4.1
40 röster
Skapat
2016-09-07
Senast ändrat
2016-09-26
Visningar
6 175

I detta miniprojekt har jag jobbat med ett CoolerMaster Masterpulse headset som jag modifierat helt efter eget tycke och smak. CM har fokuserat en del på möjlighet att personifiera headsetet med avtagbara side-covers (finns modell för nerladdning för ex. 3d-skrivare) samt att det är hyffsat smidigt att plocka isär.

Jag har valt att ge mitt exemplar en typisk "vintage" look genom följande modifikationer:

- Svart Monster flatkabel utan volym/mic-kontroll. Denna kabel har en bronsfärgad kontakt med guldpläterad anslutning. Jag har även använt samma typ av sladd mellan vänster & höger kåpa. Originalkabeln är helt slopad och ersatt med den nya direkt ditlödd mot elementen.

- Metallramen har jag handslipat med omsorg för att få rätt stuk. Först lite grövre för en sliten yta och därefter finare och mattat ned färgen en aning. Gallret på sidan av kåporna har även de fått samma behandling.

- Slutligen har jag gjort egna avtagbara covers. Dessa är tillverkade av en vinylskiva för att sätta pricken över i:et. Jag återanvände magneterna från medföljande covers till mina egna. Ytan på sidan har sedan mattats ner en aning för att bättre passa med resten.

Hoppas ni gillar det ni ser, det gör jag!

Stor tack till Cooler Master som sponsrat detta projekt med ett exemplar Masterpulse Over-ear!