvlicensen via skatten. Men att man mött på motstånd. Så har velat avakta en utredning.

Motståndet:
* Jag som inte tittar skall väl inte behöva betala för alla andra som tittar
* Den sk politiska integriteten som svt anser sig ha (vilket är bs)

Vad menar du med att SVT inte skulle ha journalistisk integritet? Lovordar de Moderaterna nu? Lovordade de Socialdemokraterna när de satt vid makten? Herregud, nu är du nog ute och cyklar.

Edit: Ursäkta, jag vet inte om du håller med motståndet eller inte. Men varför dra gränsen där? Varför ska jag inte behöva betala sjukvård bara när jag själv behöver det?

Skrivet av OllO:

Exakt. Tror det är en åldersfråga.

Nja, jag tror inte det. Jag personligen är ringa 22 år, och jag föredrar SVT framför allt annat. Naturligtvis producerar de andra TV-kanalerna bra material också, men inte alls i samma mängd som SVT gör, plus att SVT håller sig borta från hjärndöd smörja som Big Brother och Paradise Hotel. Och det här handlar inte om att vara finkulturell, för det är det sista jag är.

Skrivet av Sifear:

Och vad stoppar SVT från att berätta för folket att de får mindre pengar och bedriva en ANTI-regerings kampanj? De håller ju redan nu på med att Sverige blir som italien om de inte får mer pengar.

Jag tycker inte att man ska blanda in politiska orientationer när det gäller det här ämnet (då vi alla tjänar på politisk oberoende TV och radio), men jag håller med dig. Det sker alldeles för lite politisk journalistik även på SVT (trots att de tillverkar mest i landet). De sänder ju mycket partiledardebatter osv, men problemet är ju att det är live och att alla arbetar eller studerar under dessa tider. Tyvärr gör de sällan sammandrag, och när de gör det så sänds det på SVT24.

Skrivet av valiant:

Rätta mig om jag har fel, men man kan väl sätta lagar som kräver att t.ex. minst 2/3 av riksdagen måste vara för en ändring, att bara 50+% inte räcker? I sådana fall krävs alltid oppositionsstöd för att kunna ändra den lagen.

Yttersta lösning är väl annars att i grundlagen införa att de ska få en summa motsvarande X antal basbelopp. Den dagen en statskupp sker och ignorerar grundlagen kvittar det ändå, för den dagen har landet allvarligare problem.

Du kan ha rätt, jag vet ärligt talat inte. Det kan vara en fungerande lösning, men jag personligen skulle inte lita på politikerna att i alla fall göra det som gynnar folket - även om de blir vald i en fullt fungerande demokrati.

Visa signatur

"Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man's?" ~Friedrich Nietzsche

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zakalwe:

Bra idéer, men tyvärr naiva. Om en sittande regering inte gillar innehållet i SVT/SR, och de skulle vara finansierade av skattemedel, skulle de enkelt kunna skära ner pengarna till SVT/SR i nästa budget.

Visst, vi lever inte i ett u-land eller en diktatur, och det kanske är ett s.k. "slippery slope"-argument, men det är viktigt att ha i åtanke.

Om det på politisk nivå beslutar att ta bort lagen om att alla ska betala TV-licens så förändras förutsättningarna för SVT, SR och UR en hel del. Det är inte omöjligt och ger på det viset politikerna makten att styra, jag menar om vi ändå diskuterar vad som kan ske.

Jag har ändå mer förståelse om det blir en avgift (måste inte vara en skatt och kan göras genom ett tillägg eller en förändring i lagen) som ska betalas rakt över av alla, eftersom samhällsnyttan att ha ett utbrett radio och TV-nät i kristider, olyckor osv. Dagens system är för mig en gåta, givetvis har dagens system en fördel där det skapar en hel del arbetstillfällen. I huvudsak är det väl skitsamma, men det blir löjligt när det görs så mycket för att få alla att betala istället för att bara säga att alla måste betala.

Visa signatur

Fractal Design Define Mini C | Fractal Design Edison M 750W | MSI Z390M MPG GAMING EDGE AC | Intel 9700K@3.6GHz | Ballistix 16GB 2666MHz CL16 | ASUS GeForce GTX 1660 Ti 6GB DUAL OC | Samsung 860 EVO 500GB | Windows 10 | Citera för svar

Permalänk
Avstängd

Nu är det så att jag betalar tv licensen. Sen betalar jag också för SVT 1 och 2 genom boxer. Jag betalar SVT dubbla gånger så att säga. Vill dom att jag ska betalar som en 3:e gång för att jag har internet, eller varför inte 4 ggr för att jag har internet och mobil telefon. Ska man gråta eller skratta?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dr.Mabuse:

SVT står för ett DEMOKRATISK kärnvärde. Något jag hoppas att även borgarpacket bejakar?
Hur vet DU vad kunderna vill ha? Personligen, och många jag känner, uppskattar och föredrar många av SVTs produktioner. Dessutom UTAN irriterande reklam.
På vilket sätt är public service smart marknadsföring, och för i så fall vad? Public Service handlar inte om att "vara bättre", utan att vara ett alternativ.
Ingen kanal vill "offra" sin reportrar, men det hände nästan SVTs reporter i Egypten nyligen. Var var övriga kanalers reportrar?
I en saklig diskussion så måste man se bortom sig själv och inte lägga in egna värderingar, vilket du gör i allt för stor utsträckning.

I och med detta inlägg anser jag att även du väldigt färgad och helt tagit ställning. Borgarpack!? Varför ska man vara borgarpack om man har åsikter om hur TV-licensen är utformad? Om du gillar SVT utbud så har de lyckats med dig men de är uppenbarligen inte nöjda efter som de vill ha mer pengar och många här finner inget intresse i vad det sänder. SVT har inte alltid en repporter på plats och vad jag vet så gör repporten valet själv om de åker eller inte. Inte TV kanalen.

I en saklig diskussion så måste man se bortom sig själv och inte lägga in egna värderingar, vilket du gör i allt för stor utsträckning sa du. Hör ord som borgarpack hemma i en saklig diskussion?

Visa signatur

Corsair Crystal 280X Chassi// AMD Ryzen 5800X3D// PowerColor RX 6900 XT// Corsair 3200Mhz 64GB// Asus X570-I // Corsair AX 760W // Samsung 960 EVO 250GB Nvme SSD // Samsung 980 PRO 2TB Nvme SSD // Samsung 850 EVO 1TB SSD //Samsung Odyssey Neo G9 // Windows 11 Pro X64

Permalänk
Medlem
Skrivet av karlsan:

Om det på politisk nivå beslutar att ta bort lagen om att alla ska betala TV-licens så förändras förutsättningarna för SVT, SR och UR en hel del. Det är inte omöjligt och ger på det viset politikerna makten att styra, jag menar om vi ändå diskuterar vad som kan ske.

Jag har ändå mer förståelse om det blir en avgift (måste inte vara en skatt och kan göras genom ett tillägg eller en förändring i lagen) som ska betalas rakt över av alla, eftersom samhällsnyttan att ha ett utbrett radio och TV-nät i kristider, olyckor osv. Dagens system är för mig en gåta, givetvis har dagens system en fördel där det skapar en hel del arbetstillfällen. I huvudsak är det väl skitsamma, men det blir löjligt när det görs så mycket för att få alla att betala istället för att bara säga att alla måste betala.

Jo, du har en poäng. Det finns ingen ideal lösning, men jag tror att lagar är svårare att få bort än om SVT/SRs framtid skulle bestämmas direkt av regeringens budget.

Misstolka mig inte, jag tycker att TV-licensen är ett rätt korkat och "fult" system. Men jag är inte säker på om jag hört något bättre.

Visa signatur

"Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man's?" ~Friedrich Nietzsche

Permalänk
Medlem

Kan man inte bara lägga ett programkort på SVT så betalar man avgiften om man vill. Tittar själv på SVT max ett par timmar om året. Att betala tusenlappar för det känns ganska groteskt. Kan tillägga att läget nu är sådant att mina föräldrar betalar denna men hade jag inte bott hemma så hade jag inte varit så sugen på att punga ut så mycket pengar för i princip ingenting. Skulle kunna gå och köpa mig 25-30 filmer om året och främja filmbolag(som bara gnället på att de inte tjänar pengar) istället för att ge större budget till all skit(finns några undantag) SVT visar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av silicon111:

Nu är det så att jag betalar tv licensen. Sen betalar jag också för SVT 1 och 2 genom boxer. Jag betalar SVT dubbla gånger så att säga. Vill dom att jag ska betalar som en 3:e gång för att jag har internet, eller varför inte 4 ggr för att jag har internet och mobil telefon. Ska man gråta eller skratta?

Det är i sig skilda saker, TV-licensen betalar man för att man har en TV-mottagare. Boxer betalar du för att få deras tjänster där även SVTs kanaler ingår i utbudet. Det som talas om nu är en utvidgning utav TV-licensen och inte en extra avgift.

Visa signatur

Fractal Design Define Mini C | Fractal Design Edison M 750W | MSI Z390M MPG GAMING EDGE AC | Intel 9700K@3.6GHz | Ballistix 16GB 2666MHz CL16 | ASUS GeForce GTX 1660 Ti 6GB DUAL OC | Samsung 860 EVO 500GB | Windows 10 | Citera för svar

Permalänk
Medlem
Skrivet av karlsan:

Jag har ändå mer förståelse om det blir en avgift (måste inte vara en skatt och kan göras genom ett tillägg eller en förändring i lagen) som ska betalas rakt över av alla, eftersom samhällsnyttan att ha ett utbrett radio och TV-nät i kristider, olyckor osv. Dagens system är för mig en gåta, givetvis har dagens system en fördel där det skapar en hel del arbetstillfällen. I huvudsak är det väl skitsamma, men det blir löjligt när det görs så mycket för att få alla att betala istället för att bara säga att alla måste betala.

Detta håller jag med om. För som nu att bara vissa ska betala avgiften (de som har TV) är helt fel. Nyttan av en oberoende samhällsgranskare har ALLA medborgare nytta av, oavsett om du tittar på TV eller inte.

Visa signatur

// Valiant
Dator: Gigabyte G1.Sniper Z97, Intel i7 4.0 Ghz, 8 GB RAM, Radeon R9 200, SB X-Fi, Logitech Z-5500, Win8.1 64-bit
Mobil: LG G Flex (primär), Nokia Lumia 1020 (sekundär)

Permalänk
Medlem

Lägg ner public service-tv istället...

Visa signatur

CPU:Intel Core i7 7700K 4.2 GHz 8MB Moderkort:MSI Z270 GAMING PRO CARBON GPU:MSI Radeon RX 480 8GB Gaming X Minne: Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz Hdd: WD Black 2TB 7200rpm 64MB Chassi:Phanteks Enthoo Luxe Tempered Glass Svart OS:Windows 10 PRO Monitor:AOC G2770PF 27" PSU:Corsair RM750x 750W Mus:Corsair Gaming Scimitar PRO RGB Svart Keyboard:Corsair Gaming K95 RGB Platinum MX Speed DVD/Blu-ray:ASUS Intern BW-16D1HT Headset:Creative Fatal1ty Gaming SSD:Samsung 960 PRO 512GB

Permalänk
Medlem

Bör sändning av TV på internet vara licenspliktigt? - Ja
Ska man likställa internet-tillgång med att man tittar på licenspliktiga TV-sändningar? - Nej

Jag är inte emot TV-licensen. Tvärtom tycker jag att om man använder någonting så ska man betala för det. Men att bara ha tillgång till internet betyder inte att man använder SVT's sändningar. Att behöva betala TV-licens bara för att man äger en dator/mobiltelefon/annat som man kan surfa med är alltså rent nonsens. Då får de istället utveckla en tjänst där de som betalar får tillgång. Det finns redan och har så funnits i många år, så det kan knappast vara ett svårlöst problem. Tanken på att alla som har tillgång till internet ska betala är rena dumheter.

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Pannkakspajjas:

Stämmer inte, man kan se många andras produktioner. Men ag håller med om att mer borde finnas tillgängligt.

Förstår inte att folk kan bli så upprörda och jag förstår verkligen inte hur ni lyckas undvika SR/SVT till 100%. Hur jobbigt kan det vara att bara betala? Vi ska vara glada att vi har kanaler utan vinstintresse och politiska anknytningar i Sverige. Kolla bara på USA.

De allra flesta kommer inte att beröras av detta förslag och är dom inte helt it- iqbefriade så kommer de på en lösning som ger folk möjlighet tilll internet utan en licensavgift.

Världen går inte under, de har inte ens lagt fram ett utformat förslag än.

"Hur jobbigt kan det vara att bara betala"? Kan jag skicka min tv-licens till dig då, du som gärna betalar för skiten? Jag kollar aldrig på SVT's kanaler, lyssnar aldrig på radio...kommer aldrig på fråga att jag tänker betala.

Synd inte svenskar är så jävla mjäkiga och aldrig säger till när dom är missnöjda.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zakalwe:

Jo, du har en poäng. Det finns ingen ideal lösning, men jag tror att lagar är svårare att få bort än om SVT/SRs framtid skulle bestämmas direkt av regeringens budget.

Misstolka mig inte, jag tycker att TV-licensen är ett rätt korkat och "fult" system. Men jag är inte säker på om jag hört något bättre.

Sant, men om man ändrar lagen som är idag och enbart säger att alla ska betala oavsett.
Men jag håller med om att det inte ska läggas upp på det viset att regeringen bestämmer kring det direkt varje år.

Nej, jag förstår det är svårt att ändra i system oavsett nivå. Försök få folk ändra plats i en personalmatsal... *host*

Det som detta började med är ju huruvida man ska betala licensen för att SVT vill lämna sitt material öppet. Enligt mig hade det varit vettigare att lösa det med inloggning, på det viset slipper de försöka tvinga på alla att betala en licens. Skulle väl även betyda att företag med internet som inga tv-mottagare har måste betala licensen för att deras anställda har datorer...

Visa signatur

Fractal Design Define Mini C | Fractal Design Edison M 750W | MSI Z390M MPG GAMING EDGE AC | Intel 9700K@3.6GHz | Ballistix 16GB 2666MHz CL16 | ASUS GeForce GTX 1660 Ti 6GB DUAL OC | Samsung 860 EVO 500GB | Windows 10 | Citera för svar

Permalänk
Medlem

Detta är bara sjukt. ohh du kan se tv via din dator på vår kanal.. och? är inte vårat fel om ni släpper ut den gratis på nätet. lägg in användare o lösenord problem solved. isåfall ska jag ta betalt för folk kan komma åt min youtube. även att folk inte är på den^^ så sjukt korkat av de

edit
Enda grejjen jag personligen tycker är att tv licensen ska vara inbakad i skatten.

Visa signatur

-PC- HAF932 - i7 920d0 oc 3.8ghz - P6TDELUXE v2 - Asus 7950 3GB TOP - Samsung 830 128gb - 2xWD 1TB Black - Asus Xonar Essence STX - Logitech G400 - Sennheiser pc360G4me - Logitech Z5500 - S27a950d 120hz - 2233RZ 120hz
GAME | Dota2 | Age of Conan
Youtube: http://www.youtube.com/user/b4nto

Permalänk
Medlem

wtf?

jag hade ingen aning om att det här redan håller på att förberedas i finland >.<

Visa signatur

4770k | GTX 760 | 32GB Dominator platinum 2133MHz | OCZ Vertex 4 256GB | Dell U3011 | Asus MG279Q

Permalänk
Avstängd

Jag tittar inte på TV, alls. Jag har aldrig betalt ett öre för det och det kommer jag verkligen ALDRIG göra heller.

Det är en principsak. Tittar jag inte på skiten så ska jag fan inte betala något heller.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Segas:

"Hur jobbigt kan det vara att bara betala"? Kan jag skicka min tv-licens till dig då, du som gärna betalar för skiten? Jag kollar aldrig på SVT's kanaler, lyssnar aldrig på radio...kommer aldrig på fråga att jag tänker betala.

Synd inte svenskar är så jävla mjäkiga och aldrig säger till när dom är missnöjda.

...eller så är majoriteten av befolkningen faktiskt nöjda med SVT och TV-licensen, och därför diskuteras det så sällan.

Men visst. Gratispoäng till den som har mod till att förolämpa sitt eget land och befolkning.

Skrivet av Sensuella Sven:

Jag tittar inte på TV, alls. Jag har aldrig betalt ett öre för det och det kommer jag verkligen ALDRIG göra heller.

Det är en principsak. Tittar jag inte på skiten så ska jag fan inte betala något heller.

Jag är nyfiken på hur du tänker. Om du inte kör bil eller åker buss, skulle du då vara emot att betala för vägarna? Eller om du aldrig gör illa dig eller blir sjuk, skulle du då vara emot att betala för allmän sjukvård?

Jag vet, det är inte alls samma sak. Men man kan göra jämförelser. Var går gränsen? Är det så enkelt att du är emot det för att du inte anser att det tjänar ett samhällsintresse?

Visa signatur

"Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man's?" ~Friedrich Nietzsche

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dr.Mabuse:

SVT står för ett DEMOKRATISK kärnvärde. Något jag hoppas att även borgarpacket bejakar?
Hur vet DU vad kunderna vill ha? Personligen, och många jag känner, uppskattar och föredrar många av SVTs produktioner. Dessutom UTAN irriterande reklam.
På vilket sätt är public service smart marknadsföring, och för i så fall vad? Public Service handlar inte om att "vara bättre", utan att vara ett alternativ.
Ingen kanal vill "offra" sin reportrar, men det hände nästan SVTs reporter i Egypten nyligen. Var var övriga kanalers reportrar?
I en saklig diskussion så måste man se bortom sig själv och inte lägga in egna värderingar, vilket du gör i allt för stor utsträckning.

Eftersom du verkar höra till vänstersidan och lägger in egna värderingar i den sakliga diskussionen antar jag följande blir lite svårt för dig att förstå.
Om kunderna vill ha SVT finns inget problem eftersom då kommer kunderna betala för det.
Det är så den fria marknaden fungerar.

Som lite tillägg till den politiska debatten kring skattefinansiering. Vi lever trots allt i en demokrati och en regering som hade "hämnats" genom nedskärningar i budget snarare än att hantera vad får nu reportage som varit lär inte bli omvald.
Men ska vi ha en skattefinansierad SVT så tycker att det borde vara en ren nyhets och samhällsinformationskanal, låt de kommersiella ta hand om underhållningen.

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Avstängd
Skrivet av karlsan:

Det är i sig skilda saker, TV-licensen betalar man för att man har en TV-mottagare. Boxer betalar du för att få deras tjänster där även SVTs kanaler ingår i utbudet. Det som talas om nu är en utvidgning utav TV-licensen och inte en extra avgift.

Alltså, jag betalar licensen och har en tv utan boxer. bara en tv så att säga och kollar på SVT så är det ju lagligt. Dvs jag betalar tv licens och får kolla på kanalerna och lyssna på radio. Tycker du det är okej att om jag nu skaffar boxer och vill betala för mer kanaler att jag endå måste betala extra till SVT bara för att jag skaffar boxer? Förstår du inte hur dumt det är?

Så som du fattar det, så får man inte kolla på SVT även fast man har tv licens, det är 2 skilda saker som du beskriver det. Kanalutbud och tv-licens är 2 skillda saker som du säger, eller?

Men nu vet jag att man får kolla på SVT, tv4 och lyssna på radio om man betalar tv licensen. Det jag tycker är så dumt är att man jag skaffar boxer så får jag betala till just SVT 2 gånger. Så funkar det i verkligheten.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zakalwe:

Det håller jag med om. Jag ser inte SVT/SR som något heligt. Men när vissa börjar säga att Discovery och TV6 är bra kanaler, medans SVT är bara skit... då är det bara rena lögner, inget annat.

Ursäkta men att kalla någon annans ÅSIKT för lögn är ren bullshit. Alla har rätt att ha olika åsiker och alla tycker inte som du ska du vara medveten om. Hoppas inte du tar illa upp. Är inte menat som något påhopp.

Visa signatur

Corsair Crystal 280X Chassi// AMD Ryzen 5800X3D// PowerColor RX 6900 XT// Corsair 3200Mhz 64GB// Asus X570-I // Corsair AX 760W // Samsung 960 EVO 250GB Nvme SSD // Samsung 980 PRO 2TB Nvme SSD // Samsung 850 EVO 1TB SSD //Samsung Odyssey Neo G9 // Windows 11 Pro X64

Permalänk
Medlem

Anser det vara en demokratisk rättighet att ha tillgång till radio och teve som är fri från kommersiella intressen. Grundlagsstifta in avgiften som en skattesats likt begravningsavgiften! Alternativt ta pengar från försvarsbudgeten då public service är ett bättre skydd för demokratin än militären.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zakalwe:

Jag är nyfiken på hur du tänker. Om du inte kör bil eller åker buss, skulle du då vara emot att betala för vägarna? Eller om du aldrig gör illa dig eller blir sjuk, skulle du då vara emot att betala för allmän sjukvård?

Om jag inte behövde tillgång till infrastruktur skulle jag inte vilja betala för det. Men då kan man ju fråga sig hur många som skulle klara sig lika bra utan transportmedel. Vem som blir sjuk och inte är mer å andra sidan mer slumpartad, fast även här ser inget fel i att vilja spara sina pengar (de som vill riskera sin hälsa får göra det).

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sifear:

Hör ord som borgarpack hemma i en saklig diskussion?

Det var som motvikt till inlägget jag svarade på just för att påvisa hur ovidkommande dessa föråldrande propagandauttryck är. Jag hoppades alltså frammana någon slags eftertanke.
Nästa gång du inte förstår budskapet, så du behöver inte tillskriva mig åsikter eller egenskaper jag inte har. Det räcker med en konkret fråga så kan jag utveckla mitt resonemang i stället för att du stoppar ord i munnen på mig.

typo
Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net