Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Brålanda
Registrerad
Mar 2010

Problem med högt cpu usage.

Hej , formaterade om min dator inatt till windows 7 64 bitars.

Installerar alla drivrutiner men har problemet att när jag tar upp task manager, står det att min cpu usage är rätt hög. Jag kan ha massor med program uppe och den är på 0 % men om jag t.ex tar upp en ny sida eller startar ett nytt program så stiger cpu till runt 60 %.

I bad company 2 har jag konstant 100% cpu usage och laggar därför väldigt mycket.

Processor: e8400 3.00 Ghz
Gpu: 2st ati radeon 4890
4gb ram

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uddevalla
Registrerad
Mar 2011

Ladda ner CPU-Z (http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html) och håll koll på klockfrekvensen. Det låter lite som när min laptop klockade ner sig från 1,5GHz till 79MHz

Vad hade du för OS innan?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Brålanda
Registrerad
Mar 2010

windows 7 64 premium

Nu ultimate

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vänersborg
Registrerad
Jan 2008

Hmm... Jag har typ ingen aning, men har du testat att köra spel? Är det samma resultat i dem?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Brålanda
Registrerad
Mar 2010

när jag spelar crysis warhead, så får jag inga lagspikes men processorn går ändå runt 60-100

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vänersborg
Registrerad
Jan 2008

Mysko! Ingen som har någon idé? Jag känner mig lite lost...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Brålanda
Registrerad
Mar 2010

100% i alla spel nu ... bump!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2010

Kollat vilka processer som drar CPU?

Qnix QX2710 @ 96 Hz, Msi GTX 780 Gaming @ 1176 Mhz, i5-4670K @ 4,4 Ghz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av Schwen:

Ladda ner CPU-Z (http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html) och håll koll på klockfrekvensen. Det låter lite som när min laptop klockade ner sig från 1,5GHz till 79MHz

Vad hade du för OS innan?

79 mhz? verkligen? lolololol

men ja, kolla så att inte datorn har klockat ner sig av någon anledning. Min gjorde det en gång, till 1.5 Ghz, fan va segt det blev

|Define XL | AX850W | P8P67 EVO | 2600K | NH-C14 | GTX 980 | Vengeance 2x4GB | 520 240 GB + VelociRaptor 160gb+ F1 1TB + Green 2TB + 2xWD Black 4TB | ROG SWIFT PG279Q | Essence STX | DT880 PRO @ 250 ohm + Modmic V4| MK-85 Pro (Brown)|5K Laser|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Brålanda
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av Kuvion:

Kollat vilka processer som drar CPU?

tar jag upp vilket spel som helst, crysis 2, bad company 2, dragon age 2

så tar just den processen upp 100%

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Det är ju ingen racerprolle du har så att den får jobba i dessa ganska krävande spel är inget konstigt, dock undrar jag om detta är något som ändrats från innan? Har datorn funkat ok någonsin i dessa spel?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Brålanda
Registrerad
Mar 2010

datorn har funkat prima innan formateringen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nödinge (Norr om GBG)
Registrerad
Jan 2008

Moderkorts drivrutiner??? eller bara ibehov av att uppdatera bios?

[Corsair Carbide Air 240 Vit] [Corsair AX 750] [Intel Core i7 4790K] [Antec Kühler H2O 1220] [Corsair Vengeance DDR3 16GB 1600MHz/CL9] [MSI Z97M GAMING] [MSI GeForce GTX 980 Gaming] [WD Black SSD 256GB M.2 & Seagate Momentus XT 7200.1 500 & WD Black 500]

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av LaMoZ:

datorn har funkat prima innan formateringen.

Körde du W7 då också?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud