SNESkontroll för snes/nes/ps spel med emulatorn + annat inbyggt

Detta blir något av en byggblog tills det är klart. Kommentera gärna!

I väntan på en Raspberry pi som är tänkt att bli en liten emulator box till TVn som aldrig kommer drog jag i gång ett litet sidoprojekt. Till raspberry har jag tänkt koppla in gamla SNESkontroller via GPIOn så jag sökte lite på nätet och hittade en annan kul grej: http://www.youtube.com/watch?v=Ync0SBjXqrc
En snubbe som byggde in ett USB-minne, usb-hub och tangentbord i en NES kontroll.

Detta borde man kunna bygga vidare på!
Mitt slutresultat blir förhoppningsvis en handkontroll som startar ett GUI för att välja emulator och spel när man sätter in den i datorn. Samt en blåtandsdongel så att man kan koppla in sin windows phone (!) som en andra kontroll för 2 players

Hårdvara:
Min tanke är att ta en gammal handkontroll jag har, rensa ut onödigt skit och mappa om knapparna till en USB numpad jag fick när jag var dum och accepterade en prenumeration av PC för alla (flicka med söt röst). Numpaden tillsammans med ett USB minne och en liten blåtandsdongel kopplas sedab ihop med en avskalad USB hub som går vidare till en dator.

Mjukvara:
Här blir det en autostart.inf fil som underlättar så mycket som möjligt för att starta någon variant av XMBC eller boxee där det ska finns GUI för att välja det konsolspel man vill dra igång. Blåtanden är egentligen något jag tänkt använda till ett senare projekt (SNES handkontroll för windows phone) men tillsvidare så borde man kunna koppla in sin smarthpone där som en andra kontroll vid multiplayer.

Har väl egentligen inte gjort något liknande det här innan så det blir lite trial and error och jäkla massa att lära sig.

Men nu börjar vi!