Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
örnsköldsvik
Registrerad
Maj 2010

olika minnen

Tja, jag tänkte fylla på med lite minne i datorn.. Det som sitter i just nu är 2 st såna här: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=363360. jag har plats för 4 st så frågan är om jag kan sätta in ett par såna här med: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=363362. Jag nappade på den nedre länken för att de var lite snabbare och bara några kr i skillnad.

Mvh

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Dec 2008

Nej, man ska aldrig blanda minnen med olika hastigheter, du kommer ändå inte kunna köra dom snabbare än vad de långsammaste minnena tillåter. Grundregeln är att alltid köpa exakt den modell, exakt den hastighet, av samma tillverkare som man redan har för att vara säker på att de är kompatibla. Har du redan de översta så ska ska du inte köpa något annat än exakt samma minnen igen. Det kan funka att ta andra minnen, men det är varken garanterat eller rekommenderat, det är en chansning helt enkelt.

Det är heller ingen större skillnad på hastigheterna, definitivt inget som märks. Det ena minnet har en lite snabbare klockfrekvens (antal klockcykler per sekund), men det har i gengäld också en högre latens (antal klockcykler som krävs för att utföra en minnesoperation). I praktiken kan man säga att det i stort sett tar ut varandra, skillnaden i hastighet blir försumbar.

ASUS Prime Z270-A | i7 7700K | GTX 1070 | 16GB RAM | Samsung 850 EVO 500GB | FD Newton R2 650W | FD Define R3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
örnsköldsvik
Registrerad
Maj 2010

Tack så mycket!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppland
Registrerad
Maj 2006

Borde du inte köpa ett 4GB paket (2x 2GB) i alla fall? Typ som http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=361531? Om din dator skulle ha problem med att köra 4 stickor så kan du ju då köra på de nya 2GB stickorna och i alla fall få ut 4GB av uppgraderingen.

Att blanda olika hastigheter går, men minnena blir ju nedklockade till den lägre hastigheten.

Det var enklare förr att skilja Asus moderkort åt:
Asus A7V -> Asus P5Q Pro -> Asus M4A88TD-V EVO/USB3