F4DE

Hallå igen!

Jag har oftast byggt chassin från grunden, men jag ville testa på att modda ett befintligt chassi, valet föll på ett Cubitek Mini Cube, ett helt underbart Mini-ITX chassi, det bästa jag jobbat med. Enda sen jag installerade en dator åt en kompis i detta chassi har jag varit kär. Stilrent chassi med massa plats bakom moderkortet både för kabeldragning och hårddiskar.

Planen jag hade för detta projekt var att köra på en "stealth" design. Jag ville att det mesta skulle vara svart förutom några detaljer som skulle vara i krom eller rostfritt för att bryta av mot allt svart på ett snyggt sätt. Jag började med att plocka isär chassit för att lacka insidan svart. Sedan installerades en 240mm radiator i fronten som täcktes med ett stilrent radiatorgaller.

Hårdvaran:
CASE: Cubitek Mini Cube
MOBO: MSI Z87I
CPU: Intel I5 4670K
GPU: GTX 460
RAM: Corsair Dominator Platinum 2x4gb
SSD: Samsung 840 120gb
PSU: Be-Quiet! Dark Power Pro P10 550W

Vattenkylning:
RAD: EKWB XT 240
RES: EKWB X-RES DDC 100
PUMP: EKWB DDC 18W PWM
CPU: EKWB Supremacy
GPU: EKWB GTX 460
FITTINGS: EKWB HD
TUBE: Kopparrör från Biltema

Angående grafikkorten, det ultimata hade varit att få tag på ett 660/660ti/760 med referensdesign för dom är runt 17cm lång bara. Samtidigt så hade jag ett GTX 460 som jag precis hade fått tag vattenblock och backplate till väldigt billigt så fick bli den, jag spelar endast Dota 2 och Starcraft 2 så ett kraftigare grafikkort var inte nödvändigt, sen är blocken till de äldre grafikkorten mycket snyggare än de nya är enligt mig.

Jag skapade även en bygglogg för att visa upp hur hela processen med bygget ser ut, vill ni se det så kolla in här.

Jag vill passa på att tacka två vänner som jag lärt känna här på Sweclockers som nu blivit nära vänner, Nikkop och Jazid, tack för all hjälp, alla råd och all brainstorming.

Hoppas ni gillade detta projekt. Jag lärde mig mycket av att testa på att bygga mera i ett redan befintligt chassi, men tror nog fortfarande jag tycker mer om scratchbuilds. Fick också lära mig att vattenkylning i ett sådant här mindre chassi är trixigt, men roligt på samma gång då de är en större utmaning.

Galleriet buggade när jag skulle lägga upp bilder så jag fick skapa ett nytt galleri, tog samtidigt lite nya bilder på datorn innan den ska plockas isär för att säljas i delar.

Med vänliga hälsningar,
Johan Nyman