4.2
23 röster
Skapat
2018-05-04
Senast ändrat
2018-05-04
Visningar
5 272

Hittade en Logitech driving force GT bra o billigt (500 konkursrea) och har en TH8A spak, men DFGT har ingen koppling... bygga!

Först av allt gick jag ut och mäta Taunus:ens pedalmått och slaglängd mm.. sen klura jag ut byggkonstruktionen i 3dsmax för att få överensstämmande och exakta mått att gå på, sen vare ba sätta igång.

Åskskadad Saitek är bra att ha sparat... en potentiometers gradomfång passade precis för 14 cm slaglängd.

Insidan nästan klar... kortet kommer från en Thrustmaster joystick med slide-gasreglage som jag bytte ut med potentiometern.

Ville få alla delar att sitta hårt då fjädrarna är ganska starka. Skruvar trälim och epoxylim på olika delar.

Pot-hållarens position är nu perfekt centrerad till gångjärnets rotering (tog ett tag...).

Använde epoxylera "green stuff" som länk till gångjärnet för att ha lång tid att fastställa potens rätta rotationsläge innan jag drog åt låsmuttern, lite lera över mutter/pot sen på med hårt epoxy för att säkra länken. (Fick söka lite efter ett bra gångjärn helt utan sladder.. pot-staven tillåter dock ändå lite spelrum men inte mycket).

Här ser man 3 av de 6 metallplatt/hylsorna som håller fjädrarna i sidled och även hindrar att de ev. sjunker in i träet. (Fjädrarna kommer från rc-flyg-landningsställ).

Bara frontvägg med stoppbuff, sidovägg, utfällbar hållare för gas/broms-basen och färg kvar.

KLART!

Kopplingen känns rätt äkta, samma mått o motstånd som i Forden. Även måtten mellan pedalerna är samma. (gas o broms känns så klart inte lika äkta, men duger).

"Hållaren" hålls i uppläge av starka neodym-magneter. "Stoppbuffarna" är: hårdskumgumminått - par lager stumt tyg - nallefluff tyg = Dämpar ljud mycket bra+stumt men ändå mjukt stopp.

Baksidan.

Också måtten ifall nån vill bygga en Ford Taunus.