Datorstugan

Hej.
Efter att vi stuvat om i huset och barnen fått ett stort rum gemensamt (mitt gamla biorum) fick ja ta över ett av ungarnas rum för att göra om till datorrum. Så det var bara att börja bygga om för att bättre passa min smak och ändamål. Lite tragiskt kan tyckas då jag totalrenoverat rummet själv för lite mer än 2 år sedan.

Tanken är att det skall finnas datorer till mig och barnen för att nyttjas till spel, internet, läxor m.m.
Letade ett tag efter skrivbord att köpa men gav ganska snabbt upp, måtten stämde aldrig eller så var det helt enkelt inte vad jag sökte. Därför valde jag att bygga ett eget för att bäst passa mina behov.
Rummet är i dagens läge inte helt klart. Jag skall hitta gardiner, tavlor samt ev tapetsera halva väggen där skärmarna står emot. Det kommer efterhand att tillkomma bilder men då jag har andra projekt pågående hemma och jag har extremt svårt att bestämma vilka tavlor ja skall köpa så kan det dröja en stund

Passade i samband med bygget att dra om ventilationen till mitt blivande rum.
Detta för att jag av erfarenhet vet hur varmt och "mysigt" det kan bli när man sitter flera stycken i ett ganska litet rum några timmar. Sedan alstrar datorerna rejält med värmeeffekt, speciellt när man spelar.
Det ja har gjort är följande som finns på bilder nedan.
Dragit in en frånluftskanal (det fanns redan tilluft).
Monterat ditt spjäll och 0-10v ställdon på till/frånluftskanal för att kunna variera mängden luft in i rummet beroende på temperatur i det. Jag kan nu helt steglöst ändra mängden luft som kommer in/ut ur rummet beroende på hur mycket temperaturgivaren i rummet visar.
Dragit fram kablage & matning till detta.
Monterat temperaturgivare med reglering i.
Dragit en kabel ner till ventilationsaggregatet som vid extrema temperaturer skickar en signal att aggregatet skall varva upp ytterligare.
Monterat tryckreglering till ventilationsaggregatet för att upprätthålla korrekta flöden i resterande del av huset när datorstugan behöver mer luftflöden. Det hjälper även till att öka forceringarna i rummet samt håller ljud/energinivåerna på lägsta möjliga i alla driftlägen.

Det som är kvar i rummet och för att sy ihop mitt projekt är följande.
Montera in Co2 styrning till aggregatet som när vi har mycket folk hemma kommer att öka på hastigheten på aggreget för att försöka sänka Co2 mängden. Brytpunkt blir nog 1000ppm.
Montera gardiner.
Fototapet skall beställas. (tavlorna ja fick hem var skadade och passade inte alls som jag tänk mig).
Montera Modbus kommunikation till aggregat och rumsgivare för att kunna styra/läsa av systemet via min PC.

Kom gärna med kreativa förslag över vad man kunde göra för göra rummet ännu bättre.