Miniprojekt: Lapboard till vardagsrummet

3.7
15 röster
Skapat
2017-09-29
Senast ändrat
2017-09-29
Visningar
3 779

Precis som för min eminente vapendragare Jonas sker majoriteten av mitt spelande numera i vardagsummet, än så länge med Xbox Elite-kontroll för PC samt PS4-kontroll för.. well, PS4. Det innebär alltså precis samma utmaningar, framför allt att få till något vettigt med mus och tangentbord för de där titlarna där det annars väntar råspö.

Imitation är ju som bekant den bästa formen av smicker, så jag bestämde mig för att helt enkelt mer eller mindre kopiera Jonas lösning. Mitt bygge saknar finliret hos originalet, dels för att hårdvaran passar sämre med måtten, dels för att klippandet inte blev med samma precision. Tror och hoppas dock det ska tjäna mig väl när det blir Destiny 2-pangande på PC senare under hösten!

Hårdvara

  • Logitech G403 Prodigy

  • Obins Anne Pro (bruna brytare)

  • IKEA Ekby Laiva hyllplan

  • Enorm musmatta från Dream Machines

  • Generiskt handledsstöd

Så, håll till godo med lite bilder på min (objektivt sämre) kopia!

Tangentbordet, Obins Anne Pro 60 % med bruna switchar. "Fel" layout, men för spelande är det lite sak samma. Inbyggd laddbart batteri, ansluts med Bluetooth 4.0, adapter medföljer i kartongen. Även RGB!!!

Logitech G403 som mus. Kikade även på G603, men vill slippa AA samt att G403 är aningen lättare.

Jump cut! Eftersom Jonas redan visat hur allt går till hoppar vi direkt till det här spektaklet. Som sagt, finishen är inte lika fin som originalet men funktionen är det inget fel på.

Mitt tangentbord saknar en rad ställt mot Jonas, så det blir glipa längst upp. Inte hela världen!