DIR-PI (RPi i en DIR-100 router)

2.4
19 röster
Skapat
2014-01-22
Senast ändrat
2014-01-24
Visningar
3 952

Sedan andra kvartalet i 2013 så har jag haft en webbserver uppe via en Raspberry Pi. Chassit sedan start har varit ett tråkigt standardchassi så att säga. Den enda modifikationen jag gjorde var att göra några lufthål för bättre ventilation. Även om det har fungerat bra så har det knappast sett speciellt stilrent ut:

När jag städade igenom förrådet så hittade jag däremot min förra router, en D-Link DIR-100. Direkt så for tankarna till webbservern och att det fanns mer än gott om utrymme att trycka in en Raspberry Pi i lådan.

Ut med det gamla innehållet

För att öppna en DIR-100 så är det bara att skruva bort två små skruvar från fötterna på lådan. Kretskortet där i sitter med ytterligare två skruvar. Knappast någon stor konst.

Limma fast skruvar

För att fästa en Raspberry Pi så använde jag två skruvar från något datorchassi. De fästes med epoxy-lim. Jag fick även sätta dit några brickor för att höja kretskortet någon millimeter.

Bända bort lite plast

En aningen störande detalj var att en del av plasten var inåtböjd. Denna del av plasten skulle ta i SD-kortet, så det var bara att dra bort.

In med Raspberry:n

Passar perfekt, sitter fast med endast ett par muttrar.

Kablarna på plats

Fördelen med en så stor låda är att USB- och ethernetkabeln kan anslutas direkt i lådan.

Lådan på plats

Såhär ser lådan ut i TV-bänken där den ska få sitta hädanefter.

På med locket

Man kan inte tro att det är en Raspberry Pi innanför.

Jämförelse

Den gamla lådan ovanpå den nya. Storleksskillnaden är ganska stor, men egentligen tog den gamla lådan lika mycket plats i och med kablarna som stack ut på sidorna.

Baksidan

Ett par genomskinliga plastbitar fick skydda baksidan. Då syns även lysdiodernas sken mot väggen bakom vilket är ganska snyggt.

D-Link DIR-100

En riktigt tråkig stock-bild av routern.

TV-bänken

Här gömmer sig en hel del godbitar, varav mest aktuella DIR-PI. TV:n är en LG 37-tum LED-historia. Under den gömmer sig till vänster en DIR-655 router, en trådlös Xbox 360 kontroller samt en HTPC. I det högra utrymmet håller två kycklingar till samt DIR-PI bakom.

Filmen är Eden Lake och streamas från Netflix genom HTPC:n. Den var inte överdrivet bra direkt.