Sandy Bridge: Asus P67 Sabertooth Rev 3.0 låsningar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Mar 2003

Sandy Bridge: Asus P67 Sabertooth Rev 3.0 låsningar

Tjo, ber om ursäkt om jag inte lyckades söka upp befintliga trådar, men men...

Jag hade en väldigt stabil burk - Asus P67 Sabertooth, i2600k, 4x2GB Corsair XMS3 1600-CL9, Asus 6950, Corsair HX850 - tills jag bytte till nya revisionens utbyteskort. Nu är det mestadels låsningar som gäller.

Har...

provat att ominstallera W7 Pro 64bit.
slagit av alla powersavegrejjer i Windows
slagit av alla powersavegrejjer i UEFI't (C1E, C3, C6 och allt vad de heter)
slagit av all överklockning av CPU/RAM
slagit av överklockningen av 6950'an
medskickade UEFI 1305 (den uppdaterade jag till manuellt innan utbytet utan problem)
senaste drivrutinerna och inf enligt "officiella" Asus-tråden på Anandtech

Burken är exakt som innan jag bytte till rev 3.0. Hade inga hängningar eller något alls ens i 4.8GHz med gamla moderkortet med minnena på 1648MHz. Eftersom vissa andra (GB & MSI) tycks haft problem med just powersave slog jag av det...

Inga temperaturer värda att höja ögonbrynen åt nånstans.

Jag får låsningar - allt hänger sig och det är reset/omstart som gäller - både i spel och idle såväl som när burken agerar Spotifyklient (i princip idle).

Har provat att kasta ut SCSI-grejjerna, hjälper inte. Nu kör jag 2xWD Black 660GB stripat som boot och 4xF1 1TB i R5 som lagring.

Vad... i... h-e! Just nu längtar jag starkt till min gamla mamma... Nå'n som har någon idé eller läst nå't bra nånstans om de här problemen på Asusmammorna?

Kvar att testa/göra:

*låta burken köra i Linux i 48 timmar och se om den låser sig då också.
*...?

[2600k@4.6'ish||Sabertooth P67||16GB Vengeance-1866||6950@6970/925/1400||M550-512||2xWD Black 660GB@R0||4xF3 1TB@R10||W8.1 64 & openSUSE]
[C2 Duo][IBM RS/6000 59H][Compaq ML370][Dell PE1600SC][Apple LCII][Commodore 64][Atari Mega ST2][Amiga 500][Amiga 1200][Zaurus SL5000D][PDP 11/34][Atari 600][...massor av bråte...]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2011

Har du testat att ställa in minnena efter deras specifikationer? Jag sitter också på Corsair XMS3 1600MHz och hade en del låsningar innan jag manuellt ändrade följande:

Frekvens = 1600MHz
Volt = 1.58
Latens = 9-9-9-24

Efter detta har allting rullat på utan några som helst problem.

Asus P8P67 Deluxe B3 | i7 2600k | EVGA GTX 780 Classified ACX | Corsair AX850W | 8GB Corsair XMS3 1600MHz| Noctua NH-D14 | Cooler Master HAF-X | Asus Xonar Essence STX | Qpad QH-1339 | Dell Ultrasharp 24'' U2412M

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Nov 2010

Hade samma sak och allt löste sig efter att jag satte minnena på 8.8.8.24 samt 1066. Satte minnena på 1600 efteråt. Dvs, det blev stabilt så fort jag ändrade frekvensen manuellt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Mar 2003

Tackar & bockar, då ska jag prova att sätta "ngt annat än XMP" då

Knasigt att det funkade med trasiga kortet men inte nu, men är det så enkelt som lite RAM-pill är jag nöjd. (Efter att ha surfat runt verkade det mest vara Vengeance-minnen som har problem men skam den som ger sig!)

[2600k@4.6'ish||Sabertooth P67||16GB Vengeance-1866||6950@6970/925/1400||M550-512||2xWD Black 660GB@R0||4xF3 1TB@R10||W8.1 64 & openSUSE]
[C2 Duo][IBM RS/6000 59H][Compaq ML370][Dell PE1600SC][Apple LCII][Commodore 64][Atari Mega ST2][Amiga 500][Amiga 1200][Zaurus SL5000D][PDP 11/34][Atari 600][...massor av bråte...]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Mar 2003

Ta mig tusan om det inte verkar funka - åtminstone i kombination med att ha slagit av strömspararna. Ska prova att dra igång dem igen.

[2600k@4.6'ish||Sabertooth P67||16GB Vengeance-1866||6950@6970/925/1400||M550-512||2xWD Black 660GB@R0||4xF3 1TB@R10||W8.1 64 & openSUSE]
[C2 Duo][IBM RS/6000 59H][Compaq ML370][Dell PE1600SC][Apple LCII][Commodore 64][Atari Mega ST2][Amiga 500][Amiga 1200][Zaurus SL5000D][PDP 11/34][Atari 600][...massor av bråte...]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2010

Fick du det att funka :d? ska själv byta ut mitt Sabertooth imorron så jag hoppas det inte blir lika problematiskt som de blev för dig.

Förövrigt har väl mitt gamla kort funkat efter vissa åtgärder dock så får jag overclocking failed om jag stänger av strömmen där bak eller drar ur sladden, men har planer på skaffa fler hårddiskar så tänkte att de var lika bra att byta ut kort nu medan det finns så smidiga lösningar.

Chassi HAF 922 | Mobo P67 Sabertooth | CPU i5 2500k | GPU Gainward GTX 970 | PSU Corsair HX 750 | RAM 2x4GB Corsair Vengeance 1600mhz | HDD 1TB + 2TB + 3TB | SSD Samsung 830 128gb | Cooler Zalman CNPS 9900 Max | Bildskärm 2x Dell U2312HM | Tangentbord G510 | Mus Mionix 3200 Optisk | Ljudkort ASUS Xonar D2X/XDT