MSI P67A-C43 kan inte komma in i bios.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Japan
Registrerad
Aug 2004

MSI P67A-C43 kan inte komma in i bios.

Som titlen lyder, funkar däremot bra i windows utan kraschar eller trassel.
Har försökt på alla tänkbara sätt (byta hårdvara, clear Cmos mm) utan att det går att komma in i Bios settings, bara stannar och står" starting setup", har väntat upp mot en timme.
Är senaste bios 1.8

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Solen
Registrerad
Apr 2002

Du får testa en äkta reset där man tar ut batteriet och kortsluter + och - polerna i batterisockeln i 15 sekunder. Glöm inte dra ut strömkontakter ur nätaggregatet bara. En annan orsak till problemet kan vara att du har något som den inte tycker om i någon av USB uttagen och ibland gillar moderkortet inte DVD spelaren, gammal hårdisk etc etc.

Rocking hard !!!

Kontakt: malo@sweclockers.com eller skicka ett PM

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Japan
Registrerad
Aug 2004

Tack för svaret.

Har testat med det men hjälper inte.
Har tagit ut allt utom gpu, cpu och ram men vill ändå inte ta mig in i settings för bios, även provat med olika keyboard.
Tänker det är underligt eftersom det funkar så bra i windows, kan det vara något fel på det?

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Solen
Registrerad
Apr 2002

Ja det låter som om något inte är som det skall så du borde reklamera kortet.

Rocking hard !!!

Kontakt: malo@sweclockers.com eller skicka ett PM

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Japan
Registrerad
Aug 2004

Verkar som det enda man kan göra, fast orolig att det blir samma sak.
Kan vara minnet kanske som är ett UMAX cetus DCDDR3 1600OC.
Har någon annan varit med om att man inte kan komma in bios, men inget indikerar på hårdvarufel och Windows flyter prima?

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Solen
Registrerad
Apr 2002

Kommer du in i boot menyn (F11)?

Rocking hard !!!

Kontakt: malo@sweclockers.com eller skicka ett PM

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Japan
Registrerad
Aug 2004

Fungerar inte, blir bara svart skärm.
Det enda som händer är det kommer upp text i nedre högra hörnet, räknar först "98", "99" och sedan står det "A3", efter det kommer Military Class II logon, om jag trycker DEL där så stannar det, och om inte så bootar den upp i Windows.
Testade med annan PSU på 600w men ingen skillnad.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Japan
Registrerad
Aug 2004

Fixat nu, var minnet felet satt i.
Kan vara bra för andra att veta att UMAX cetus DCDDR3 1600OC inte fungerar med P67A-C43 eller P67A-GD55.
Satte in något no-name minne på 2gb, 1600 och fungerar bra.

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Solen
Registrerad
Apr 2002

Bra att veta helt klart.

Rocking hard !!!

Kontakt: malo@sweclockers.com eller skicka ett PM