Wesena ITX2/6/7-2 HTPC chassi

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Feb 2010

Wesena ITX2/6/7-2 HTPC chassi

Jag tänkte kolla om någon köpt något av Wesenas tre mini-itx chassin. http://www.wesena.co.uk/ Om inte annars så kanske det kan vara ett tips till den som går i htpc-byggtankar. Jag är själv intresserad av itx2 men jag blir inte riktigt klok på vilket slags moderkort med cpu och kylare som skulle kunna få plats i chassit. Det ser rätt trångt ut på bilderna, men enligt pdf:n för ITX2 https://www.wesena.co.uk/downloads/manuals/wesena_ITX2_manual.pdf så använder de ett intel kort: GA-H55N-USB3.

*edit* fler länkar.

Länk till en amerikansk webshop med bland annat Wesena chassin: http://www.shop.perfecthometheater.com/category.sc?categoryId=34

Wesena från AVForum: http://www.avforums.com/forums/home-entertainment-pcs/1380832-mini-itx-build-wesena-case.html Där har en forummedlem byggt med ett ITX7 chassi som är 10 cm högt till skillnad från ITX2 är 7,5cm och som ändå fått göra hemmamod för att få till chassifläkten, står tyvärr inte vilken fläkt som använts. Ser ut som en Scythe av något slag.

fler länkar
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2010

Alla deras chassin känns som dåliga kopior av Origen-chassin. Dessa är dock dyra >3000kr. Se länken:

http://www.origenae.com/en/htpc_m10.htm

Men som svar på din fråga så är det ett chassie för Mini-ITX, precis som formfaktorn för GA-H55N-USB3. Du borde dessutom få plats med en stock kylare av lägre modell. Typ en Core i3 530.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Feb 2010

Likheten till OrigenAE och i kombination med lägre pris var just det som gjorde chassit intressant för min del. Hur dåliga kopior funktionsmässigt vet jag inte, har inte testad dem än. Tyvärr tror jag att du kan ha rätt på den punkten när det gäller insidan är av chassit. Det verkar vara svårt att få in en vettig cpu-kylare när HD/CD bryggan (heter det så?) går så pass djupt ner

Enligt deras amerikanska försäljare verkar ITX2 mestadels vara bäst för ION/integrerade moderkort. Men iom att de tagit med GA-H55N-USB3 som tilltänkt moderkort, vad kan man då tänka sig för vettig kylare till en i3:a? Det lär ju bli varmt där i den lilla lådan.

Skulle den här fungera? http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=604180

tillägg
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2010

Jo, det kanske skulle fungera. Jag har inte kollat tillräxligt för att svara helt säkert. Men jag har sett origen med en i3 och kylare. Google (origen m10 build).

Kul att du oxå uppmärksammat likheterna. Jag vet dock heller inte vad det är för egentliga kvalitets-skilnader chassina emellan. Men med tex origen m10 får du med nätagg, panelen och en slim-dvd i priset och en fjärrkontroll.

Om du beställer ditt tilltänkta chassie med de extra grejer du behöver så är det inte så prisvärt ändå. $249.00 exkl. frakt och momsavgifter.

Men köper du det så blir du säkert nöjd, och kanske kan ge oss en liten recension.

Vänligen Prinsen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Feb 2010

Nu finns lite fler Wesena liknande (eller tvärtom) chassin, Streamcom har liknande chassin som Wesenas mini-itx chassin med något extra tillskott i form av fläktlöst chassi för den intresserade.

http://www.streacom.com/ för tillverkaren.

Webhallen (och Dataone) har tagit in några chassin: http://www.webhallen.com/hardvara/138991-streacom_fc8_fanless...

/le_kong