Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2005

Msi P67A-GD55 Strul

Hej jag sitter här nu och försöker reda ut problemet med min polares 2 månader gamla SB bygge som jag hjälpte honom beställa. Datorn funka felfritt framtills för 2 veckor sedan då kom blåskärms dump efter blåskärms dump. Senare starta den inte alls. Vi har provat att plocka ut batteriet och plocka ut hårddiskar och nu även ram minnen. När vi gick från 6gb ram till 4 startar datorn men nu helt plötsligt säger den att det inte finns något operativsystem på den. Någon som har en ide vad det handlar om? Kan det vara som så att moderkortet är knas eller nåt ?

MBP Retina 15" late 13 2,3ghz / 16gb ram / 512gb ssd / GT750m / Iphone 6 64gb / Ipad 4 / Apple Watch 

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av Don_W:

Hej jag sitter här nu och försöker reda ut problemet med min polares 2 månader gamla SB bygge som jag hjälpte honom beställa. Datorn funka felfritt framtills för 2 veckor sedan då kom blåskärms dump efter blåskärms dump. Senare starta den inte alls. Vi har provat att plocka ut batteriet och plocka ut hårddiskar och nu även ram minnen. När vi gick från 6gb ram till 4 startar datorn men nu helt plötsligt säger den att det inte finns något operativsystem på den. Någon som har en ide vad det handlar om? Kan det vara som så att moderkortet är knas eller nåt ?

Kolla denna tråd:

http://www.sweclockers.com/forum/55-intel/993980-nya-msi-p67a...

justera intel c-state inställningar i Green Power i BIOS (själv valde jag disable). Vet inte vad du har för HW i övrigt men har sett många med liknande symptom (inkl jag själv då). Får ni igång den om ni har stängt av nätagget ett tag (alt. dragit ut sladden)?

Msi P67A-GD55 | i5 2500K | GTX 570 | Corsair 8GB XMS3 | Noctua NH-U9B SE2 | 750GB Western Digital Caviar Blue 32MB | FD Define R3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tullinge
Registrerad
Jun 2005

http://hwbot.org/forum/showthread.php?t=15952

där plockade jag mitt bios och det tycker jag fungerat bra. fick mitt nya rev B3 moderkort för några dagar sedan och då kunde jag inte klocka något alls frös och jävlades även om jag bara klockade ett par 100mhz. men med det bioset försvann alla frysningar(bortsett från dom som orsakas av för hög klock då )

EDIT: notera även att jag kör alla c state och turbo funktioner utan bekymmer.

Ryzen 1700 @ 3.86ghz, Palit GTX 1080 GR Premium

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2005
Skrivet av Aka_The_Barf:

http://hwbot.org/forum/showthread.php?t=15952

där plockade jag mitt bios och det tycker jag fungerat bra. fick mitt nya rev B3 moderkort för några dagar sedan och då kunde jag inte klocka något alls frös och jävlades även om jag bara klockade ett par 100mhz. men med det bioset försvann alla frysningar(bortsett från dom som orsakas av för hög klock då )

EDIT: notera även att jag kör alla c state och turbo funktioner utan bekymmer.

Vi lyckades att få igång eländet efter det att vi tagit ut alla ram minnen testat dom en och en på olika platser och sen flyttat på grafikkortet m.m så nu funkar datorn men fick även installlera om windows som märkligt nog hade försvunnit. så 2gb ram mindre och annan plats på graffekort och den funka. Han ska ringa inet i dagarna och försöka få ett nytt moderkort

MBP Retina 15" late 13 2,3ghz / 16gb ram / 512gb ssd / GT750m / Iphone 6 64gb / Ipad 4 / Apple Watch 

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av Don_W:

Vi lyckades att få igång eländet efter det att vi tagit ut alla ram minnen testat dom en och en på olika platser och sen flyttat på grafikkortet m.m så nu funkar datorn men fick även installlera om windows som märkligt nog hade försvunnit. så 2gb ram mindre och annan plats på graffekort och den funka. Han ska ringa inet i dagarna och försöka få ett nytt moderkort

Jag uppdaterade mitt BIOS till 1.9 (från 1.8 som helt har tagits bort från MSI:s hemsida...). Nu kan även jag köra c-state utan problem. Om ni får problem med Inet eller inte orkar skicka tillbaka så testa att uppdatera bios. Det var väldigt lätt, gick att göra via Windows och MSI:s "Live update 5".

Msi P67A-GD55 | i5 2500K | GTX 570 | Corsair 8GB XMS3 | Noctua NH-U9B SE2 | 750GB Western Digital Caviar Blue 32MB | FD Define R3

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2005
Skrivet av BooKo:

Jag uppdaterade mitt BIOS till 1.9 (från 1.8 som helt har tagits bort från MSI:s hemsida...). Nu kan även jag köra c-state utan problem. Om ni får problem med Inet eller inte orkar skicka tillbaka så testa att uppdatera bios. Det var väldigt lätt, gick att göra via Windows och MSI:s "Live update 5".

Okej ska ringa min kompis och säga till han att försöka uppdatera det en gång till. Nu verkar dock datorn fungera efter min senaste hand på läggning . Men känner jag han och hans datorkunskap rätt så är han väl ute hos mig och ber om hjälp inom 2 månader igen ..

MBP Retina 15" late 13 2,3ghz / 16gb ram / 512gb ssd / GT750m / Iphone 6 64gb / Ipad 4 / Apple Watch 