Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2004

1333MHz minnen går i 1066MHz

Hej.

Jag har dessa minnen men problemet är att de bara körs i 1066 MHz enligt BIOS. Allt i BIOS är på auto (SPD osv). Skall man ställa in något speciellt för att får dem att rulla i 1333MHz?

[Intel 6700K @ 4500MHz]--[MSI Core Frozr L]--[MSI Z170 Gaming M5]--[Corsair 16GB 2666MHz DDR4]--[MSI 1080Ti Gaming X @ 2038/12006MHz]--[EVGA Supernova G2 850W]--[Fractal Design Define S]--[Windows 10 x64]--[Acer X34A]--[Corsair Strafe RGB MX Silent]--[Mionix Naos 7000]--[HyperX Cloud II]--[Creative Gigaworks T20]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005
Skrivet av Mocka:

Hej.

Jag har dessa minnen men problemet är att de bara körs i 1066 MHz enligt BIOS. Allt i BIOS är på auto (SPD osv). Skall man ställa in något speciellt för att får dem att rulla i 1333MHz?

kika på vilken spänning de ska ha för att köras i 1333 , ställ in den , peta up dem i 1333 Mhz och sen bör det vara klart.
timings bör grejja sig själva.

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2008

Det är enklast att välja XMP-profilen tror jag. Där ställer in det allt själv.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005
Skrivet av Superlight:

Det är enklast att välja XMP-profilen tror jag. Där ställer in det allt själv.

har för mig att mina minnens xmp profil smackar upp dem i 1.8 V och lite andra roliga saker , så man får ta och kolla efter ändå.

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2008
Skrivet av Devildoll:

har för mig att mina minnens xmp profil smackar pp dem i 1.8 V och lite andra roliga saker , så man får ta och kolla efter ändå.

1.8. Shit det va mycket. Annars funkar det även ställa in inställningarna manuellt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2004
Skrivet av Devildoll:

kika på vilken spänning de ska ha för att köras i 1333 , ställ in den , peta up dem i 1333 Mhz och sen bör det vara klart.
timings bör grejja sig själva.

1.5V @ 9-9-9-24 enligt Corsair sidan för att köras i 1333MHz. Jag såg att jag kunde öka System Memory Multiplier (SPD) till 10 (nu är det nog 8) för att minnet skulle köras i 1333MHz men det var massa röd text som skrev att systemet kunde sprängas om man lekte för mycket med inställningarna så jag vågade inte göra något.

Skrivet av Superlight:

Det är enklast att välja XMP-profilen tror jag. Där ställer in det allt själv.

Sant...hittade den när jag kollade i manualen. Inställningarna Disabled och Profile 1 finns. Frågan är vad Profile 1 är för något :s

[Intel 6700K @ 4500MHz]--[MSI Core Frozr L]--[MSI Z170 Gaming M5]--[Corsair 16GB 2666MHz DDR4]--[MSI 1080Ti Gaming X @ 2038/12006MHz]--[EVGA Supernova G2 850W]--[Fractal Design Define S]--[Windows 10 x64]--[Acer X34A]--[Corsair Strafe RGB MX Silent]--[Mionix Naos 7000]--[HyperX Cloud II]--[Creative Gigaworks T20]