WING X99 | Kompakt album med benchmarks och temps!

4.4
37 röster
Skapat
2017-12-22
Senast ändrat
2017-12-22
Visningar
4 471

Hallå igen!

Några har efterfrågat benchmarks, temps samt bilderna i bakgrundsversioner. Så jag tänkte lägga upp ett nytt galleri som inkluderar detta samt en liten uppdatering som är mer kompakt och lätt att följa utan att man tappar bort sig!

Antalet bilder är nedkortat till ca 25 så det är mer lättsmält. En del av kritiken jag fick sist var att det var mycket bilder på samma saker och att det var svårt att hänga med! Så jag passar på att fixa det samtidigt som jag postar benchmarks, temps, och strömförbrukning och en uppdatering av hur allt fungerat under de senaste 6 månaderna!

Jag har även lagt ner extra krut på dessa bilder jag valt och fixat till hue/vitbalans och slarvig redigering som vissa bilder hade tidigare. Samt att "water mark" med WING är nu borta från bilderna. Nu ska det vara mycket mer av en röd tråd! (Det gamla albumet finns fortfarande kvar med ALLA tidigare bilder och ni hittar det under min profil för de som undrar!)

Bakgrundsbilder finns de att hämta
HÄR i 4K och PNG format!

Inkluderar även filmerna till byggloggen från youtube samt slutfilmen om någon är intresserad att konsumera det via youtube istället. Kom ihåg att ställa in HD, 2K eller 4K om ni har det! Det gör upplevelsen mycket bättre!

Videologgar på hela processen Youtube!!

Dold text

Här kommer lite prestanda test och temperaturer samt strömförbrukning ca 5 månader efter bygget blev klart! Har använt daton ca 6h om dagen nu och allt har fungerat klanderfritt hitintills så det är jag mycket nöjd med! Fläktarna ligger på ca 700 rpm idle och har varvat ned pumparna till ca 2500 rpm så det är riktigt tyst. Kör alla fläktarna på dynamisk fläktkurva via corsair link programvaran och commander enheten. Funkar riktigt bra måste jag säga. Styr även belysningen på LED-brädan i mitten av chassit. Nedanför kommer lite fler bilder med tester där ni kan se all fakta ni behöver. Är det något jag missat eller undrar över är det bara att hojta till i tråden eller pm!

Denna bilden är cinebenchs CPU test med processorn på 4GHz vid 1.2v som den går på dagligen.

3Dmax's "TIME SPY" med Gsync av och grafikkorten på stock settings (ja jag är lag och bör överklocka korten, kommer bli när som helst nu! )

Temps under 3Dmax TIME SPY samt strömförbrukning. Ligger på ungefär 570W från väggen!

PUBG i 2K upplösning AA, Textures och view distance på ULTRA, och resten på low eller very low. Har ungefär 120-140 FPS och dippar väldigt sällan under 100. Ni kan även se här hur mycket SLI gör i spelet om ni kollar på temps på gpun

Systemet "Idle" med dynamisk fläktkurva. Med idle så menar jag typ chrome och lite sådant igång men inget som kräver mycket. Drar ungefär 240W konstant ur väggen.

Systemet vid idle och fläktarna på "max". Då låter det en hel del men det ger inte så mycket bättre temps direkt. Drar ungefär 250W ur väggen

Gör raytraceing i inventor (CAD) där den använder 100% av cpun hela tiden. Körde detta i över 10 min med dynamisk fläktkurva. Använder ca 320W ur väggen.

Samma här. Körde detta i över 10 min fast med max RPM på fläktarna. Som sagt inte en massiv vinst i temperaturer. Använder ca 360W ur väggen (kollade på youtube här också så jag tror att GPUn var med och tog lite här också. Det brukar ge en skillnad på ca 10-15W beroende på fläkthastigheten.

Tänkte även visa att "GPU-bubblan" är borta nu. Eller ja, nu är det en pytteliten bubbla där som kom när jag gjorde rent inne i chassit. Kom uppflyttade ur ett av blocken :D. Så typiskt när jag skulle ta en bild att det var helt borta! Den kommer att försvinna inom någon dag dock. Men det tog ungefär 1 månad eller så för den stora bubblan att faktiskt helt försvinna efter fill.

Har även uppdaterat min "battlestation" med en ny stol och ett nytt tangentbord med speedswitchar. Skriver lite mer i byggloggen vad jag tycker om switcharna samt stolen om man är intresserad av det:

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1439750-wing-x99-cnc-f...

Tänkte avsluta med en bild på fläktfiltret och hur det ser ut efter ca 5 månader utan rengöring. Glömde som vanligt bort filtret under flera månaders period så det hann bli dammigt som attans innan jag gjorde rent det. Det gör ju sitt jobb men det är ganska restriktivt. Frågan är om det är bättre att ha en mesh som släpper igenom lite mer damm men har bättre flöde jämfört med denna. Får ta en funderare till nästa bygge!

Hoppas att jag kan försöka få till lite teasers på det kommande bygget sen också. Är inte helt redo att visa hur det ser ut och vill ligga lite närmare i tiden innan jag gör det. Den har genomgått 7 stora revisioner hitintills och tror att det kommer bli en rev 8 innan jag är nöjd med resultatet! Det är I alla fall ett ITX chassi med vattenkylning och full size gpu!

Vill igen passa på att tacka alla som hjälpt till med bygget och jag hoppas att jag ser en hel del av er på nästa dreamhack nu här i sommar! Var riktigt kul i somras när jag var och tävlade och senast i vintras när jag var domare! Det var jättekul och jättesvårt samtidigt! Så många bra byggen och så mycket man måste ta i åtanke!