Ash | By SweLingonBerry

I samarbete med:

Introduktion
Har länge velat göra ett ordentligt bygge med lite modifierad hårdvara men aldrig sett ett chassi som faktiskt ger mig lust att sätta igång. Tittade länge på In-win 904, men begränsad kylning och framförallt ett hutlöst pris höll mig borta. Tiden gick men en dag visade Phanteks upp Evolv ATX och jag blev såld! Förbeställde chassit så snart det blev listat hos Inet men tyvärr blev detta nog ett av världens mest försenade chassin så projektet drog ut på tiden en hel del. Hur som helst är det nu färdigt!

Temat för bygget är aska/glöd där komponenterna går i grått, vitt och svart. "Glöden" skall åstadkommas med LEDs och El-wire, något som inte används särskilt ofta i datorer. Dessa har ett väldigt starkt ljus om man tittar direkt på dem, men kan också användas som svag allmänbelysning med ett väldigt jämnt sken.

Temat ger bygget väldigt olika utseende beroende på om det är ljust eller mörkt. Tanken var att detta inte skulle bli något Tron-bygge, utan att el-tråden skulle användas för mindre detaljer.

Hårdvara
Phanteks Enthoo EVOLV ATX (Svart/Transparent)
Asus Z97-AR
Intel Xeon E3-1270v3
Phanteks PH-TC14CS
Corsair Vengeance White LP 4x4GB
Corsair AX750 750W
Samsung 850 PRO
2x Radeon R9 290 CF
Asus PCE-AC56
Asus Xonar Essence STX
Totalt 11TB Lagring

Slutligen: Stort tack till Stylingwebben och Electrokit som bidrog med delar till belysningen!
Kolla gärna även in byggloggen för lite fler bilder.