4.7
39 röster
Skapat
2017-10-27
Senast ändrat
2018-02-13
Visningar
5 093

Tavlor och skyltar som passar retrofantaster, allt är handgjort i trä.

Kommentera och betygsätta gärna! Alltid roligt att höra om vad andra tycker om grejerna och om det är något ni kanske tycker kunde förbättras.

Tommty härifrån forumet är nog t.om ett större Stranger things-fan än mig för han ville ha en REJÄL tavla med seriens 3D-logga! Den mäter 100x50cm och blev riktigt mäktig om jag får säga det själv. Hoppas den passar bra där hemma på väggen

Neno här på forumet var sugen på tre tavlor som skulle ha varsin accentfärg. Gudfaderns röda blomma var lätt att sätta färg på. Stormtroopern var knivig men jag forskade fram att stormtrooper-snipers har blå axelskydd. Breaking bad är associerat med färgen grön (loggan) och huvudrollsinnehavaren har gröna ögon så vad passade bättre än att lacka ögonen gröna?

@andreas_dock här på forumet ville ha lite härligt julpynt så därför gjorde jag denna Jul-Mario. Tror nog jag gör en till mig själv också!

Gjorde även en stiliserad trätavla på Vader till @andreas_dock. Blev riktigt nice tycker jag med en mörkbetsad Vader mot kritvit bakgrund!

Jag älskar verkligen Portal, kollade runt lite på nätet efter bilder att göra om till några coola 3D-grejer att hänga på väggen. Efter en stunds letande hittade jag både själva "portalerna" och figurerna som försvinner in och ut ur portalen. Båda två var dock platta så jag valde att helt enkelt vända figurerna "90 grader" för att på så vis få dom att stå ut ur portalerna.

Blev själv riktigt nöjd med resultatet!

Flera av er har velat se hur det går till att tillverka sakerna jag gör. Därför tog jag lite bilder under arbetet med Portal-figurerna.

Allt börjar i min dator där jag hittar mitt motiv. Sen gör jag om motivet i PS så att det blir i svartvitt och att bara linjerna blir markerade för att på så vis spara på min lasertoner

Efter att jag har skrivit ut motiven så fäster jag dom på det materialet jag vill såga i. Jag ville att portalerna skulle vara så tunna som möjligt för att inte ticka ut ur väggen för långt samtidigt som jag ville att den skulle ha 2 lager. Den vita bakgrunden och den orange och blå ellipsen runt som skulle stå ut ifrån det vita. Jag sågade detta ur 3mm MDF.

När jag har sågat utsidan på portalen så måste jag även såga insidan på 2 av dem för att på så vis få den vita bakgrunden att synas. För varje sak man ska såga "inuti" något så måste man borra hål, ta bort sågbladet, sticka sågbladet genom hålet och sen såga ut formen. Här är det bara en enda stor form jag sågar ur men på vissa delar kan man behöva såga massor av hål. Då blir det riktigt drygt att borra, demontera och montera blad massor av gången. Detta kräver ganska stort tålamod

Själva figurerna sågade jag ut ur 18mm MDF för att få lite "bredd" på dom samt för att jag genom hela portalen och in i figuren fräser ur ett fäst för att hänga alltihop på väggen.

När allt är färdigsågat så testmonterar jag ihop allt för att få en första blick för hur det kommer att se ut.

När det är färdigsågat så kommer hela arbetes tråkigaste moment nämligen att slipa allt...

Innan jag målar delarna slipar jag en gång. Som synes så drabbas 3mm MDF av ganska mycket "blowout" på baksidan när man sågar, även när det är slipat en gång så ser det ut såhär när man målat.

Som tur är så mättar färgen MDF:en så att den blir mer lättslipad när den är målad.

När allt är grundmålat och slipat så måste man blanda till färgen så att den blir av rät nyans. Detta kan vara ganska svårt och det är svårt att veta hur mycket färg som går åt när man ska måla.

Såhär blev det färdiga resultatet, den ena portalen hänger högt upp ganska nära taket.

Den andra portalen hängde jag på andra sidan rummet en bit ner. De som inte vet vad Portal är för något kommer nog att undra vad det är för något jag har hängt upp i kontoret haha

Denna stiliserade tavlan gjorde jag till en kompis som är ett sjuuukt stort StarWars-fan Bakgrunden är lackad i mattsvart. Det vita är cirka 4mm tjock och lackat i blank-vitt. Alla delar är sågade för hand och limmat. Pilljobb? Ja det kan man lugnt säga

Har alltid älskat denna tv-serie och samtidigt älskat denna bilden. Därför gjorde jag den i 3-d för att ha på väggen i kontoret.

Who you gonna call? Ghostbusters-loggan är gord i MDF och är cirka 30cm bred.

Totalt är den cirka 4cm tjock och gjord i 2 lager vilket ger den ett nice djup.

Är inget vidare bra på att fota mitt arbete insåg jag, men processen är ganska "self explanatory". Jag skriver ut det jag vill såga ut, fäster det på materialet det ska göras i och sen sågar jag ut det.

Det gäller att ha en stadig hand när man sågar ut alla delar. Minsta lilla snedsteg står ut och stör helhetsintrycket!

Fanns inte mycket jag var mer intresserad av i början av 90-talet än Turtles!

80-talet, behöver man säga mer? Det blir inte mer 80-tal än Karate Kid

Yoshi på pinne passar perfekt vid tv:n

Killarna ifrån southpark gjorde jag i födelsedagspresent till ett stort fan.